Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΛΗΞΟΥΡΙ Η Sapt Hellas


Πρίν λίγο η τριμελής ομάδα της Sapt Hellas, με την επίσης τριμελής τετράποδη συντροφιά και συνοδευόμενη από δυό μέλη του φιλοζωϊκού Συλλόγου “ΝΤΟΡΙΣ”, έφτασε στο Ληξούρι. Αμέσως κατευθύνθηκαν στο Bella Vista, όπου εκεί τους περίμενε η Κατερίνα Ατσάρου.
Την φιλοξενία στο Ληξούρι ανέλαβε η κα Ατσάρου, το γεύμα τους το Ψητοπωλείο “τα Αναμμένα Κάρβουνα” και τον καφέ τους το καφέ “Φίλαθλος”.
Αύριο το πρωϊ ξεκινάνε οι επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και στο Δημοτικό της Αγίας Θέκλης.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΣΤΟ  http://www.kefalonias.gr/index.php/afixi-tis-sapt-hellas-sto-lixouri/
Sapt Hellas sto lixouri 13/5/13


H SAPT Hellas (Δράση για τα Αδέσποτα-Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας, Αστική-Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) 
ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2005 με τους εξής σκοπούς:

    Να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά – και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας – για την σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων (Πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης»).
    Να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών της (Πρόγραμμα «Pet-Assisted Therapy» ή «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής»).
    Να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί στην επίλυση του παρόντος «προβλήματος» των αδέσποτων σκύλων, προωθώντας και υποστηρίζοντας με αρκετές παροχές, τις υιοθεσίες σκύλων (Πρόγραμμα «Υιοθεσία Σκύλων-Συντρόφων») χωρίς περισυλλογή ή φιλοξενία. Επί του παρόντος το πρόγραμμα αυτό έχει ανασταλεί με σκοπό όμως να αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο δυνατόν.
Φυσικά βάζουμε την λέξη «πρόβλημα» εντός εισαγωγικών διότι το πρόβλημα το δημιουργήσαμε εμείς, οι άνθρωποι, εγκαταλείποντας τον σκύλο μας εύκολα, μη στειρώνοντας την σκυλίτσα μας και χαρίζοντας ή πουλώντας τα κουτάβια της όπου-όπου, κλπ.
Σημείωση:
διαβάζοντας για εμάς, μπορεί να παραξενευτείτε από την χρήση των λέξεων «κηδεμόνας» ή «κηδεμονία» σκύλου αντί των πιο συνηθισμένων «ιδιοκτήτης» ή «ιδιοκτησία» σκύλου. Πιστεύουμε ότι η λέξη «κηδεμονία» είναι ετυμολογικά πολύ πιο κατάλληλη γιατί άλλωστε, άλλο πράγμα η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου και άλλο η κηδεμονία ενός παιδιού.
Και πώς τα κάνουμε όλα αυτά;
αγαπάμε ζώα και ανθρώπους και η ομάδα μας αποτελείται από :
Τους εθελοντές της Ομάδας Επισκέψεων με σκύλο ή άνευ, χωρίς τους οποίους η SAPT Hellas δεν θα είχε καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι σκύλοι που συμμετέχουν στην Ομάδα Επισκέψεων είναι υιοθετημένοι από μέλη της ομάδας, ημίαιμοι και εκπαιδευμένοι. Γνωρίστε τους όλους πιο κάτω !
Τον κ. Χρήστο Κτενά, Κτηνίατρο και αποκλειστικό Συνεργάτη της SAPT Hellas, που παρακολουθεί κτηνιατρικά όλους τους σκύλους της Ομάδας Επισκέψεων αλλά και αυτούς των αναδόχων οικογενειών (σε προαιρετική βάση μετά την ολοκλήρωση των κτηνιατρικών παροχών του προγράμματος «Υιοθεσία Σκύλων-Συντρόφων»).
Δείτε και μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα τους - http://www.sapt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου