Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ενημέρωση σε Σφραγιθόλιθους, του Μουσείου Πάτρας

Αντώνης Βασιλάκης του Θωμά
Βλυχιά Κνωσού
Όχι αρχαιολόγος
ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ, ΑΠΟ ΣΑΡΔΕΙΟ , ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΩΤΟΥ ΤΑΦΟΥ 8β, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΡΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΥΤΟ , ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ.

Βλέπουμε πάνω από τον ταύρο το τρίφυλλο re, με το όνομα της Ρέας. Ο ταύρος κοιτάζει με σεβασμό την βασίλισσα του ζωικού βασιλείου , Ρέα. Κάτω από τον ταύρο, το ιερογλυφικό me, για την Μεγάλη μητέρα, στον κάτω κόσμο με μυστηριακές τελετές.

21/9/2013



ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ, ΑΠΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΘΑΛΑΜΩΤΟ ΤΑΦΟ 9 ΣΕ ΒΡΑΧΟ, ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ , ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΕΑ , ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ , ΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ.
Κάτω από το σώμα της μορφής, το κλαδάκι που φαίνεται, όπως και η κορφή του κλαδιού πάνω από το σώμα , είναι το ιερογλυφικό re, με το όνομα της Ρέας. Ο κορμός του κλαδιού πάνω από το σώμα και κάτω οι καμπύλες του τάφου, δίνουν το ιερογλυφικό me, για την Μεγάλη μητέρα , στον πάνω και στον κάτω κόσμο με μυστηριακές τελετές. Τώρα βλέπω ότι το κλαδί δεξιά, ξεκινά από το ιερογλυφικό ma, της Μεγάλης μητέρας.
Να αναφέρω εδώ μια λεπτομέρεια της σφραγιδογλυφίας, μάλλον κοινή στον Ελλαδικό χώρο. Το κλαδί που είναι κάτω από την μορφή, όπως είναι καρφωμένο στην πάνω πλάκα του τάφου , δείχνει ότι ο τάφος είναι λαξευμένος σε βράχο. Το πρωτόδα στην νεκρόπολη των Γυψαδων Κνωσού, αλλά στην κορφή αριστερά του τοπογραφικού που παρουσιάσαμε με τον σφραγιδόλιθο αυτό.

21/9/2013

Αντώνης Βασιλάκης του Θωμά
Βλυχιά Κνωσού
Όχι αρχαιολόγος
ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ, ΑΠΟ ΣΤΕΑΤΙΤΗ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΘΑΛΑΜΩΤΟ ΤΑΦΟ 1, ΣΕ ΒΡΑΧΟ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΕΝΟΣΙΑΣ, ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ 26 ΘΑΛΑΜΩΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ. Για χάρη των νεκρών λατρεύεται η Ρέα , ως θεομήτωρ , πλατυτέρα των ουρανών, με μυστηριακές τελετές. Το μεσαίο σχέδιο, σαν σταυρός, με όσα περικλείει, είναι το ιερογλυφικό ro, για της Ρέα, με τις ιδιότητες που ανέφερα.

21/9/2013
επανω

ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ, ΑΠΟ ΣΑΡΔΕΙΟ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΘΑΛΑΜΩΤΟ ΤΑΦΟ Ν27, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ, ΣΤΟ ΒΟΥΝΤΕΝΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΣΑΤΙΡΑΣ ΜΕ ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΟ ΧΟΡΟ, ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ , ΩΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΝΙΕΣ ΘΗΡΩΝ.
Ιερείς και ιέρειες φορούν διάφορες στολές για να σατιρίσουν τις θεές , με οργιαστικό χορό, έχοντας πάνω στη στολή τους το ιερογλυφικό me, για την Μεγάλη μητέρα στον επάνω κόσμο με μυστηριακές φανερές τελετές. Το μισοφέγγαρο δηλαδή, με την κοιλότητα προς τα πάνω. Στον αριστερό και τον μεσαίο ιερέα υπάρχουν δίπλα τους τα ιερογλυφικά της Μεγάλης μητέρας, και τα ονόματα της Δήμητρας και της Άρτεμης. Στην δεξιά ιέρεια, εκτός από όλα αυτά, υπάρχει και το ιερογλυφικό do, της Δήμητρας, ως Μεγάλης μητέρας με κρυφές τελετές. Η σάτιρα , αυτών των δυο θεοτήτων, επί παντός επιστητού. Τους λένε δηλαδή με την σάτιρα, ουκ ολίγα. Σε όλη την Ελλάδα λοιπόν, από την μια λάτρευαν τις θεότητες και από την άλλη τις κορόιδευαν. Μήπως όμως ήταν αλλόθρησκοι αυτοί που σατίριζαν;

21/9/2013

Αντώνης Βασιλάκης του Θωμά
Βλυχιά Κνωσού
Όχι αρχαιολόγος

κατω  ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ , ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ 4, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ, ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ , ΝΑ ΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ...Δείτε περισσότερα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου