Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΕ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ


Ο περίφημος ''Θρόνος του Βασιλιά'' - Βωμός προσφορών σε μητριαρχική θεά - στην προϊστορική και αρχαιολογικά ανεξερεύνητη ακρόπολη των Πρόννων Κεφαλληνίας
1600 π.Χ.
Prehistoric Acropolis of Pronnoi - Island of Kefalonia ca 1600 BCE
The King's Throne - Prehistoric altar for offeringshttp://pronnoi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4646.html
Η Φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα 8 -12 -2013 σε μια απολαυστική περιήγηση στην οποία συμμετείχα με τον Ε.Ο.Σ. Ορειβατικό σύλλογο Κεφαλληνίας.
Φωτογραφία Δημήτρης Δεληγιάννης

Πρόκειται για μία από τις τέσσερις αρχαίες πόλεις που υπήρχαν στο νησί της Κεφαλονιάς. Βρισκόταν στο λόφο πάνω από την Πάστρα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Στους πρόποδες του λόφου έχει βρεθεί και νεκρόπολη της κλασσικής περιόδου. Είχε ισχυρές οχυρώσεις και σύμφωνα με τον αρχαίο ιστορικό Πολύβιο ήταν δυσπόρθητη.
Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι τα τείχη της πόλης υπήρχαν από την προϊστορική περίοδο. Ιστορικά οι Πρόννοι, ήταν η πρώτη αρχαία πόλη του νησιού που συμμάχησε με την αρχαία Αθήνα, κατά την περίοδο της Β΄ Αθηναϊκής συμμαχίας.
Σήμερα, απομένουν μόνο ερείπια από τα τείχη της αρχαίας αυτής πόλης. Οι ντόπιοι ονομάζουν το σημείο «κάστρο της Συριάς ή Οργιάς». Κοντά στην αρχαία πόλη, στην περιοχή Σκάλα, λειτουργούσε αρχαίο λατομείο για τις ανάγκες της πόλης σε πέτρα. Επίσης, η πόλη είχε το λιμάνι της, στην περιοχή του σημερινού Πόρου.
δειτε και μερικές ακόμη φωτο από τον σύνδεσμο
ενώ θα ακολουθήσει εντος ημερών και καλύτερο φωτορεπορταζ μέσω της σελίδας του συλλόγου.,,"ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ" με τις κυριακάτικες εξορμήσεις του
http://eoskefalonias.blogspot.com/
ΔΥΣΤΗΧΩΣ  Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΥ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ,, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΑ ΠΡΟΣ  ΤΟ ΙΟΝΙΟ! ΑΠΟ ΙΘΑΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ!,, ΚΑΙ  ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!! επομενη εξορμηση  όπως φαίνετε και  στο βαθός  !!Κυριακή 15 Δεκέμβρη  η Ατρος.
ΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!






ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΘΡΟΝΟ!,,Η ΒΩΜΟ  ΚΑΠΟΙΟΥ ,, !! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,,ΑΠΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,,ΕΩΣ ΚΑΙ  ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,,!  ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΙΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ,, , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΦΙΤΡΙΩΝΑ,,ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΒΟΕΣ  ,, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ!
ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ  ,,ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΤΡΑ-ΠΟΡΟ-ΚΑΤΕΛΕΙΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΩΣ ΠΑΛΙΚΗ!
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΡΟ,, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΟΞΙΕΣ!!  Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΤΙ  ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΗ,,ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ!
ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ,,ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,, ΟΠΩΣ ΤΕΙΧΗ ΚΥΚΛΩΠΙΑ, ΤΕΙΧΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΘΕΣΗ!!!  ΚΑΙ  ΠΗΓΑΔΙΑ  ΠΙΘΑΝΟΝ (ΣΤΕΡΝΕΣ)  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ! ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ  ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΗΓΕΣ

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ!!! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΦΩΤΟ Η ΕΙΣΟΔΟΣ  ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΕΠΑΝΩ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ  ΛΙΓΟ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ  ΚΥΚΛΟΠΙΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΤΕΙΧΟΣ  
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΕΥΕ  ΑΜΜΟ ΠΡΟΣ ΧΤΙΣΙΜΟ,,ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΣΤΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΦΥΣΙΚΑ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ  ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΑΝΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΔΩ ΗΤΑΝ Η ΑΦΕΤΕΡΙΑ  ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑ!  !
ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΛΕΙΟ,,, ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου