Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ ,,ΣΥΧΝΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!


  • Fragkias Fanouris "Στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλονιάς έχει αποκαλυφθεί ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα γνωστός θολωτός τάφος της δυτικής Ελλάδας. Ο τάφος είναι θεμελιωμένος στο επικλινές και βραχώδες έδαφος στο λόφο" Μπούρτζι" με προσανατολισμό από Ν προς Β, είναι κατασκευασμένος στη θέση άλλου μικρότερου, που είχε καταρρεύσει για άγνωστη αιτία γύρω στο 1350 π.Χ. Για την κατασκευή του νεότερου τάφου χρησιμοποιήθηκε το πωρολιθικό υλικό του παλαιότερου.
    Πρόκειται για υπόγειο ταφικό κτίσμα κατασκευασμένο από πέτρες. Η πρόσβαση στο τάφο γινόταν μέσω ενός δρόμου μεγάλου μήκους, ο οποίος οδηγούσε στο στόμιο και στη συνέχεια στον ταφικό θάλαμο. Το στόμιο είναι μακρύ και στεγασμένο, έχει μήκος 3,35μ., πλάτος 0,90-1μ. και ύψος 1,90μ. Ο θάλαμος είναι κυκλικός με διάμετρο 6,80μ. και σωζόμενο ύψος 3,95μ., στεγάζεται με θόλο ο οποίος είναι κτισμένος με αλλεπάλληλες σειρές λίθων τέλεια συναρμολογημένους, ώστε ο καθένας να εξέχει ελάχιστα από τον κατώτερο. Στην κορυφή μένει ένα μικρό άνοιγμα το οποίο φράζεται με ένα λίθο, το λεγόμενο «κλειδί», ο λίθος που τηρούσε την ισορροπία και συνοχή του θόλου. Αυτό το σύστημα κατασκευής ονομάζεται εκφορικό. Η κορυφή του θόλου δεν διατηρείται, καθώς κατέρρευσε κατά τα χρόνια της Βενετοκρατίας, όταν ο τάφος χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα. Οι ενταφιασμοί είχαν γίνει σε κτιστές θήκες, σε λάκκους και σε μεγάλο πίθο. Στην κεντρική κτιστή θήκη ενταφιάστηκε ο ηγεμόνας της περιοχής, για τον οποίο κατασκευάστηκε και ο τάφος, ενώ στις υπόλοιπες θήκες αξιωματούχοι της περιοχής. Ο ταφικός λάκκος, που είχε ανοιχθεί σε βάθος 4μ., πιθανώς ανήκει στον παλαιότερο, μικρότερο τάφο."
ΜΑΚΗΣ  ΜΕΤΑΞΑΣ   ,,,   Ο  ΜΕΓΑΛΟΣ  ΑΙΤΙΟΣ    ΣΤΗΝ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ  ΤΟΥ  ΤΑΦΟΥ
ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ  ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΦΑΝΟΥΡΗ ΦΡΑΓΚΙΑ
Δείτε λοιπές στον κάτω σύνδεσμο ,ΚΑΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ,,ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ!
29 Σεπ 2012
Fanouris Fragkias Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη για την ενδιαφέρουσα και λεπτομερή ξενάγησή του. Επίσης τον Κάπταιν Παναγή για τη φωτογραφία. ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ,,, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου