Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

¨ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕ"! ME ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ARIς


ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΙΑΚΩΒΑΤΟΥ- ΤΥΠΑΛΔΟΥ.
"Η γέφυρα De Bosset κατασκευάστηκε το 1812 από τον Ελβετό μηχανικό Κάρολο-Φίλιππο De Bosset, αξιωματικό του Αγγλικού στρατού και διοικητή της Κεφαλληνίας με μήκος 900 γαλλικά μέτρα. Ένωσε το Αργοστόλι με την απέναντι ακτή ώστε να παρακαμφθεί το γεμάτο κουνούπια έλος του Κουτάβου. Αρχικά ήταν ξύλινη πασσαλόπηκτη. Δεν είχαν περάσει 15 ημέρες από την έναρξη του έργου όταν ο δημοτικός κήρυκας ανήγγειλε με όλη τη δύναμη της φωνής του πως άνθρωποι και ζώα μπορούσαν να περνούν ελεύθερα τη γέφυρα μέσα από το λιμάνι του Αργοστολίου (Κοσμετάτου, 1991; Δεμπόνος, 1999).
(ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:ΑΚΡΙΒΩΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ-ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ!!!!
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ    IONIANPRESS


Η πρώτη ξύλινη γέφυρα πολύ σύντομα αντικαταστάθηκε με την κατασκευή λίθινων καμαρών, κάθε 4 μέτρα, που συνδέθηκαν με χοντρούς δρύινους δοκούς τους οποίους κάλυψαν σανίδες από ναυπηγήσιμη ξυλεία (Κοσμετάτου, 1991; Δεμπόνος, 1999). Η κατασκευή εξασφάλιζε ασφαλή και άνετη διάβαση και τέλειωσε μέσα σε τρία - τέσσερα χρόνια. Εμφανίζει διπλή κάμψη, έτσι ώστε να εκτείνεται σε δύο μέτωπα για να αντιμετωπίζει ευκολότερα την ορμή των κυμάτων (εικόνα 2) αλλά και για να ανακυκλώνονται τα νερά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.
(200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΛΙΘΙΝΗ!!!-ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΤΕ!-ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΩΣ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ)

Στα επόμενα χρόνια η γέφυρα ανακαινίστηκε από τον Νάπιερ (1822-1830), ο οποίος έφτιαξε τα φρύδια, τους ωραίους προβόλους και τα τειχάκια των στηθαίων. Τελικά (Έβερτον, 1842-1848) έγινε λιθόκτιστη με 16 διαδοχικές ελλειπτικές αψίδες («κασόνια») από λοξωτούς πωρόλιθους. Στα άκρα κατασκευάστηκε πέτρινο στηθαίο, με περίτεχνα κλειδώματα «κολονάκια» κατά διαστήματα, που καθιστούσαν την κατασκευή ανθεκτική και αρχιτεκτονικά αρμονική, μορφή που έχει ως σήμερα (εικόνες 4 και 5). Το κατάστρωμα στρώθηκε με ψιλό χαλίκι φύσεως κιμωλίας («κιμηλιά») (Κοσμετάτου, 1991; Δεμπόνος, 1999).
(ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,''ΝΤΥΘΗΚΕ'' ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ)
ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ:30-40 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!..ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΟΧΛΟΥΣ,ΥΠΟΖΥΓΙΑ,ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΑ!...ΜΕ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ,ΤΟΤΕ!!!...ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ!!!
-ΕΝ ΕΤΕΙ 2013,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ,ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΠΡΟΦΕΣΣΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΕΙΣ,ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ,ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΑΔΕΣ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ,ΕΣΠΑ,ΧΕΣΤΑ,ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ,ΚΕΡΑΤΑ,ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΑΝ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ,ΕΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΜΟΝΟΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ,ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ...ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ 150-170 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ!!!!
...ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΟΥ,ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!ΕΝΑ ΦΑΙΔΡΟ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΜΑ,ΕΡΕΙΠΙΩΝ,ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ,ΛΙΘΩΝ,ΣΙΔΕΡΩΝ,ΤΣΙΓΚΩΝ,ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ,ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ,ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΠΑΝΩΘΕ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ!...
ΜΑ ΤΩ ΘΕΩ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝΕ ΕΤΣΙ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΦΚΙΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ,ΒΑΡΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ (ΟΣΟΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ)ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΟΥ,ΩΣ ΑΙΩΝΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ!!!-ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ,ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΕ!-"

1 σχόλιο:

  1. Χα χα χα χα Φοβερό!!!
    Και όμως η γέφυρα δε θα είχε καταρρεύσει, όταν ακόμα είχε μόνο τρύπες έγινε πρόταση για ενοικίασή της και επισκευή της. Τι έχουνε να απαντήσουν οι αρμόδιοι??
    Δείτε ανάρτηση:


    Απαράδεκτες φωτογραφίες της Γέφυρας Δεβοσσέτου
    • Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
    • Γράφτηκε από ΒΟΥΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    Εάν με αυτές τις εικόνες, νομίζουν κάποιοι ότι προστατεύουν την Γέφυρα, τότε μπράβο σε όλους της εξουσίας... Αλλά τι περιμένουμε όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνθρωπο της εξουσίας μου ανέφερε «Μην με ενοχλείς τώρα, έχω σοβαρή κουβέντα...», καταλαβαίνετε φυσικά τι σοβαρή κουβέντα είχε σε εργάσιμη ώρα.
    Εκλογές έρχονται με την Γέφυρα θα ασχοληθούμε τώρα;... Τόσα χρόνια πέρασαν εγκατάλειψης, τώρα θα ασχοληθούμε;


    2 σχόλια

    Όρε Σάκη, που σΆ απάνωβάνουνε, πάψε να κουδουνάς εφκιό το ροκέλο όλη την ώρα, γιατΆ έχουμε με τον Antifon κουβέντα σοβαρή!!!



    Ορ' Antifon είναι μου φαίνεται, μα τον Aγιο, χίλιες φορές πιο σοβαρές οι ιδέες για σκυλοδρομίες και σκυλοοχήματα από εκειές πολλώνε καθικλομένωνε, με τση «για το κοινό καλό» συζητήσεις που στο βάθος τσου το ζητούμενο είναι το κράτημα τση καθίκλας με το ψάρεμα τση ψήφου. Κάλιο εμείς το γλεντάμε και δε γυρεύουμε τίποτσι για πάρτη μας ορέ εξον καμιά κουκάλα για τα ΅δεσποτα που θα τρέχουνε απάς τση γέφυρας το χάλι ορέ και θα μολάνε και καμιά κουτσουλιά απάς στστη τρύπες και τολάχιστο θα τση κλιουνε όπως όπως-άμα πήξει ο κούτσουλος γίνεται όπως μπετό ορέ!… Εφκείνοι θέλουνε ακουστικό στΆ αυτί πως μιλούνε τάχαμου με τσου ψιλά θρονιασμένους, περισπούδαστες κουβέντες, για τον τόπο! (ορέ Σάκη μη τσου χαλάς την ψιλή έμπνευση για μικροπράματα!) Aιντε πάω ορε Antifon καμιά σκυλοδρομία κι άμα θέλεις έλα κι άστσου εφκειούς τσου ανώτερους στην ησυχία τους να μας γλυτρώσουνε!!! (Το ουουουουου καλό ορέ βγήκε σήμερα και ταιριάζει με τση γέφυρας το λείψανο!!!!) αρφ!!!
    zoro Σάββατο, 31 Ιούλιος 2010 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

    «Αλλά τι περιμένουμε όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνθρωπο της εξουσίας μου ανέφερε «Μην με ενοχλείς τώρα, έχω σοβαρή κουβέντα...», καταλαβαίνετε φυσικά τι σοβαρή κουβέντα είχε σε εργάσιμη ώρα.»

    Και πραγματικά είχε σοβαρή κουβέντα. Την ώρα εκείνη διαπραγματευόμουνα μαζί με τον επίσης ενδιαφερόμενο και φίλο Zoro την ενοικίαση της γέφυρας και την μετατροπή της δι΄ ιδίων εξόδων σε πίστα σκυλοδρομιών. Εκειές οι τρύπες θα γίνουνε μέσα Νοεμβρίου αποχωρητήρια λουσάτα. Τι σε πειράζουνε ορέ;

    Ορέ Zoro εφκειός ο φαρμασόνος ήτανε που μας χάλαε τη συζήτηση με τα ντριν και ντρίν συνέχεια. Τον έχουνε βάλει τα μεγάλα συμφέροντα να μας χαλάσει τη συμφωνία. Νάτα που τα΄ λεγα, αρχίσανε οι ανταγωνισμοί ποιος θα την πρωτοπάρει. Ω ρε δόξες το ερείπιο, τι κάνουνε τώρα ορέ;

    (Τι διάολο γαύγισμα να κάμω τώρα; Ο Σάκης δε φοβάται τσου σκύλους). Ούουουουουου. Ούουουουουου.
    Antifon Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010 19:01

    ΑπάντησηΔιαγραφή