Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!



Με σειρά εκδηλώσεων και δωρεάν είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους γιορτάστηκε σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων.
Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι "Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης".
Στο Μουσείο της Ακρόπολης, η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάσθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσαν η πρεσβεία του Βελγίου και το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, υπό την αιγίδα της UNESCO.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, πρεσβευτές από διάφορες χώρες, ο διευθυντής του Μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής και πλήθος ανθρώπων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.
Tα σύμβολα του παρελθόντος είναι η δυνατότερη έκφραση της πορείας μας προς το μέλλον, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Πρέσβυς Καλης Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο καθηγητής Γιαν Ντρίσσεν, διευθυντής της βελγικής Σχολής Αθηνών, παρουσίασε τα νέα ευρήματα από την αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιεί στο Σίσι της Κρήτης.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ  ΤΗΣ  ΧΘΕΣΙΝΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ,, ΜΙΑ  ΠΌΛΥ  ΧΡΗΣΙΜΗ   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ!! 
 ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου