Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Προβλήματα με το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=643097&v=0&q=80&w=300&h=225
Προβλήματα με την... τεχνολογία τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζει το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, που μπήκε στη ζωή μας στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Τύπου. 

Ρεπορτάζ των Νέων αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα νέα χαρτονομίσματα δεν αναγνωρίζονται από μηχανές αυτόματης πώλησης και αυτόματης πληρωμής, με αποτέλεσμα αυτά να απορρίπτονται ως μη αποδεκτά.

Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τα μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων που διαθέτουν οι τράπεζες.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Repubblica, το νέο χαρτονόμισμα απορρίπτεται από τα ΑΤΜ καθώς το λογισμικό τους δεν το αναγνωρίζει. Σε πείραμα που έγινε σε 10 ιταλικές πόλεις διαπιστώθηκε πως στο 90% των περιπτώσεων, τα χαρτονομίσματα επιστράφηκαν στον πελάτη.

Η ΕΚΤ ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πρεμιέρα του νέου χαρτονομίσματος, τα οποία απέδωσε στη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη προσαρμογή της αγοράς, σύμφωνα με τον Guardian.

Σημειώνεται ότι το νέο χαρτονόμισμα φέρει νέα και πιο αποτελεσματικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενώ στο υδατογράφημα εμφανίζεται μία προσωπογραφία της Ευρώπης. 
 
 NOOZ.GR ΚΑΙ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΡΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου