Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εθελοντών Κεφαλλονιάς.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε - Πιραντέλλο Λουίτζι.
Από το 1916 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, περίπου ένας αιώνας και το ερώτημα που εκφράζεται στο λογοτεχνικό έργο του Πιραντέλλο είναι πάντα επίκαιρο. 
Πως να αποδείξεις την αλήθεια με βάση τα φαινόμενα και πως να ξεχωρίσεις την αλήθεια από τα φαινόμενα.
Φυσικά το έργο εξελίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη, προσεγγίζει δε την απάντηση μέσω της κυρίας Πόντζα: Είμαι εκείνη που οι άλλοι νομίζουν ότι είμαι.
 Ο Πιραντέλλο γνωρίζοντας την δυναμική της πληροφόρησης στάθηκε στο γεγονός ότι, όσοι περισσότεροι αναφέρουν οτιδήποτε, αυτό είναι και το αληθές. Ως λογοτέχνης το κατέδειξε και με τον προσωπικό του αγώνα το κριτίκαρε ξεπερνώντας το.
Η απάντηση δόθηκε μέσα από τα ημερολόγια του Γκαίμπελς, πάντα σε σχέση με την χειραγώγηση των συνειδήσεων στο αμίμητο: πες, πες, πες και κάτι θα μείνει.
Στις δημοκρατίες και δη στις αστικές δημοκρατίες δεν πρέπει να φαίνεσαι πρέπει και να είσαι. Φυσικά αυτό εκφράστηκε στις αυτοκρατορίες.
Ο μέσος κοινός νους μπορεί να γνωρίζει, να κατανοεί και να εξηγεί.
Με την Αντιπεριφέρεια η σχέση μας υπήρξε από την πλευρά μας στα πλαίσια που υπαγόρευε η μνημονιακή συνεργασία ( Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς ως Συμπράττων Φορέας και Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλλονιάς ως Δικαιούχος ).
 Εμείς γνωρίζαμε ευθύς εξ αρχής ότι ενοχλούσαμε, είναι λογικό και θεμιτό, η οικογένεια Μοσχόπουλου μπόρεσε και δημιούργησε μια Μ.Κ.Ο, που σήμερα κοσμείται από εξέχουσες αναγνωρισμένες Κεφαλλήνιες προσωπικότητες. Η Αριστερή παράδοση της οικογένειας μου και μένα του ιδίου επιτρέπει την περιφρούρηση και το συμφέρον των εργαζομένων όπου και αν βρίσκονται. Το μεροκάματο δεν είναι μόνο αναγκαίο για την επιβίωση, είναι και σχολείο αγώνων. 
Στο ερώτημα, τι δουλειά έχει η Αριστερή παράδοση με τον εθελοντισμό, ας μου επιτραπεί να απαντήσω - αν και μπορεί ορισμένοι να διαφωνήσουν - ότι, είναι ένα από τα πολλά εφαλτήρια οργάνωσης της αλληλεγγύης από τα κάτω. 
Η σκέψη μου είναι απλή, τίποτα δεν θα αφήσω όσο θα ασχολούμαι με τον συνάνθρωπό μου ανεκμετάλλευτο, με μοναδικό μέλημα την οργάνωση της αλληλεγγύης απ΄τα κάτω και το δικαίωμα όλων στην εργασία, στην υγεία, στην μάθηση.
Εμείς ως Σύλλογος σας παρακαλούμε πολύ για την τάξη, όπως μας ενημερώσετε, ποια στοιχεία εμείς σας προσκομίσαμε. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη προσκομίσει μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, όλα τα απαραίτητα στοιχεία που μας αναλογούν στην Διαχειριστική Αρχή, παρέμενε σε εκκρεμότητα η βεβαίωση της ολοκλήρωσης του Φυσικού Αντικειμένου, το οποίο βάσει μνημονίου όφειλε ως υποχρέωση του ο Συμπράττων Φορέας - Αντιπεριφέρεια να αποστείλει. Φυσικά αυτό ήταν και το τόσο σημαντικό ώστε η Αντιπεριφέρεια να εμφανίζεται σήμερα ως ικανοποιημένη από τις 29-04-2013 ημερομηνία λήξης του προγράμματος. Το μνημόνιο αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις Δικαιούχου και Συμπράττοντα Φορέα είναι δε στην διάθεση του οποιουδήποτε. 
Ο νοών νοεί τω.
Η απόφαση πληρωμής βγαίνει εφόσον ο Συμπράττοντας Φορέας πιστοποιήσει την ολοκλήρωση του Φυσικού Αντικειμένου του οποίου είναι και υποχρέωση του.
Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι από τους μόνους που στην μνημονιακή Ελλάδα ανθίσταται, είναι ο πλέον ουσιαστικότερος. Μέχρι πρότινος δεν τον αναφέραμε ούτε μια φορά, η πρώτη ουσιαστική φορά μέχρι τώρα είναι σήμερα, αναζητήστε το περιεχόμενο του εγγράφου της Αντιπεριφέρειας - Συμπράττοντας Φορέας- ώστε να καταλάβετε. 
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ αναφορά - ξεκάθαρο αίτημα του Συμπράττοντα Φορέα, αναζητήστε σε όποια επιστολή της Αντιπεριφέρειας υπάρχει ξεκάθαρη θέση περί των ¨ελλειπών¨ στοιχείων και σε ποια μπορεί να αναφέρεται.
Θα ήθελα να μάθω από κάποιον πως εμπλέκεται ένας θεσμός ο ουσιαστικότερος αυτός δηλ. της Δικαιοσύνης στις υποχρεώσεις του Συμπράττοντα Φορέα. 
Από τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές του τόπου μας δεν είχα καμία απολύτως παρέμβαση σε σχέση με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
 Ενημερώθηκα όπως ο νόμος ορίζει για την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή σχετικά με το οικονομικό κομμάτι λειτουργίας της Μ.Κ.Ο κάτι για το οποίο εγώ ο Σύλλογος δηλ. είχε ήδη ζητήσει έλεγχο από τις 08-04-13 από την Διαχειριστική Αρχή γνωρίζοντας που θα έφτανε η όποια από όποιον πληροφόρηση.
 Γιατί όπως αναφέραμε προηγουμένως απέναντι στην λογική του κάτι θα μείνει απαντάει η ίδια η αστική δημοκρατία με το, πρέπει και να είσαι και να φαίνεσαι.
Φυσικά η Διαχειριστική Αρχή του Υπ. Εργασίας για τον οποιονδήποτε που θα ενδιαφερθεί για την οικονομική λειτουργία Μ.Κ.Ο που υλοποιεί πρόγραμμα της, του απαντά εκτός από την ίδια δεν έχει κανένας άλλος το δικαίωμα του ελέγχου.
Φυσικά τα παράθυρα στο Λαό είναι για να ανοίγουν και να δροσίζουν τα σπίτια τους και όχι ο θεαματικός τρόπος ζωής - τα θέαμα - να καθορίζει τον αθώο και τον ένοχο.
Σας παραπέμπω σε προηγούμενη επιστολή μου για το οικονομικό ήθος του Συλλόγου μας. 
Πέρα από όλα αυτά, την πραγματικότητα την γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι που περιμένανε τόσο καιρό το αυτονόητο.
Εγώ περιμένω από την οποιανδήποτε αρμόδια Υπηρεσία του Κράτους να μου υποδείξει τα τυχών λάθη μας ως Σύλλογος, καθώς επίσης και τον οποιονδήποτε που κατανοεί την Ελληνική Γλώσσα να του παραδώσω στα χέρια του προς ανάγνωση για εξαγωγή συμπερασμάτων, το μνημόνιο συνεργασίας.
Ευχαριστούμε τον κ. Κουρή για την τιμή που μας έκανε, αναγνωρίζοντας την θέληση και την ικανότητα μας ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας δίνοντας εργασία σε 137 συμπολίτες μας.
 Ευχαριστούμε την Διαχειριστική Αρχή για την αποτελεσματικότητα και την στήριξη που μας προσέφερε.
Πάνω από όλα όμως, ευχαριστούμε τους Κεφαλλήνιους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Κεφαλλονιάς.
Φυσικά για ορισμένους που η ανάγνωση περνάει από το μονοπάτι της προκατάληψης και δημιουργεί έλλειμμα ήθους είναι περιττό να πω ότι το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Κεφαλλονιάς διαφέρει σε πολλά, ακόμα και στον συμβολισμό από το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κεφαλληνίας. 
Φυσικά τον μονοδιάστατο άνθρωπο ( hommo erectus ) διαδέχθηκε στην ροή εξέλιξης των κοινωνιών ως ανάπτυξη των εγκεφαλικών λειτουργιών ο πολυδιάστατος( homo sapiens ). 
Ο κάθε ένας από εμάς έχοντας ένα συγκεκριμένο αξιακό υλικό το διαθέτει στην κοινωνία μέσα από την συμμετοχή του- ανιδιοτελή- στα κοινά. Μπορούμε, μπορείτε, μπορούν να συμμετέχουμε, συμμετέχετε, συμμετέχουν οπουδήποτε το αξιακό σας υλικό σας εκφράζετε.
Εγώ προσωπικά έχω την τιμή που η οικογενειακή παράδοση μου έχει το προσωνύμιο Ριζοσπάστης, που οι ιδέες μου έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και το κοινωνικό συμφέρον και που συμμετέχω τόσο στο Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και στον Σύλλογο Εθελοντών Κεφαλλονιάς.
Ευχαριστώ την οικογένεια μου για την αμέριστη στήριξη της καθώς επίσης δεσμεύομαι στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν ότι η απάντηση μου δεν θα είναι μόνον στον κοινωνικό στίβο. 
Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς που υποστήριξαν με απίστευτη προσπάθεια το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, όλους τους εθελοντές που διέθεσαν ατελείωτες ώρες καθώς επίσης και όλους αυτούς που με την καταλυτική τους παρουσία και προσφορά συνέβαλαν να υλοποιηθεί αυτό το τόσο μεγάλης σημασίας για την Κεφαλλονιά πρόγραμμα. 
Για τον αγώνα, την αγωνία, την ελπίδα όλων αυτών και μόνο, επιφυλάσσομαι για τα έννομα δικαιώματα μου για την τιμή και την υπόληψη μου.
Είναι γνωστό ότι το σκάνδαλο ανεβάζει τις πωλήσεις στο θέαμα. Περιμένετε την συνέχεια με την γνώση ότι ο πρωταγωνιστής θα συνεχίσει να προσπαθεί για την ανάληψη και άλλου έργου - προγράμματος προς όφελος των συνανθρώπων του.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην ατέρμονη αναζήτηση καινούργιου σκανδάλου, προσωπικά δεν ξανά ασχολούμαι παρά μόνο για την ενημέρωση των συμπολιτών μου.
Μετά Τιμής
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου