Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η Αρχαιότερη της Ευρώπης και μία από τις αρχαιότερες του κόσμου - 1400 π.χ.



Σας αρέσει · 30 Νοεμβρίου 2012 

Αρκαδικό - Μυκηναϊκή Γέφυρα Καζάρμας κοντά στο Άργος - Η Αρχαιότερη της Ευρώπης και μία από τις αρχαιότερες του κόσμου - 1400 π.χ.

Mycenean Bridge of Kazarma - Arkadiko near Argos - The Oldest Bridge still in use in Europe - 1400 B.C.

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας είναι κατασκευασμένη με μεγάλες ακατέργαστες ασβεστολιθικές πέτρες με το χαρακτηριστικό μυκηναϊκό (κυκλώπειο) τρόπο κατασκευής χωρίς συνδετικό υλικό.
Πρόκειται για χαρακτηριστική μνημειακή κατασκευή της Μυκηναϊκής Εποχής. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. 
Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες.
Χαρακτηριστικό της μυκηναϊκής αυτής γέφυρας, η λοξή σφήνα που συγκρατεί
τα τοιχώματα της τριγωνικής διόδου στη θέση τους.
Η γέφυρα της Καζάρμας κατασκευάσθηκε κατά την μυκηναϊκή εποχή, γύρω στο 1300 π.Χ. και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.
Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.
Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας χρησιμοποιείται και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής.
http://www.argonafplia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=177%3A-ΜΝΗΜΕΙΑ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ---Η-Μυκηναϊκή-Γέφυρα-της-Καζάρμας&catid=38%3A2009-11-25-09-08-48&Itemid=50






Αρχαία Σικυών - Κορινθία - Η μία από τις δύο θολωτές διόδους του αρχαίου θεάτρου της πόλης ! Χαρακτηριστικό δείγμα της ανυπέρβλητης τέχνης των προγόνων μας ΚΑΙ στην κατασκευή θολωτών αψίδων εις επίρρωσιν της πρωτοπορίας τους και στον τομέα αυτό, που δυστυχώς από αρκετούς ύποπτα τοποθετημένους ιστορικούς και αρχαιολόγους , η τεχνική αυτή αποδίδεται στους Ρωμαίους ! ΌΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ φράζουν τα στόματα φαύλων και ανιστόρητων ! 


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΥ ΞΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ!!



και  κάτω  σύνδεσμο  μερικές φώτο   από  δικό μας γεφύρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου