Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ας μιλήσουμε για την Πηνελόπη

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ,,ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ

 Επάνω  το  πυροβούνι  της Πηνελόπης, και  κάτω το  Χαμόγελο της Πηνελόπης,,  αφιερομένες φώτο,, από τον Αβρααμ  στον Αρις!!!!
σχολιασμός Αρις  
δείτε και τα πολλά τελευταία   σχόλια  στο  φέις

ΠΟΛΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ (47) ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑ.


Ο Ικάριος και ο Τυνδάρεως εκδιώχθηκαν από τον ετεροθαλή αδελφό τους Ιπποκόωντα, οπότε κατέφυγαν στην Πλευρώνα, στο ανάκτορο του Θεστίου, όπου παρέμειναν και τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει τους γείτονες εχθρούς του. Αργότερα, ο Ηρακλής σκότωσε τον Ιπποκόωντα και τους γιούς του, και επανέφερε τον Τυνδάρεω στον θρόνο της Σπάρτης. Σύμφωνα με την επικρατέστερη παράδοση, ο Ικάριος παρέμεινε στην Ακαρνανία, όπου πήρε ως σύζυγό του την Πολυκάστη, κόρη του Λυγαίου,
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ  ΑΓΟΡΙΩΝ  ,Ο  ΙΚΑΡΙΟΣ  ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ  ΠΟΥ  ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΣΕ!
Για τη μονάκριβη κόρη του, την Πηνελόπη, ο Ικάριος διοργάνωσε αγώνες δρόμου και την πάντρεψε με τον νικητή, τον Οδυσσέα. Το πιθανότερο όμως είναι ότι ο Οδυσσέας είχε πάει στη Σπάρτη ως μνηστήρας της Ωραίας Ελένης και, όταν είδε το πλήθος των άλλων μνηστήρων της, σκέφθηκε να διαλέξει κάποια άλλη για σύζυγο αντί να έχει να αναμετρηθεί με τόσους άλλους. Πήρε λοιπόν την υπόσχεση από τον Τυνδάρεω ότι θα μεσολαβούσε για την Πηνελόπη, ενώ ο Οδυσσέας με την εξυπνάδα του θα του έλεγε ποια λύση έπρεπε να δώσει στο ζήτημα των μνηστήρων της Ελένης. Μετά τον γάμο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, ο Ικάριος ζήτησε να μείνει κοντά τους. Ο Οδυσσέας αρνήθηκε και ο Ικάριος, επιμένοντας, άρχισε να τρέχει πίσω από το άρμα με το οποίο το ανδρόγυνο έφευγε για την Ιθάκη, παρακαλώντας την Πηνελόπη να κατεβεί και να γυρίσει πίσω. Τελικά ο Οδυσσέας χάνοντας την υπομονή του στάθηκε σε ένα σημείο που απείχε τριάντα στάδια από τη Σπάρτη και ζήτησε από την Πηνελόπη να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και στον πατέρα της. Η Πηνελόπη αισθάνθηκε ντροπή και σε απάντηση σκέπασε με ένα πέπλο το πρόσωπό της, υπονοώντας με αυτό ότι ήθελε να ακολουθήσει τον σύζυγό της αλλά ντρεπόταν να το πει στον πατέρα της. Τότε ο Ικάριος κατάλαβε την επιθυμία της και υπεχώρησε. Αργότερα, στο μέρος όπου έγινε αυτό το περιστατικό, ο Ικάριος ανέγειρε ιερό ή άγαλμα της θεάς Αιδούς (= ντροπής), της τροφού της θεάς Αθηνάς.
ΑΠΟ  ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ  ΖΕΥΓΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ
ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ  ,,ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου