Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αργοστόλι 29 Μαΐου 2013


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Π.Υ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ταχυδρ. Δ/νση: Ιγγλέση & Θεμιστοκλέους



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βόβυκες Δ.Ε. Παλικής »

Μεγάλη πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίας Θέκλης στην Παλική [εικόνες]

Μεγάλη πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίας Θέκλης στην Παλική [εικόνες] INKEFALONIA


Περί Ω/ 18:30΄ της 28-05-2013 εξερράγη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βόβυκες Δημοτικής Ενότητας Παλικής. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν πέντε (5) πυροσβεστικά οχήματα, τρία (3) από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου και δύο (2) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου με δεκαοκτώ (18) πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν, η τοπική αυτοδιοίκηση με μία (1) υδροφόρα και ένα (1) πυροσβεστικό όχημα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παλικής με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα. 

 Το έργο της κατάσβεσης συντονίστηκε από τον Αναπληρωτή Διοικητή της Π.Υ. Αργοστολίου , Επιπυραγό Σολδάτο Βασίλειο (ΕΡΜΗΣ Κεφαλλονιάς) ενώ παρόν ήταν και ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου, Ανθυποπυραγός Κοτσαρίδας Γεώργιος (ΑΡΗΣ Ληξουρίου), συνεπικουρούμενοι από τον Αντιδήμαρχο Παλικής Κο Θεοφιλάτο Ευάγγελο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κο Τουμάση Χαράλαμπο. Στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπνεαν ισχυροί νοτιοανατολικοί (ΝΑ) άνεμοι. 
 Η πυρκαγιά τέθηκε και τελεί υπό μερικό έλεγχο αφού έκαψε διακόσια πενήντα (250) στρέμματα δασικής και πενήντα (50) στρέμματα αγροτικής έκτασης περίπου. Πεζοπόρο Τμήμα μέχρι την πλήρη κατάσβεση. Για την εξακρίβωση των αιτίων εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό γραφείο της Υπηρεσίας μας. Στο σημείο παραμένουν δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και Ο Αναπλ. Διοικητή (τ.σ.υ.) Βασίλειος Ρ. Σολδάτος Επιπυραγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου