Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ,,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Κάστρο Αγίου Γεωργίου ΑΝΟΙΞΕ χάρη στις προσπάθειες των Εθελοντών Σαμαρειτών & λοιπών Εθελοντών

PDFΕκτύπωσηE-mail
Επιτέλους: Άνοιξε το Κάστρο Αγίου Γεωργίου. Και αυτό οφείλεται στους Εθελοντές Σαμαρείτες. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση για την πρόθεσή τους να συμβάλλουν, όπως και την περσινή χρονιά, στον καθαρισμό του Κάστρου και στην λειτουργία του μέχρι να αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία δηλ. το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο σε μόνιμη πλέον βάση τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνει φύλακες όχι στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Ο δήμαρχος συμφώνησε και στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των Εθελοντών Σαμαρειτών με τον Υπουργό Πολιτισμού στον οποίο εκτέθηκε η κατάσταση. Ο Υπουργός έδωσε εντολή στην διεύθυνση στην Πάτρα να προχωρήσει το άνοιγμα και ενώ θα καθαρίζεται το Κάστρο να μην είναι ο χώρος επισκέψιμος. Επειδή ο χώρος είναι μεγάλος μόνον μια εθελοντική ομάδα δεν αρκεί. Οπότε με ενέργειες του δραστήριου προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Βαγγέλης Βαγγελάτος ενεργοποιήθηκαν και άλλες εθελοντικές ομάδες και αναλυτικά οι:
- ΕΟΔ Λειβαθούς με τον πρόεδρό της κ. Σπύρο Μοσχόπουλο,

- ΕΟΔ Ελειού Πρόννων με τον πρόεδρό τους κ. Διονύση Παπαδάτο
- ΕΟΔ Παλικής με τον κ. Διονύση Γεωργάτο
- Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Βαγγέλης Βαγγελάτος με ορισμένους εθελοντές και φυσικά
- Οι Εθελοντές Σαμαρείτες υπό τον αρχηγό τους κ. Χαρ. Μοσχόπουλο.
Δούλεψαν όλοι μαζί και σε ελάχιστο χρόνο καθάρισαν τον μεγάλο χώρο του ιστορικού κάστρου της Κεφαλονιάς.
Και ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα η πρόσληψη των φυλάκων του Κάστρου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες το κρατούν ανοιχτό και θα συνεχίσουν να παρέχουν υγειονομική κάλυψη στους επισκέπτες του Κάστρου.
Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους Κεφαλονίτες στις δραστήριες εθελοντικές ομάδες του νησιού μας που προσφέρουν ανιδιοτελώς μεγάλο κοινωνικό έργο σε πολλούς τομείς και έρχονται αρωγοί εκεί που η πολιτεία, έστω κι αν το θέλει, αδυνατεί, λόγω των άσχημων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας.
ΜΝΜ
Φωτογραφία ειλημμένη από το facebook 
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.7.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου