Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΑ, ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ KEFALONIAPRESS

 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/941826_681139635237728_1726291635_n.jpg
 

Σε μεγάλο κάζο για το Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση των Ρισιάνων στο Δημοτικό Σχολείο Αντυπάτων για το θέμα του δρόμου του Χάρακα!
 Υπενθυμίζουμε ότι η σύσκεψη αφορούσε το έργο  το οποίο αρχίζει σε λίγες μέρες και στη διάρκειά του η έρισος θα αποκοπεί από το Αργοστόλι. Η  σύσκεψη είχε σαν στόχο με την παρουσία των ανάδοχων του έργου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της διεύλευσης των αυτοκινήτων στην διάρκεια του έργου που θα κρατήσει δυο χρόνια. Αναφέρουμε επίσης ότι το έργο είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε στη συνάντηση συνοδευόμενος μόνο από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σ. Σολωμό, χωρίς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, ο οποίος -κατά δήλωση του Δημάρχου- ήταν ασθενής με 40 πυρετό! ( Φαίνεται ότι μετά το Δελτίου τύπου που εξέδωσε ο κ. Αντιπεριφέρειαρχης και πέρναγε στα καλά του καθουμένου γενιές δεκατέσσαρες τον Μάκη Φόρτε, του’ρτε ο πυρετός ή το γραψε εν βρασμώ λόγω του 40αριού.  Περαστικά!)

 Άφαντοι επίσης από τη συνάντηση και οι αρμόδιοι μηχανικοί της Περιφειακής Ενότητας Κεφ/νιάς, απόντες και οι εκπρόσωποι της αναδόχου Εταιρείας. 
Παρόντες βέβαια δεκάδες Ρισιάνοι που καίγονται για το πώς θα πηγαινοέρχονται δυο χρόνια για τις δουλιές τους και πως οι τουρίστες θα προσεγγιζουν το Φισκάρδο δυο χρόνια.

Ο Δήμαρχος εμφανώς ανενημέρωτος, αφού μίλησε στην αρχή για τα γενικά στοιχεία του έργου, στη συνέχεια αδυνατούσε να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα των δημοτών που αφορούν το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου, τα τεχνικά μειονεκτήματα της εναλλακτικής διαδρομής (Κομιτάτα-Νιοχώρι) και τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και πολιτικής προστασίας που ανακύπτουν, εφόσον ο Χάρακας για πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία.

Τα πνεύματα άναψαν, οι Ρισιάνοι   έξαλλοι άρχισαν να φωνάζουν, ο Δήμαρχος εκείνη την ώρα προσπαθούσε να καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο τους αρμόδιους για να τον ενημερώσουν, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τον κόσμο και επικράτησε κομφούζιο!
 Πολλοί του φώναζαν "αφού δεν είσαι εσύ ο αρμόδιος και δεν είσαι ενημερωμένος, τί ήλθες να μας πεις σήμερα?"

Στο τέλος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί μέσα σε δέκα ημέρες,  με παρόντες όλους τους αρμόδιους για να δοθούν απαντήσεις και να εξεταστούν και εναλλακτικές λύσεις κι έτσι γρήγορα-γρήγορα διαλύθηκε η συνάθροιση!

Στη συνάντηση ήταν  όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων   Μάρκος Κοτσιλίνης, Θεόφιλος Μιχαλάτος και Νίκος Γκισγκίνης, οι οποίοι με σύντομες και νηφάλιες τοποθετήσεις έθεσαν το θέμα στη σωστή βάση και πρότειναν ο καθένας από τη μεριά του λύσεις για το πρόβλημα.

καθώς  επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Κουταλά, και αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Ερίσου.
Απόντες όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεφαλλονιάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ερίσου Δημήτρης Πυλαρινός. Με θέρμη θα ήτανε και αυτός/

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό    το Kefalonia Press θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα  σας ενημερώσουμε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου