Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

HΠΑ-ΟΚΛΑΧΟΜΑ : 51 νεκροί από ανεμοστρόβιλο


 
                                                                         -
 ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ    KEFALONIAPRESS
Τραγωδία στις μεσοδυτικές πολιτείες, που σαρώνονται από φονικό ανεμοστρόβιλο για δεύτερη μέρα.
Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου είναι φονικό. Αφήνει πίσω του συντρίμμια και νεκρούς, ανάμεσά τους 20 παιδιά, μαθητές σχολείων.
Υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι, καθώς και περισσότεροι από 230 τραυματίες, μεταξύ τους 70 μαθητές των σχολείων που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

  


Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Δευτέρα το απόγευμα προάστιο της Οκλαχόμα. Κατέστρεψε σπίτια, αυτοκίνητα και δυο δημοτικά σχολεία στο προάστιο Μούρ. Γι’ αυτό και ανάμεσα στους 57 νεκρούς είναι και 20 παιδιά, σύμφωνα με το CNN. Τα περισσότερα θύματα ήταν μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου που κατέρρευσαν από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.



Οι τοπικές αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, αφού δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται στα συντρίμμια.


Ο ανεμοστρόβιλος έμεινε στο έδαφος 45 λεπτά και είχε ακτίνα δυο μιλίων. Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα.

Σπίτια και επιχειρήσεις αποκολλήθηκαν από τα θεμέλιά τους και αυτοκίνητα πετάχτηκαν στον αέρα σαν παιχνίδια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής" και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής. Η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.


Χθες, στην περιοχή Σόουνι, ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τροχόσπιτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.



Την περασμένη Πέμπτη, 10 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS 
  
 newsIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου