Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΕΜΙΣΕ ΑΙΜΑ



18 Σεπτεμβρίου 1943. Στην Κεφαλονιά σφαγιάζονται 9.600 Ιταλοί στρατιώτες απο τους Γερμανούς
http://proskynitis.blogspot.gr/2013/09/18-1943-9600.html
Η ιστορία είναι τραγική και αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η γερμανική Βέρμαχτ ήταν ένας στρατός αδίστακτος. Πρόκειται για την ιστορία της εκτέλεσης των πρώην συμμάχων Ιταλών στη Κεφαλονιά.

Μετά την ανακωχή της Ιταλίας με τους Συμμάχους τον Σεπτέμβριο του 1943, στις 11 Σεπτεμβρίου, η ιταλική ηγεσία έστειλε δύο σαφείς οδηγίες στον Ιταλό στρατηγό  Gandin, σύμφωνα με τις οποίες «τα γερμανικά στρατεύματα πρέπει να θεωρηθούν ως εχθρικά» και ότι «στις προσπάθειες αφοπλισμού από τις γερμανικές δυνάμεις, πρέπει να αντισταθούμε με όπλα». Στις 13 Σεπτεμβρίου, μια γερμανική νηοπομπή πέντε πλοίων προσέγγισε την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι. Οι ιταλοί αξιωματικοί πυροβολικού με δική τους πρωτοβουλία, διέταξαν το πυροβολικό να ανοίξει πυρ, βυθίζοντας έτσι δύο γερμανικά αποβατικά σκάφη και σκοτώνοντας πέντε Γερμανούς


Μετά από την ιταλική παράδοση, ο Χίτλερ έδωσε διαταγή επιτρέποντας στους Γερμανούς να εκτελούνν με συνοπτικές διαδικασίες κάθε Ιταλό αξιωματικό ο οποίος αντιστεκόταν και στις 18 Σεπτεμβρίου, η γερμανική ανώτατη εντολή εξέδωσε ένταλμα όπου αναφέρεται ότι "λόγω της άπιστης και ύπουλης συμπεριφορά των Ιταλών της Κεφαλονιάς, δεν πρέπει να κρατηθούν ως αιχμάλωτοι". Οι Γερμανοί στρατιώτες ξεκίνησαν την εκτέλεση των Ιταλών σε ομάδες των 4 έως 10 κρατουμένων, σκοτώνοντας πρώτα τους Ιταλούς που παραδόθηκαν, με πολυβόλα. Μετά οι Γερμανοί μετέφεραν τους υπόλοιπους αιχμαλώτους στο δημαρχείο των Αγίων Θεοδόρων και εκεί οι κρατούμενοι εκτελέστηκαν από οκτώ αποσπάσματα.

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε δώσει τη διαταγή να χτυπήσουν τους Ιταλούς χωρίς οίκτο.
Η σφαγή χιλιάδων Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου στην Κεφαλονιά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της γερμανικής Βέρμαχτ στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Είναι η ιστορία που μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο με την ταινία "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι".
ΔΕΙΤΕ Ε[ΙΣΗΣ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
13 Σεπ 2012
ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ,,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ!! Στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καταλήφθηκε αρχικά από τους Ιταλούς, που απέβλεπαν στην ενσωμάτωση της Επτανήσου ...
18 Σεπ 2012
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ,,ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΥΝΤΑΣ,,ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ,,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ .

2 σχόλια:


  1. Το θέμα είναι να μην έχεις πόλεμο. Δε μπορείς εκ των υστέρων καθισμένος στο καναπέ σου να κρίνεις κινήσεις εν ώρα πολέμου γιατί ο πόλεμος ξεκινάει εκεί που τελειώνει η λογική.
    Σαν Έλληνας (όχι σαν άνθρωπος) δε τους λυπάμαι, κατακτητές μου ήταν και αν είχαν επικρατήσει οι Γερμανοί όλοι αυτοί τη Παναγία ανάλαιμα θα μου έβγαζαν.
    (Εδώ που τα λέμε και οι άλλοι δε πήανε πίσω αλλά ας το αφήσουμε).
    Σαν αντίδραση των Γερμανών εν ώρα πολέμου αρκετά φυσιολογική. Το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους και ο Θοδωρής ο Κολοκοτρώνης το εφάρμοσε ποια η διαφορά?
    Όταν πλιατσικολογούσαν τον κόσμο και ο πατέρας μου βρήκε ένα μυξομάντιλο γεμάτο χρυσαφικά στα υπόγεια μιας κομαντατούρας καλά ήτανε?
    Ο πόλεμος δυστυχώς πρακτικά είναι όλεθρος δεν έχει κανόνες ισχύει απλά ο θάνατός σου η ζωή μου, τα περί κανονισμών και άλλες σαχλαμάρες είναι για περνάει η ώρα εις ονειρεμένους τόπους.
    Στον σημερινό οικονομικό πόλεμο που βρισκόμαστε ποιοι ακριβώς ανθρωπιστικοί κανόνες εφαρμόζονται?
    Στους θρησκευτικούς πολέμους ποιοι ακριβώς κανόνες αγάπης και κοινωνικότητας εφαρμόζονται?
    Α ναι το ξέχασα εφαρμόζονται, εφαρμόζεται το φωτιά και τσεκούρι στους απίστους.
    Οι «άπιστοι» δεν είναι άνθρωποι γιατί κατά τύχη γεννήθηκαν αλλού και γαλουχήθηκαν σε άλλη θρησκεία. Και τι φταίνε οι έρημοι?
    Να ΄ναι καλά τα πρόβατα , τα ζωντανά, τα γίδια!!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eλαβρε Αρης και ανησυχησα,,,,,,, τι αποτοξίνωση ήταν αυτή από το διαδύκτιο,, ήμουν έτοιμος να βάλω αγγελια εξαφάνησης!!,,ευτυχως όλα καλά ,,χαίρομαι που επανήλθες σε σχολιασμούς με το ίδιο ύφος πάντα!! που εμένα τουλάχιστον δεν με χαλάει καθόλου!!!! Πολύ Αίμα που λές και οδύνες και συμφωρες το δώλιο το νησί μας,, εχω ακούσει και πολά περιστατικά ενδι'αμεσα Πολέμου και σεισμών,, στα χρόνοια Εμφυλιου,, που θυμίζουν Συρία,, αλλά καλά είναι να τα ξεχάσουμε,, γιατί οι Νεοναζιστικές τωρινές καταστάσεις μας τα φέρνουν στις μνήμες ,,και είναι ότι χειρότερο έζησε ο τόπος μας!! για αυτό ποτε να μην ξανάρθουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή