Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οι εμπαθείς και αλαζόνες φιλόζωοι

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ KAI ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ...
 " ΝΤΟΡΙΣ "

SAPT Hellas-Economou 5/23/2013
To: doris.ark@hotmail.com

Εμείς, οι εθελοντές της SAPT Hellas που επισκεφθήκαμε πρόσφατα το πανέμορφο νησί σας και χαρήκαμε τόσο πολύ την φιλοξενία σας αλλά κυρίως ενημερώσαμε τόσους μικρούς μαθητές, σας ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ότι όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε θα λέμε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλετε όλοι σας καθημερινά για την σίτιση πάνω από 230 ζώων του καταφυγίου ARK το οποίο επισκεφθήκαμε και μείναμε έκπληκτοι με το επίπεδο της φροντίδας και καθαριότητας σε αυτό. Συναντήσαμε γατούλες που έρχονταν αμέσως σε εμάς και γουργούριζαν από ευχαρίστηση με το πρώτο άγγιγμα και φυσικά σκύλους κοινωνικοποιημένους, προσεκτικά ομαδοποιημένους ώστε να μην είναι ένας-ένας μόνος του. Παρακαλούμε πολύ όλους τους φίλους και γνωστούς της SAPT Hellas να προσφέρουν ό,τι μπορούν αλλά πρωτίστως, τροφές και να προωθήσουν όσο περισσότερο γίνεται τις περιπτώσεις των ζώων που ψάχνουν οικογένεια. Σας ευχαριστούμε !!!!
Πολλές φορές έχουμε δεχθεί κριτική, ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα αδέσποτα και τα ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη, το κάνουμε για προσωπική προβολή και ότι σε γενικές γραμμές όταν αναφερόμαστε στην ανύπαρκτη πολιτεία και στους κατά φαντασίαν φιλόζωους πολίτες, γινόμαστε εμπαθείς και αλαζόνες.



Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξυπηρετήσει αφάνταστα εθελοντές διασώστες και φιλοζωικές ομάδες.

Εύκολα, γρήγορα και απλά, μπορείς να κοινοποιήσεις ένα περιστατικό και γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα το δουν αρκετά μάτια.

Ο μοναδικός λόγος που το κάνουμε είναι αυτός. 

Να το δουν περισσότεροι άνθρωποι και να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις ένα καλό σπίτι για το ζωάκι που έσωσες.
και  ακολουθεί και μια ακόμη χρησιμή ανάρτηση

22/05/2013 - Ζωή Louper Ευσταθίου
ΠΗΓΗ
Chez Vassiliki
ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΝΤΟΡΙΣ





Να μας συγχωρείτε που παραθέτουμε τα γεγονότα ωμά και ρεαλιστικά τις περισσότερες φορές.

Ξέρω πως σε πολλούς δεν αρέσει αυτό, είναι όμως ο μοναδικός τρόπος για να εφιστήσεις την προσοχή στους πολλούς.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα, είναι τα καλύτερα όπλα στη φαρέτρα μας.

Το γεγονός ότι είμαστε σκληροί με τους ανθρώπους που έβλεπαν ένα πλάσμα να υποφέρει και δεν έκαναν τίποτα, μας προκαλεί αποτροπιασμό.

Δυστυχώς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εθελοντές ανά την επικράτεια.

Πλέον, δεν έχουμε ούτε τη διάθεση, ούτε το κουράγιο να βρίσκουμε δικαιολογίες για αυτούς που αδιαφόρησαν και απλά ενημέρωσαν, όταν η κατάσταση του ζώου ήταν σε τερματικό στάδιο.

Κάτι που επίσης είναι σίγουρο, το κίνητρο μας δεν είναι η αυτοπροβολή και όποιος το θεωρεί αυτό, μάλλον κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια.

Όσοι ενδεχομένως ασχολήθηκαν με τα φιλοζωικά ζητήματα γι' αυτό το σκοπό, πολύ σύντομα ξεβρακώθηκαν και φυσικά έγιναν ρεντίκολο από μόνοι τους.

Εμείς που ανήκουμε στον ενεργό εθελοντισμό, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι και πώς βοηθάνε κάνοντας ό,τι μπορούν, γιατί δεν γίνεται να κλείσουν τα μάτια στη δυστυχία που μας περιβάλλει.

Επιπρόσθετα, θα ήταν πολύ ηλίθιο να χρησιμοποιήσεις την ενεργή φιλοζωία, ώστε να καλύψεις τυχόν ψυχολογικά κενά και ανάγκες ματαιοδοξίας.

Προσωπικά, αν ήθελα να αυτοπροβληθώ, θα έβρισκα έναν καλύτερο τρόπο να το κάνω, ενδεχομένως πιο ξεκούραστο, σίγουρα πιο οικονομικό, που να μην απαιτεί να είμαι με τις γαλότσες όλη μέρα, να χτυπάει το τηλέφωνο μου συνέχεια και φυσικά, να είμαι μονίμως μέσα στο σκατό.



Κάποιοι από αυτούς που κρίνουν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που κάνεις, αν δεν υπήρχε η απόλυτη αγάπη προς το ζώο που σε έχει ανάγκη, δεν θα το άντεχες για πολύ καιρό.

Ότι αυτή η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη που σε κάνει να παλεύεις.



Όλοι οι εθελοντές έχουμε φτάσει στα όρια μας άπειρες φορές και ειλικρινά, όσοι θεωρούν ότι είναι εύκολο ή είναι μια ευχάριστη απασχόληση για αργόσχολους, τους προσκαλώ να βοηθήσουν για μια εβδομάδα έναν ενεργό εθελοντή ή μια φιλοζωική ομάδα και μετά να ξανασυζητήσουμε το θέμα της…προβολής μας.

Όσο για την εμπάθεια και την έπαρση που κάποιοι διακρίνουν στον τρόπο που περιγράφουμε τα περιστατικά μας, θα έπρεπε να καταλάβουν πως τις περισσότερες φορές είναι πίκρα και απογοήτευση για το ανθρώπινο είδος.

Γιατί τις περισσότερες φορές απλά κάποιοι σε ειδοποιούν, χωρίς να νοιάζονται στην ουσία για το πλάσμα που υποφέρει ή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Γιατί αν τους ένοιαζε πραγματικά, θα ήταν και αυτοί εκεί να παλεύουν μαζί σου.

Θα ενδιαφερόντουσαν για την πορεία της υγείας του ζώου.

Θα συμμετείχαν και αυτοί.

Όπως έχω ξαναπεί, θα ήταν για μας τα πάντα πιο εύκολα, αν όλοι αυτοί που ειδοποιούν για περιστατικά τα φιλοζωικά σωματεία, αναλάμβαναν μέρος της ευθύνης.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι γίνονται μπουχός.

Κάτι άλλο που θα έπρεπε να δουν οι επικριτές μας, είναι πως τα περιστατικά που ανέλαβαν εξολοκλήρου άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά, δημοσιοποιούνται και προβάλλονται σαν δείγματα ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Αν η κριτική τους ματιά ήταν υγιής, θα έπρεπε να τους απασχολεί ο λόγος που αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες και πέρα από τους «συνήθεις υπόπτους», η πλειονότητα των συμπολιτών μας απλά ενδιαφέρεται να ξεφορτωθεί το πρόβλημα στην πλάτη του χαρακτηρισμένου φιλόζωου.

Στην υπερφορτωμένη ήδη, πλάτη του.

Στον αντίποδα τω επικριτών μας, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν στο βαθμό που μπορούν.

Αυτοί οι άνθρωποι, πέρα από το να βοηθάνε εμάς τους «χαρακτηρισμένους» με τις ορδές ζώων, όταν βρίσκεται στο δρόμο τους πλάσμα που υποφέρει, το αναλαμβάνουν από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο μόνος λόγος που θα μας ενοχλήσουν, θα είναι για συμβουλές στο πώς να διαχειριστούν το θέμα καλύτερα.

Ούτε θα μας εκβιάσουν ψυχολογικά, ούτε θα μας κάνουν πάσα το ζώο.
Για τον απλούστατο λόγο, ότι φρόντισαν να γνωρίσουν από κοντά τι κάνουμε.

Είχαν όλη τη διάθεση να μάθουν και όχι να κρίνουν μεταξύ τυρού και αχλαδίου τους αγώνες μας.



Αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι που βοηθούν τους εθελοντές διασώστες ζώων, μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα να συνεχίζουμε.

Και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, γιατί πάντα ήταν εκεί όταν φτάναμε σε αδιέξοδο και απελπισία.



Για όλους τους υπόλοιπους θα ευχηθώ μόνο αυτό: καλό φιλότιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου