Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος
www.thodoros.gr             anasa.ionia@gmail.com    info@thodoros.gr


Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ε.Ε- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ξεσκέπασε την παρωδία διαλόγου που οργάνωσε η Π.Ι.Ν μαζί με την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κέρκυρα.
Η παρωδία αυτή βαπτίστηκε συνέδριο για την ανάπτυξη και ενώ υποτίθεται πως είχε  σκοπό να συζητηθεί η διαμόρφωση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, κατέληξε να είναι μια κακοστημένη εκδήλωση προβολής του κυβερνητικού έργου.


Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α  είπε μεταξύ άλλων:
«..η σημερινή συνάντηση δυστυχώς δεν μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στο τρέχον ΕΣΠΑ  και στην ανάληψη νέων προωθητικών πρωτοβουλιών εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.
Και αυτό για δύο βασικούς λόγους.
Ο ένας ανάγεται στην τυποποιημένη και αφυδατωμένη διαδικασία που έχει επιλεγεί ως διαδικασία διαλόγου, στερώντας στην πραγματικότητα την ευκαιρία στους πολίτες της Κέρκυρας και του Ιονίου να προσεγγίσουν το θέμα της νέας χρηματοδότησης και που και πώς αυτή θα κατανεμηθεί.
Ο δεύτερος ανάγεται στην τεράστια αντίφαση που υπάρχει μεταξύ των εισαγωγικών κειμένων για την νέα προγραμματική περίοδο από την μια και των εφαρμοζόμενων πολιτικών από την άλλη, αντίφαση που αποκαλύπτει την υποκρισία της Ε.Ε ,της συγκυβέρνησης και της περιφέρειας και η οποία οδηγεί κατευθείαν στην εκτίμηση ότι οι προωθούμενες πολιτικές χρηματοδότησης θα βαθύνουν την ανθρωπιστική κρίση, την ταξική διαφοροποίηση, την ανισόμετρη ανάπτυξη των περιοχών…»
Και κατέληξε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α:
Η ΑΝ.Α.Σ.Α στέλνει το μήνυμα στους πολίτες ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από επικοινωνιακού χαρακτήρα εκδηλώσεις με προδιαγεγραμμένα μάλιστα συμπεράσματα.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην απομάκρυνση και την ανατροπή των μνημονιακών  πολιτικών, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι διατιθέμενοι πόροι στην μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία με οδηγό τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και για τα οποία ο ίδιος ο λαός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο».

Ας σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης επέλεξε και πάλι τον θλιβερό ρόλο του κομπάρσου των κυβερνητικών παραγόντων που ήταν παρόντα και αντί να συνταχθεί με τις θέσεις της παράταξης μας που ανέδειξαν τις αδικίες σε βάρος του Ιονίου , προτίμησε να επιτεθεί και αυτός μαζί με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ, τον γγ Δημοσίων Επενδύσεων και  τον γγ  της Αποκεντρωμένης  στον επικεφαλής της παράταξης μας, προφανώς γιατί «τους χάλασε την σούπα»!

Αργοστόλι,13/04/2013                      Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                           Περιφερειακός σύμβουλος
                                                           Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α
                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου