Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ευρωμπάσκετ 1987, και HELLAS

Σάν σήμερα πριν 30 χρόνια,πήραμε το Ευρωπαϊκό στο Μπάσκετ(14/6/1987).



Makis Mavroyiannis Τιμη κ δοξα σε αυτους που αλλαξαν το ονομα της χωρας μας στη σωστη του αποδοση στα Αγγλικα στις εμφανισεις των αθλητων και των εθνικων μας ομαδων με πρωτοστατη ολων αυτων τον Παναγιωτη Γιαννακη το 2005 την πρωτη φορα που ηταν προπονητης της Εθνικης μπασκετ..και στα γραμματοσημα ετσι ειναι γραμμενο..κατι ελεεινοι σε κατι ΕΡΤ κλπ συνεχιζουν να αποδιδουν το ονομα της χωρας μας με τον ορο που θελουν καποιοι να μας αποκαλουν ..δηλ.."Γραικους" κι οχι Ελληνες...
Ειναι κατανοητο ποιοι και απο πιο χωρο στεναχωριουνται κ αφριζουν οταν ακουν το ονομα "Ελλαδα"..ειναι αυτοι που σωνει και καλα μας βαφτισαν "Ρωμιους" με ολα της τα παραγωγα ("Ρωμιοσυνη" κλπ)..ειναι κατανοητο οτι εχουν μελλοντικα οφελη απο αυτο..οποιος ειναι Ρωμιος ας παει στη Ρωμη.




Ευρωμπάσκετ 1987





Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Νίκος Γκάλης: Ο τελευταίος Έλληνας που ένωσε όλους τους Έλληνες.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ  
ΔΕΙΤΕ  ΚΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  
Δειτε το παρακατω ιστορικό βίντεο όπου ο Νίκος Γκάλης σημειώνει 45 πόντους σε έναν αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα:


ΚΑΙ  Ε Δ Ω  Ο  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΜΟΥ  ΣΕ  ΑΡΧΙΚΕΣ ΜΟΥ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ,
ΝΙΚΟΣ  ΓΚΑΛΗΣ  ΑΠΛΑ  Ο  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!



18 χρόνια ''μετά'' έγινε η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου αθλητή...

Θεσσαλονίκη
Καταφέρνοντας με δυσκολία να κρατήσει τα δάκρυά του, ο Νίκος Γκάλης έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ του «Αλεξάδρειου Μέλαθρου», την ώρα που οι οπαδοί του Άρη, οι πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοί του τον υποδέχθηκαν όρθιοι, αποθεώνοντας τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και αθλητισμού. 

«Τι την έκανε την μπάλα ο 'Θεός';» αναρωτήθηκε ο κόσμος στη συνέχεια και ο «Θεός» τους, Νίκος Γκάλης δεν τους χάλασε χατίρι και έκανε μερικά ζογκλερικά έχοντας την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια του.


28 φωτογραφίες



Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ «απάντησε» στην αποθέωση με χαμόγελα και φιλιά προς όλους και στη συνέχεια δήλωσε: «Σας αγαπάω πολύ. Εδώ είναι το σπίτι μου και αυτή (σ.σ. δείχνοντας τον κόσμο) η οικογένειά μου. Είμαι πολύ συγκινημένος. Νιώθω για πρώτη φορά έτσι μετά τη γέννηση της κόρης μου. 



»Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να τον τιμά η αγαπημένη του ομάδα. Δεν μπορεί να διακριθεί κανείς μόνος του, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες, τους προπονητές μου, διοικούντες, τον κόσμο».



Στη συνέχεια ο Γκάλης χαιρέτησε τους υψηλούς προσκεκλημένους της εκδήλωσης, ξένους και Έλληνες παλαίμαχους παίκτες, έναν -έναν τους παίκτες της Λιμόζ, του Άρη, αγκαλιάστηκε θερμά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ μοίρασε πάσες στον Νίκο Φιλίππου και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ, προσπαθώντας να τον πείσουν να κάνει ένα σουτ.



Έκανε το τζάμπολ του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Αρη και τη Λιμόζ και πήρε θέση στα επίσημα του Αλεξανδρείου δίπλα την κόρη του, Στέλλα και τη σύζυγό του Ελένη, οι οποίες λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν σπεύσει δίπλα του στο παρκέ.




Αναλυτικά, αυτοί ήτανε οι: Αλεξάντερ Βολκόφ, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Τζόρντι Βιγιακαμπάκα, Ντίνο Ράτζα, Οντι Νόρις, Ντορόν Τζάμσι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Σιγάλας, Μέμος Ιωάννου, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Μιχάλης Ρωμανίδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Μιχαήλ Μισούνοφ, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Λάζαρος Λέσιτς, Γιάννης Ιωαννίδης, Ντίνος Αγγελίδης, Γιάννης Δόξογλου, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νίκος Τσαχτάνης, Χάρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Μάνθος Κατσούλης, Δημήτρης Κοκολάκης, Μηνάς Τουκμενίδης, Πέτρος Σταμάτης



Στα επίσημα του Αλεξανδρείου βρέθηκαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Αρης, παλιοί παράγοντες των «κίτρινων», πολιτικοί φορείς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.



«Nick Galis Hall»



Την ονομασία της σάλας του Αλεξανδρείου σε «Νίκος Γκάλης» ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ιωαννίδης (σ.σ. αποδοκιμάστηκε αρχικά όταν ανήγγειλε πως θα διαβάσει το σχετικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό). 



Ακολούθησε η σχετική αποκάλυψη με την αποτύπωση του ονόματος του κορυφαίου Ελληνα αθλητή στο παρκέ του γηπέδου (Nick Galis Hall) και η ύψωση της φανέλας με το νούμερο 6, που φορούσε στον Αρη, στο ταβάνι του Αλεξανδρείου.



*Ο αρχηγός του Αρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, έδωσε τη φανέλα με το νούμερο έξι σε κάδρο στον Νίκο Γκάλη, προσκυνώντας τον. Ολη η ομάδα, δε, των «κίτρινων» φορούσε τη στιγμή του δώρου την ίδια φανέλα



*Ασημένιο γλυπτό, με μπάλα να γυρνά σε δάκτυλο, έδωσε στον Νίκο Γκάλη ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης, λέγοντας ελάχιστα νωρίτερα: «Μια πληγή που αιμορραγούσε, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ο Γκάλης την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έπρεπε να κλείσει και απόψε κλείνει. Οφείλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον Γκάλη γιατί έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια για να γίνει το αυτονόητο. Νίκο, εδώ είναι το σπίτι σου. Στο μυαλό και στις καρδιές μας θα είσαι εδώ.»



*Τον Νίκο Γκάλη τίμησε με πλακέτα, μετά το φιλικό, η Λιμόζ



* Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης «έντυσε» με τη μουσική της τη γιορτή








Τι είπαν για τον Γκάλη ΣΤΟ  http://pronnoi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9173.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου