Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΔΥΟ-ΔΥΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ

ΦΩΤΟ ΡΟΥΛΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ!!
Από το κάστρο.Η αναχώρηση γι΄άλλα λιμάνια!
Αρχαία Σάμη. Ποιός νοιάζεται??
 
                                                                            
 ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΜΗ
Μεγάλο Τόξο (Η Ανατολική Πύλη της Μεγάλης Ακρόπολης)
Ανασκαφές στο πλαίσιο κάποιου προγράμματος. Και…πάπαλα… Ενημέρωση μηδέν. Κάποιες ταμπέλες που κι αυτές θα τις πάρει ο άνεμος. Κι όμως μια άλλη δημοτική αρχή θα εκμεταλλευόταν τη Μεγάλη Ακρόπολη. Και θα είχαν δουλειά 2-3 οικογένειες και θα είχε έσοδα ο Δήμος και…και… Αλλά ένα φυλλάδιο έλειψε; Γενιές παιδιών έχουν περάσει από τη Σάμη και τα σχολεία της. Η ιστορία δίπλα βοά και κανείς χαμπάρι δεν παίρνει…

AVE, Ω ΑΡΧΟ΄ΝΤΟΙ ΤΣΗ ΣΑΜΗΣ
 Πηγή : Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας (κλικ)

ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΜΗ: ΤΑ ΜΑΚΡΑ ΤΕΙΧΗ (Ένωναν το Μεγάλο Τόξο με την Κυάτιδα)

Από εδώ, εκείνο το βράδυ του 189 π.Χ. απέλπιδες και εξαντλημένοι από τη στέρηση του νερού και την επιδημία τύφου, οι Σαμαίοι, μετά την κατάληψη της Κυάτιδος από τις ρωμαϊκές λεγεώνες, έτρεξαν προς το Μεγάλο Τόξο. Ήταν πλέον αργά. Την άλλη μέρα πουλήθηκαν δούλοι. Κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιήθηκαν για το ρωμαϊκό θρίαμβο του Φούλβιου Νοβιλίωρα στη Ρώμη. (Ελεύθερη μεταφορά από την εξιστόρηση του Τίτου Λίβιου, της πολιορκίας της Σάμης από τους Ρωμαίους). Μια αφήγηση που είναι αμφίβολο αν την γνωρίζουν σήμερα οι κάτοικοι και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά. Κραυγαλέα η παντελής αδιαφορία. Έλειψε ένα μικρό φυλλάδιο που να εξιστορεί τα γεγονότα το οποίο θα μπορούσε ν διανεμηθεί στα σχολεία της περιοχής;

ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΑ  AKOMH  ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΣΤΟ  ΦΕΙΣ!!
ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ 2.
Απομεινάρι από το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στους Άγ. Φανέντες. Αριστουργηματικές αγιογραφίες αγνώστου 
καλλιτέχνη του 17ου αι. Γλύπτης ο καιρός το σεβάστηκε από τους σεισμούς του 1953 ως σήμερα. Λείπουν ένα προστατευτικό στέγαστρο (δεν προφυλάσσει αυτό το φτηνιάρικο στέγαστρο-φωτο του 2009, αμφίβολο αν υπάρχει σήμερα), ένα κιόσκι, 2- 3 φύλακες (δουλειά, δηλαδή), εισιτήρια (έσοδα, δηλαδή) κι ένα φυλλάδιο (ενημέρωση, μόρφωση, δηλαδή). Μπορεί να αποτελέσει περιηγητικό τμήμα και των γύρω μνημείων που θα «παρελαύνουν» απ΄την ολιγοσύχναστη σελίδα μας τις υπόλοιπες μέρες.
AVE, Ω, ΑΡΧΟ΄ΝΤΟΙ ΤΣΗ ΣΑΜΗΣ…

ΕΔΩ Η ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ 155....ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΑΟΥ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ....ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ ΤΩΝ 155 ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΜΠΡΟΥΚ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΜΠΡΟΥΚ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΛΙΒΥΗΣ...ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ...ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΗΝΑΙΚΗΣ.



Οι George Diamantatos και Makis Metaxas κοινοποίησαν τηφωτογραφία του Δικέλης Βλιχός.
ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ 3.
ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΜΗ-Τμήμα του τείχους του Ναού του Απόλλωνος. 
Η ιερή του πλευρά. Δε θα βρείτε τον ναό. Ούτε και άλλα ενδιαφέροντα μέρη του. Είναι χωμένα στον άγριο λόγγο και στα απόβλητα των ζώων: προβάτων, γιδιών και αγελάδων.  «Αιδώς Σαμαίοι!», θα μπορούσε να πει ένας Αίαντας της τότε εποχής.

AVE, Ω ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ  ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟ΄ΝΤΟΙ ΤΣΗ ΣΑΜΗΣ.
ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ 3.
ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΜΗ-Τμήμα του τείχους του Ναού του Απόλλωνος.
Η ιερή του πλευρά. Δε θα βρείτε τον ναό. Ούτε και άλλα ενδιαφέροντα μέρη του. Είναι χωμένα στον άγριο λόγγο και στα απόβλητα των ζώων: προβάτων, γιδιών και αγελάδων. «Αιδώς Σαμαίοι!», θα μπορούσε να πει ένας Αίαντας της τότε εποχής.

AVE, Ω ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΡΧΟ΄ΝΤΟΙ ΤΣΗ ΣΑΜΗΣ








.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου