Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ


Χθες έτυχε  να  περάσει  ένας ηλικιωμένος κύριος  για φαγητό με την συζηγό του,, 
Ηλίας Μεταξάς -Μαριάτος,,σε μία  ώρα  συζήτησης  έμαθα  πολλές λεπτομέρειες
ακόμη  για τον Τόπο μου,,  για  την προέλευση  του επώνυμου Μεταξά,, για την  τότε τοπογραφία της περιοχής,, που  λόγο της οικογενειάς μου  γνώριζα αρκετά,, για την μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε  με  την τεράστια ποσότητα  άμμου  για την οικοδόμηση  όλης  της γύρω περιοχής,,
και επίσης  μεγάλες ποσότητες  βράχων από το ποτάμι το οποίο απλωνόταν μετά  το  στενό  ,,και η πρόσβασή προς αράγια  (περιοχή που έμενε μόνο ο προπάππους μου Αριστείδης)  γινόταν μόνό με βάρκά  απο  την περιοχή του τωρινού λιμανιού όπως μου είπε!
δείτε σχετική ανάρτηση  
23 Απρ 2013
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΡΟ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΡΟΜΕΝΟΙ. http://porosnews.blogspot.gr/2013/04/abraam-speaking.html. Ο ΑΒΡΑΑΜ,,ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΗ ...

για  το  τι συνέβη  στην περιοχή με τον σεισμό!!( δική του γνώση  ότι  εγυρε όλο το νησί  και ανυψώθηκε η περιοχή μας  60 εκατοστά,,ενώ βούλιαξε  από την περιοχή Ληξουρίου στο ίδιο ύψος   ! επίσης  μου είπε  για την Βαρδιόλα ,,Μήλο της έριδος  μέχρι και σήμερα (τουριστικό)
και  ανάλυση στο πώς ήταν  η  περιοχή του  Ασπρογέρακας προσεισμικά,, κάτι που περιγράφει  με πολλές λεπτομέριες και ένα πολύ καλό βιβλίο που είχα παρουσιάσει πέρυσι!!
Ηταν μια πολύ  χρήσιμη ώρα συζήτησης  ,, και  εμαθά  αρκετά  και τον ευχαριστώ!


29 Ιουλ 2012
Ο Παναγής Σπηλιώτης γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1935. Στα δύσκολα χρόνια των πολεμικών συρράξεων, στο Δημοτικό σχολείο του Ρατζακλιού (ένα μικρό χωριό κοντά στην Σκάλα), ο τότε δάσκαλός του Σπύρος Μελέτης, .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ http://www.fortifications.gr/index.php/kefalonia

www.fortifications.gr
Το web site είναι αφιερωμένο στα οχυρωματικά έργα του 20ου αιώνα που υπάρχουν στην Ελλάδα


2 σχόλια:

  1. Επειδή ώρες – ώρες κολλάω !!!

    Θα επαναλάβω τη παλιά μου ερώτηση, ο Σ. Μελέτης ήτανε διευθυντής στο Α΄ Δημοτικό Αργοστολίου τη δεκαετία του 60΄ γιατί τα χρόνια ηλικιακά βγαίνουν.

    Γνωρίζει κανένας?
    Αν γνωρίζει θα απαντήσω στο συγγραφέα και εν μέρη σε Αριάδνη.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ,,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ!!!,,ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕΛΕΤΗ,, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ! Π.Χ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
    http://pronnoi.blogspot.com/2013/07/blog-post_6191.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή