Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

H Άρτα των θρύλων - POTAMI ART FESTIVAL.


27 – 30 Ιουνίου το απόλυτο πολιτιστικό event στον Άραχθο. POTAMI ART FESTIVAL.



H Άρτα των θρύλων και των παραδόσεων γίνεται  Γ έ φ υ ρ α  πολιτισμού ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Η ιστορία συναντά το σύγχρονο πολιτισμό  και τα σπουδαία μνημεία τον εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.

Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα βρεθούν για τέσσερις μέρες στην Άρτα και θα συναντηθούν με ντόπιους μουσικούς. 

Η μουσική και το τραγούδι θα συναντήσουν το χορό, το βιβλίο, το σινεμά.
Οι τέχνες θα ενωθούν με τον αθλητισμό.
To Μουσικό Σχολείο με νεανικά γκρουπ.
Οι πολιτιστικοί  σύλλογοι με δεξιοτέχνες τους κλαρίνου και του ρεμπέτικου.

Beach volley, beach handball, rafting, επιδείξεις 4Χ4, ποδηλατοβόλτες με κυνήγι θησαυρού και τα βράδια τα καλύτερα πάρτυ της πόλης.

Σε μια έκταση:
  • Δυο μουσικές σκηνές  
  • Camping 
  • Έκθεση Βιβλίου 
  • Κινηματογραφικές προβολές 
  • Graffiti  
Το POTAMI ART FESTIVAL είναι η πρώτη παραποτάμια διοργάνωση στην καρδιά μιας πόλης. 
Τα νερά του Άραχθου, το φυσικό περιβάλλον, αλλά και η ζωή μιας πόλης όπως η Άρτα θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε μία διοργάνωση. 
Έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν μνημεία, αγορά, στέκια διασκέδασης.

Το παραποτάμιο πάρκο του Δήμου Αρταίων με τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τη φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης.  Και μετά από πολλά χρόνια γίνεται η αρχή.  
Φιλοδοξούμε να το καθιερώσουμε και θα τα καταφέρουμε.  
Ήδη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της "ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α." αγκαλιάζουν και στηρίζουν.  Φορείς, σύλλογοι, ομάδες, o  κόσμος της περιοχής.
Διασκέδαση, χαρά και γιορτή, αλλά και προβολή της Άρτας.  

Ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, το POTAMI ART FESTIVAL αποκτά φίλους σε όλη την Ελλάδα.
Σε μια δύσκολη περίοδο για όλους τέσσερις μέρες δροσερής ανάσας, δίπλα στο ποτάμι, είναι απαραίτητες για όλους. Και θα μείνουν σε όλους αξέχαστες.
 
27 – 30 Ιουνίου εμείς θα είμαστε στο POTAMI ART FESTIVAL.  
 Εσύ; 
 Μπες στη γιορτή 


κεντρική σκηνή
Δύο μεγάλες συναυλίες σας περιμένουν στο POTAMI ΑΡΤ FESTIVAL. Δύο βραδιές, που θα βάλουν την σφραγίδα τους στο καλοκαίρι για την Άρτα, την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή. Από τα πιο δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής  θ’ ανέβουν  στην κεντρική σκηνή και ναι θα σας ξεσηκώσουν.
τα παιδιά
Από τη διοργάνωση του POTAMI ΑΡΤ FESTIVAL δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσικό Σχολείο της Άρτας , αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Ανοίγουν μάλιστα  την πρώτη μέρα. Με πολύ μουσική και χορό υποδέχονται τους επισκέπτες παρουσιάζοντας την τοπική πολιτιστική δημιουργία.
ρίξε την πιο γλυκιά πενιά
Στην σκηνή «πιο μετά» μια μοναδική ρεμπέτικη βραδιά. Σήκω και χόρεψε.
με κλαρίνο ηπειρώτικο
Φεστιβάλ δίπλα στον Άραχθο και θα έλειπαν τα κλαρίνα; Με τίποτα. Αυθεντικό παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι μέχρι το πρωί.
let's rock
Νέα  παιδιά με αγάπη για τη μουσική και όνειρα φτιάχνουν γκρουπ. Το POTAMI ART FESTIVAL τα  στηρίζει και τ’ ανεβάζει  στην κεντρική σκηνή του.

free camping
Ακούγοντας το κελάρυσμα του Άραχθου και κάτω από την σκιά των πλατανιών στήσε την σκηνή σου και ζήσε κάθε στιγμή του POTAMI ART FESTIVAL  μέρα και νύχτα. Μέσα σ’ ένα παραποτάμιο πάρκο στην καρδιά της πόλης. Δυο βήματα από τα μνημεία, την αγορά τα στέκια. Με απεριόριστες δυνατότητες διαδρομών και εκδρομών στα Τζουμέρκα και τον Αμβρακικό.
ορθοπεταλιά
Μικροί και μεγάλοι μαζί με τους Ποδηλάτες της Άρτας κάνουμε βόλτες στην πόλη. Μαθαίνουμε για την Άρτα, ψάχνουμε το χαμένο θησαυρό και βρίσκουμε τη χαρά του παιχνιδιού.
τράβα κουπί
Και ράφτινγκ στον Άραχθο. Στα περισσότερα ποτάμια της Ηπείρου και στον Άραχθο κυρίως κάμποσα χρόνια τώρα όλο και περισσότεροι γίνονται φανατικοί οπαδοί των αθλημάτων περιπέτειας. Έμπειροι εκπαιδευτές θα βρίσκονται μαζί μας  να μας μάθουν όλα τα μυστικά του ράφτινγκ και να νιώσουμε την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο.
trial
Πως περνάς ένα εμπόδιο χωρίς να κολλήσεις στη λάσπη. Τετρακίνητο πλούσιο θέαμα από τη Λέσχη 4Χ4 της Άρτας με τις στροφές ν’ ανεβαίνουν.
στην καυτή άμμο
O βασιλιά των σπορ του καλοκαιριού δίπλα στον Άραχθο. Φορέστε την αντοχή σας κι ένα αντηλιακό με  υψηλό δείκτη προστασίας κι ελάτε για no limit beach volley. Η Άρτα με μια πολύ μεγάλη παράδοση στο handball καλωσορίζει και την καλοκαιρινή του εκδοχή στο POTAMI ART FESTVAL.  Δυνατές μπαλιές για δυνατούς παίχτες. 

πάμε σινεμά
Ταινίες και ντοκυμαντέρ στο POTAMI ART FESTIVAL . Πριν τις μεγάλες συναυλίες  η ψυχαγωγία θα ξεκινά από νωρίς.
διάβασε
Μαζί και το μεγαλύτερο bazaar βιβλίου, που έγινε ποτέ στην Άρτα .  Με τις καλύτερες προτάσεις  και προσφορές.
σπρέυ
Μεγάλες επιφάνειες , τοίχοι ολόκληροι σε περιμένουν στο POTAMI ART FESTIVAL να στείλεις το δικό σου μήνυμα με graffiti.
Τραπουλόχαρτο
Το blog Τραπουλόχαρτο(http://trapouloxarto.blogspot.gr/) με ''καταγωγή'' απο την Άρτα θα βρίσκεται δίπλα σε όλη αυτη τη προσπάθεια με συνεχή ενημέρωση για οτι νεο υπάρχει για το POTAMI ART FESTIVAL

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο 
 e-mail  G27195@otenet.gr  ή  στο Τηλ. 210 3317720
Facebook: https://www.facebook.com/PotamiArtFestival

1 σχόλιο:

  1. Το γεφύρι της Άρτας κατά μαρτυρία του Σεραφείμ Ξενόπουλου του Βυζάντιου, μητροπολίτη Άρτας τη σημερινή του μορφή την οφείλει σε ένα απόδημο Θιακό τον Θιακογιάννη.
    Γράφει η Βικιπαίδεια:
    «Τη σημερινή του μορφή, το Γεφύρι της Άρτας απέκτησε το έτος 1602-1606 μΧ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Γεφυριού της Άρτας έγινε από έναν Αρτινό παντοπώλη, τον Ιωάννη Θιακογιάννη ή Γυφτοφάγο, ο οποίος προφανώς είχε εμπορικές δραστηριότητες και είχε ενδιαφέρον για τη διάβαση του Αράχθου ποταμού από τα μουλάρια με τα φορτία τους.
    Τα χρήματα λέει τα βρήκε μέσα σε ένα μπότι από ένα φορτίο που του πουλήσανε κάτι πειρατές και κατά άλλη εκδοχή το έφτιαξε, ή επισκεύασε για να περνάει στο σπίτι του που ήτανε από την άλλη μεριά του ποταμού και του έβγαινε η Παναγία να περνάει κάθε μέρα.
    Διόλου κάλτσα οι Θιακοκεφαλλονίτες!

    Και στο κανάλι τση Ιθάκης είχανε ξεκινήσει εργασίες για γεφύρι από τσου Κεφαλλονίτες, αλλά τσου σταμάτησε η απέναντι πλευρά με καταγγελίες, ότι λέει δεν είχανε πάρει άδεια από το Φισκαρδιώτη σεισμολόγο το Τσελέντη.
    (Τη τελευταία πληροφορία δεν την έχω διασταυρώσει).


    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή