Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

EIΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΑΚΙ


  1. PATRINAKI: ΝΕΑ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ...ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ...ΛΙΟΣΙΑ ΝΕΑ...Μ... http://patrinaki.blogspot.com/2013/07/blog-post.html?spref=tw 
  2. Voliotaki: ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ....ΠΙΤΣΑ !!! http://voliotaki.blogspot.com/2013/06/blog-post_7822.html?spref=tw 
  3. PATRINAKI: ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ....ΠΙΤΣΑ !!! [ video ]
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ  ΣΤΟ
     http://patrinaki.blogspot.gr/search?q=POROSNEWS





    PIZZA C CONO : ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ....ΘΡΕΠΤΙΚΑ !!! [ video ]


    Με λεπτή αφράτη ζύμη… απλή margherita μόνο με τυρί και ντομάτα ή classic ή mediterannean ή maestro ή haway ή pantiera, όπως και να την κάνουμε, η pizza c cono αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά των μεγάλων και των παιδιών. Το καλύτερο, όμως, είναι πως το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί κι ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο, καθώς έχει μία πολύ καλή αναλογία σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά! Βασική προϋπόθεση:
    Να είναι με φρέσκα υλικά και φτιαγμένη από τα χεράκια μας!


    Νόστιμα και θρεπτικά!

    Όποια υλικά κι αν επιλέξετε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και να δοκιμάσετε πίτσες με διάφορες γεύσεις αλλά και σχήμα που θα ξετρελάνουν και… θα χορτάσουν τα μικρά σας αλλά και εσάς, προσφέροντάς σας παράλληλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως:

    Υδατάνθρακες: Η καλύτερη πηγή ενέργειας, έρχεται από τη ζύμη!
    Λυκοπένιο: Ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται στη σάλτσα ντομάτας.
    Μονοακόρεστα λιπαρά: Από το ελαιόλαδο που έχουμε βάλει στη σάλτσα ντομάτας.
    Ασβέστιο και βιταμίνη D: Από το τυρί.
    Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες: Από τα λαχανικά.
    Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας: Τόσο από το τυρί όσο και από άλλα συστατικά όπως ζαμπόν, μπέικον, γαλοπούλα.


    Η ζύμη…

    Η πίτσα μπορεί να γίνει σε σχήμα...κώνου ή στο κλασικό σχήμα των 8 κομματιών. Όποιο σχήμα πίτσας και αν διαλέξετε,είναι φτιαγμένο με φρέσκα υλικά, όπως αλεύρι, μαγιά, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και νερό.
    Αυτή η απλή βάση μπορεί να μας δώσει αφράτη και λεπτή ζύμη ανάλογα με το τι θέλουμε, κλασική ή σε...κώνο.


    Η σάλτσα ντομάτας…

    Όσο πιο απλή, τόσο καλύτερη και… αποδεκτή για τις γευστικές προτιμήσεις σας. Αφήσαμε στην άκρη, λοιπόν, τα πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά και δημιουργήσαμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμύδι μαιντανό και ρίγανη.
    Βέβαια δεν μπορεί να λείπει το ελαιόλαδο, το οποίο όχι μόνο απογειώνει τη γεύση της αλλά ενισχύει και τη διατροφική και θερμιδική αξία της πίτσας μας με τα πολύτιμα λιπαρά του!


    To τυρί…
    Το βασικότερο υλικό, το οποίο μας δίνει και την πιο απλή εκδοχή της πίτσας είναι το τυρί. Στην πίτσα ταιριάζουν σχετικά μαλακά τυριά που λιώνουν εύκολα και δεν είναι πάρα πολύ αλμυρά. Μάλιστα αυτή η γεύση του τυριού είναι που κάνει την πίτσα ακόμα πιο προσφιλή. Εμείς λοιπόν, στο pizza c cono χρησιμοποιούμε μόνο μοτσαρέλα για original ιταλική γεύση η οποία ικανοποιεί όλες τις γευστικές προτιμήσεις μικρών και… μεγάλων!
    Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μη γίνει μνεία και στον εκπρόσωπο των ελληνικών τυριών, τη φέτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κυβάκια και να μας δώσει τη χωριάτικη εκδοχή της πίτσας, μαζί με φρέσκια ντομάτα, ενώ μπορούν να προστεθούν ελιές , πιπεριά καθώς επίσης και κρεμμύδι σε κυβάκια, αγγινάρα, ή καλαμπόκι.


    Tα αλλαντικά μας είναι της Creta Farms.
    Ζαμπόν : Η κατηγορία ζαμπόν ήταν γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λιπαρά και για αυτό αποτέλεσε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κατηγορίας στην οποία η Creta Farms με τη συνταγή Εν Ελλάδι έφερε επανάσταση. (Εν Ελλάδι, Φιλικό, 0-3%).
    Γαλοπούλα : Πλειάδα επιλογών από εκλεκτά προϊόντα φιλέτου γαλοπούλας με κρέας 100% φυτικής εκτροφής και με την εγγύηση ποιότητας της Creta Farms. Για την εκτροφή των πουλερικών χρησιμοποιείται τροφή αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ δεν γίνεται καθόλου χρήση αντιβιοτικών και αυξητικών παραγόντων. Μπέικον : Η κατηγορία μπέικον αποτελεί μία από τις πλέον ‘’ένοχες’’ διατροφικά κατηγορίες αλλαντικών, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Με την ξεχωριστή διατροφική πρόταση που μόνο το Εν Ελλάδι ξέρει να προσφέρει η κατηγορία μπέικον στο ράφι των τυποποιημένων προϊόντων, αποκτά ένα πραγματικά καινοτόμο και απολαυστικό προϊόν με μόλις 17% λιπαρά, 30% λιγότερα από παρόμοια προϊόντα, χωρίς να υπολείπεται σε γεύση κάνοντας την κατηγορία οικεία σε όλους τους καταναλωτές. Σαλάμι αέρος: Πιστή στις παραδοσιακές αξίες που συντροφεύουν την κατηγορία Σαλάμι Αέρος και με αυτοσκοπό τη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης, η Creta Farms στοχεύει να αποτελέσει την αγαπημένη επιλογή των καταναλωτών και σε αυτή την κατηγορία. Η επιλογή εκλεκτών κομματιών κρέατος και η προσεγμένη διαδικασία ωρίμανσης καθιστά τις προϊοντικές προτάσεις της Creta Farms ελκυστικές ακόμα και για τους πιο αυστηρούς κριτές της γεύσης. Λουκάνικα : H Creta Farms διαθέτει μία πολυποίκιλη γκάμα λουκάνικων, ικανοποιώντας κάθε είδους καταναλωτική ανάγκη. Με παρουσία στις δημοφιλείς κατηγορίες (χωριάτικα λουκάνικα,λουκάνικα τΦρανκφούρτης και κοκτείλ) και σε όλες τις μάρκες (Εν Ελλάδι, Φιλικό, 0-3%), τα λουκάνικα Creta Farms αποτελούν μία ολοκληρωμένη προϊοντική πρόταση, αποτελώντας την απόλυτη επιλογή όλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου