Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

αστεροειδής εννέα φορές μεγαλύτερος από υπερωκεάνιο περνά κοντά απο τη γη στις 31 μαΐου



Ενας αστεροειδής με μέγεθος εννέα φορές μεγαλύτερο από εκείνο του υπερωκεάνιου Queen Elizabeth II θα περάσει σε απόσταση 3,6 εκατομμυρίων μιλίων μακριά από τη Γη, δηλαδή σε απόσταση 15 φορές εκείνη που χωρίζει τον πλανήτη μας από τη Σελήνη.

Ο αστεροειδής λέγεται 1998 QE2 και ανακαλύφθηκε πριν από 15 χρόνια από ειδικούς του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης μέσω του προγράμματος ανίχνευσης κοντινών στη Γη αστεροειδών (Linear). Ο αστεροειδής θα κάνει το πιο κοντινό του πέρασμα προς τη Γη τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου.  

Επιστήμονες σκοπεύουν να μελετήσουν το ουράνιο σώμα με ραντάρ, αξιοποιώντας το τηλεσκόπιο Goldstone που βρίσκεται στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας 

Ο δρ. Λανς Μπένερ από το Jet Propulsion Loboratory της NASA, ανέφερε ότι είναι «συναρπαστική η δυνατότητα που έχουμε να παρατηρήσουμε για πρώτη φορά τα χαρακτηριστικά αυτούς του αστεροειδή». Οι επιστήμονες εκτιμούν υπολογίζοντας την τροχιά του ότι για τους επόμενους δύο αιώνες δεν πρόκειται να ξαναπεράσει κοντά από τη Γη.

Η NASA προγραμματίζει να εκτοξεύσει το 2016 ένα διαστημόπλοιο που θα κατευθυνθεί προς έναν από τους πιο επικίνδυνους αστεροειδείς, τον 101955 Bennu, με σκοπό να λάβει δείγματα από την επιφάνεια του και να επιστρέψει στη Γη.

Ο συγκεκριμένος αστροειδής περνά κάθε έξι χρόνια σε απόσταση 500.000 χιλιομέτρων από τη Γη και υπολογίζεται ότι το έτος 2182, θα υπάρχουν πιθανότητες μία στις 1.800 να προσκρούσει στη Γη. Το μέγεθός του είναι 500 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου