Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Για ποιό φαινόμενο κάνει λόγο ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά»;Στο πρώτο βιβλίο των «Μετεωρολογικών» 343b, του Αριστοτέλουςπληροφορούμαστε για ένα αξιοσημείωτο ουράνιο φαινόμενο, που εκτός των άλλων, αφορά και στην σύνδεση της εμφάνισης κάποιου κομήτη στον ουρανό, με την ανάπτυξη σεισμικής δραστηριότητας...



Πηγή: http://www.awakengr.com/#ixzz2RCMNr24k
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike



Η εβδομάδα των αστρονομικών φαινομένων


Από 21 έως 28 Απριλίου θα λάβουν χώρα διάφορα φαινόμενα που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της αστρονομίας και όχι μόνο.! Ειδικότερα, η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει...



Πηγή: http://www.awakengr.com/#ixzz2RCMc8UoQ
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

2 σχόλια:

  1. παρουσιάστηκε ένας κομήτης λαμπρός σαν αστέρας, ο οποίος είχε κατεύθυνση προς βορά, τον μήνα Γαμιλιώνα όταν ο ήλιος βρισκόταν στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Robert Flaceliere στο «Ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων», σελ. 247, αναφέρει ότι εορτάζονταν τον μήνα Γαμηλιώνα (Γενάρη), χώρις όμως να προσδιορίζει ημερομηνίες.
    "Την ευθύνη των Λήναιων είχε ο αρμόδιος για τα θρησκευτικά ζητήματα άρχων βασιλεύς, τελούνταν τον μήνα Γαμηλιώνα (Ιανουάριος/Φεβρουάριο) και είχαν τοπικό χαρακτήρα." της Μαδούρα Γιώτας από γνωστό site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή