Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΗΜΕΡΑΣ!!

Όταν γίνεται μια συναλλαγή στη «ζούλα» ασφαλίζεται κιόλα?? Εξωπραγματικό δε φαίνεται? Και σε τι τιμή? Αν αφήσουμε τη ύπαρξη φανταστικά υψηλής ποσότητας, αυτά μεταφέρονται σα πορτοκάλια ας πούμε, ή με ένα υποβρύχιο και τελειώσαμε. Και σε μικροποσότητες, μη τρελαθούμε! Απλά ο Σημίτης χάλασε σε κάποιους τη «σούπα» και έπρεπε να του φύγει ο τσαμπουκάς. Λίγο ατυχές το άρθρο δε νομίζετε? Χουά χα χα χα χα χα χα. σε (Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες τη πληρώνουν τα μυρμήγκια!)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΑΠΟ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ
Αγαπητέ Αρη, "Κρατικές Συναλαγές" στη ζούλα όπως γράφεις, έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνονται...από όλα τα κράτη του "συνετού" κόσμου μας, αλλά με "πλαγίους" τρόπους. Τι να σου πρωτοθυμίσω; Τα Άκρως Απόρρητα Κρατικά κονδύλια από τον Κρατικό Προυπολογισμό που "τροφοδοτούσαν" το Υπουργείο Εξωτερικών;...Τις διακινήσεις-διευκολύνσεις-πωλήσεις οπλικών συστημάτων μέσω της "ψωροκώσταινας" σε ρόλο "μεσάζοντα" ή απευθείας, σε μέτωπα αντάρτικου πολέμου ή απελευθερωτικών κινημάτων (κεντρική αμερική, δυτική Σαχάρα, μέση και εγγύς ανατολή κλπ... Πέραν αυτών μη βιάζεσθε σε συμπεράσματα, όπως στο τέλος αναγράφω ο χρόνος...θα δείξει!!! Θάρθει και αυτή η ώρα.... σε (Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες τη πληρώνουν τα μυρμήγκια!)

Αγαπητέ Βλιχέ πολύ σωστές απόψεις θα έλεγα, όμως μάλλον κάποιος ευπατρίδης πρέπει να βρεθεί να προσφέρει κάνα λιθαράκι ώστε να αρχίσει ο Θιακοκεφαλλονίτης να βρίσκει τις ρίζες του.Δυσεύρετο το είδος όμως για τα νησιά μας. Από πολιτεία κλπ., αγρούς αγοράζουν! Άμα βαράς κουφού πόρτα υπάρχει περίπτωση να ανοίξει? Άσε που τώρα είναι και κουλός! Πριν τριάντα χρόνια γύρναγα έτσι για χαβαλέ σε διακοπές και βλέπω μια ταμπέλα σε ένα χωματόδρομο «΄Αγιοι Φανέντες». Τι είναι τούτο πάλε λέω! Κάτι Ιταλικό όνομα μου θύμισε, κακώς βέβαια αλλά το ταίριαξα με το Ponentes χα χα χα. Πήρα το δρόμο λοιπόν και είδα τείχη, ακροπόλεις και επειδή πάντα μου άρεσαν αυτά έπεσα από τα σύννεφα! Δεν ήξερα τι σχέση είχε το «Φανέντες» με τα αρχαία τείχη, περί πολιορκίας της αρχαίας Σάμης βέβαια ιδέα των ιδεών. Σκέψου οι πέρα από τούτα τα νησιά, ούτε τη Σάμη δε ξέρουνε, στην αποικία του Αιγαίου πάει το μυαλό τους άμα τους λες κάτι! Ερείπια της αρχαίας Σάμης μιας μικρής «Καρχηδόνας», ενός Μεσολογγίου! Η υπερηφάνεια σε ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΚΕΛΗ ΒΛΙΧΟ
APANTHΣΗ  ΜΟΥ   , ΠΟΥ ΙΣΩΣ  ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΙΟΤΕΣ (ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΙΚΟΥΣ)
ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ,,ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ,,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΗ ΜΑΣ  ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ ,, ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΛΑΞΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ,,,
ΤΙ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ,,( ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ)
 ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ,,ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ,,ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ! ΑΘΕΝΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ,,ΚΟΥΡΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΔΩ!! σε ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΚΕΛΗ ΒΛΙΧΟ

ΚΑΙ ΜΙΑ  ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ,, ΑΠΟ  ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΑ
ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ!!  (ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ,,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ))!! ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 Το παραπάνω κειμενο αφορά τον σφραγιδολιθο του θολωτου ταφου Β από τα Κοκολάτα. Ο σφραγιδολιθος ομως που υπαρχει πανω απο αυτό, προέρχεται απο τον θολωτο ταφο Α της ιδιας περιοχής και τον αφορα το κειμενο που προσθέτω αμέσως. ΕΝΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ , ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΑΤΙΤΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΟΛΩΤΟΥ ΤΑΦΟΥ Α, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΚΟΚΚΟΛΑΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Μουσείο Αργοστολίου. Στο σχέδιο του σφραγιδόλιθου, πάνω δεξιά έχει ιερογλυφικό που λέει ότι μέσα σε κοίλωμα γίνεται όλο το περιγραφόμενο. Εχομε το όνομα της Δήμητρας δεξιά-αριστερά και τέσσερις φορές το ιερογλυφικό της Μεγάλης μητέρας. Δείχνει δηλαδή της λατρεία της Δήμητρας σαν Μεγάλης μητέρας στον πάνω κόσμο και προστάτιδας των καλλιεργειών. Το όνομα της Δήμητρας φαίνεται από το ιερογλυφικό –da, της Μεγάλης μητέρας με το –ma και του κοιλώματος με το ιερογλυφικό –pi , σε συγκεκομμένη μορφή της λέξης, πιά. Ο σφραγιδόλιθος έτυχε να βγει. Επειδή έχω πάρει με αύξοντα αριθμό τις ηλεκτρονικές σελίδες του κόρπους. 22/5/2013 . σε ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΘΟΛΙΔΟΥΣ!!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για το διάλογο κ Βαλσάμη και καταλαβαίνω ότι γνωρίζετε πολλά περισσότερα για τέτοιου είδους διακρατικές συναλλαγές και απόρρητα κρατικά κονδύλια.
    Επί του συγκεκριμένου θέματος διατύπωσα μια άποψη ενός απλού πολίτη και μόνο.
    Εξακολουθώ βέβαια να έχω τις απορίες και αμφιβολίες μου, άλλωστε και εσείς εκφράζετε τις δικιές σας τρόπο τινά.
    Για πάντα όμως θα έχω την πεποίθηση ότι ποτέ δεν γίνεται τόσο σοβαρό θερμό επεισόδιο από μυστικές προφανώς υπηρεσίες για ένα θέμα σα και αυτό, 6 μέρες αφού αναλάβει κάποιος πρωθυπουργός σε μια χώρα, όπως και τις σοβαρές αμφιβολίες μου αν έπεσε το ελικόπτερο από πυροβολισμούς.
    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή