Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ME REPORTER ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΤΑΞΑ -2ο ΜΕΡΟΣ


Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος στην εκπομπή Λαβύρινθος με τον Τριανταφυλλίδης ΕΤ3
Θησαυρό... φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει οι Νορβηγοί που πραγματοποιούν γεωφυσικές έρευνες κάτω από την Κρήτη.

Όπως αποκαλύπτει στην «Π» ο καθηγητής, Αντώνης Φώσκολος, στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγών υπήρχε η ρήτρα πως αν έβρισκαν κάτι ενδιαφέρον, οι έρευνες από δυόμισι μήνες θα παρατείνονταν.
Μάλιστα, έχουν ήδη δαπανήσει 70 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αποδεικνύει ότι θεωρούν πολύ καλή την επένδυσή τους στην Κρήτη! Να σημειωθεί ότι ο κ. Φώσκολος έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι εκτός από φυσικό αέριο, πρέπει να αναζητηθεί και πετρέλαιο σε ένα βάθος που εκτιμά ότι φτάνει τα επτάμισι χιλιάδες μέτρα. Η γαλλική εταιρεία “TOTAL”, που «τρύπησε» στην Κύπρο, βρήκε πετρέλαιο σε αυτό το βάθος, κάτω από τρία λασποηφαίστεια, ενώ στην Κρήτη έχουμε 65 λασποηφαίστεια..


ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ

O Γεωλόγος κ. Κonofagos η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή βρίσκεται στα νότια της Κρήτης, απέναντι από τη Λιβύη. «Οι περισσότεροι Πιθανές αποθέματα βρίσκονται σε βαθιά θάλασσα. Συγκρίναμε τα γεωλογικά δεδομένα νότια της Κρήτης, με άλλους δικτυακούς τόπους που έχουν μια ιστορία κοντά στη Venezouel και Τιμόρ, τα οποία ανακαλύφθηκαν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο », είπε ο ίδιος. Δεδομένης της ομοιότητας με την λεκάνη, όπου ανακαλύφθηκαν στο Ισραήλ και της Κύπρου αναφερθη κ. Konofagos νομίζω ότι είναι ως επί το πλείστον αποθέματα φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σε βάθη μεταξύ 1500 και 2500 μέτρα. «θα Εισάγουμε ετησίως μεταξύ 12 και 14 δισ. ευρώ υδρογονανθράκων. Αυτό είναι ό, τι οι χορηγοί της Ελλάδα ζητώντας από την κυβέρνηση να εξοικονομήσουν χρήματα με την επιβολή μέτρων λιτότητας», λέει ο ίδιος, εκφράζοντας τη λύπη του έχασε δεκαπέντε χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
g


Όταν θα ξυπνήσει ο Έλλην θα είναι αργά ....,...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου