Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πανικός στη Κύπρο: Πολίτες περικυκλώνουν το Προεδρικό μέγαρο


Πολίτες συγκεντρώνονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που πήρε το Eurogroup, για την επιβολή φόρων στις καταθέσεις στις τράπεζες της Μεγαλονήσου.
Οι Τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ATM, ενώ ήδη πολίτες που πήγαν να τραβήξουν χρήματα, είδαν ότι οι καταθέσεις τους είχαν υποστεί μείωση.
Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων.
Η προσέλευση αυξάνεται σταδιακά ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Οι πολίτες νοιώθουν εξαπατημένοι και δυσφορούν, γιατί άλλες διαβεβαιώσεις είχε δώσει προεκλογικά, αλλά και στην ομιλία του στην Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης απέκλειαν κατηγορηματικά το "κούρεμα". Την ίδια στάση τήρησε και ο σύμβουλος του προέδρου Αναστασιάδη, νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.
Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. "Ο κόσμος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτεί να πάνε φυλακή οι τραπεζίτες, που μας έφεραν ως εδώ", είπαν πολίτες μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Οι τράπεζες, αφού πτώχευσαν τους πρώτα τους Κυπρίους με τα δάνεια, που τους έδωσαν για να αγοράσουν ακίνητα, τώρα τιμωρούν και τους υπόλοιπους, που δεν έχουν αγοράσει ακίνητα και είχαν τα χρήματα τους κατατεθειμένα σε αυτές", σημείωσε ένας κύριος στην αγορά της Λευκωσίας.
"Όλοι φταίνε. Είναι ένα ολόκληρο κατεστημένο που κυβερνά διαχρονικά την Κύπρο, πολιτικοί, τραπεζίτες, ποικοιλώνυμες ελίτ, τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Τώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο απλός άνθρωπος, είπε μια νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε:
"Οι διαπλεκόμενοι έχουν μεταφέρει από καιρό τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια".
Πηγή: 24h.com, Sigmalive, ΑΠΕ

Οργισμένοι είναι οι πολίτες της Κύπρου μετά την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων. 
Αυτήν την ώρα γύρω στα 250 άτομα  έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου!

Η προσέλευση αυξάνεται σταδιακά ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης.«Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε στο Sigmalive, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Ανδρέας Αγγελίδης.

Σημειώνεται ότι στις 23:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 150 εταιρίες έχουν ήδη αποστείλει μέσω των λογιστών τους σχετικά αιτήματα για απόσυρση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες της Κύπρου και μεταφοράς τους αλλού.

Από το πρωί χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να «σηκώσουν» τις καταθέσεις τους όμως βρήκαν τις τράπεζες κλειστές και τα ΑΤΜ εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου