Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!!


Δελτίο Τύπου
ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!!

Λίγες μόνο ημέρες μετά από τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας ενάντια στο επικείμενο Κλείσιμο του ΤΕΙ, οι ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις σε κλειστές κάμαρες που διαδέχθηκαν τις επινίκιες ανακοινώσεις διαφόρων θεσμικών πολιτικών παραγόντων έπεσαν στο κενό. 

Το σχέδιο «Αθηνά» μετά από ένα μικρό «ρετουσάρισμα» επανήλθε και θέτει τα τμήματα του ΤΕΙ ΙΝ σε καθεστώς «μεταβατικότητας». Με άλλα λόγια, ο «θάνατος» που φαινόταν ακαριαίος για όλα τα Τμήματα του ΤΕΙ, με το καθεστώς της «μεταβατικότητας», άλλα τα «σφραγίζει» απευθείας και άλλα τα οδηγεί σε «αργό θάνατο» μέσω της  υποβάθμισης και απαξίωσής τους (αφού ούτε καν εισακτέους δε θα δέχονται). Σε κάθε περίπτωση το ΤΕΙ ΙΝ  θα «καταλήξει» οριστικά μέχρι το 2018. 
Με τα νέα αυτά δεδομένα από πλευράς Κυβέρνησης & Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως:
ü Δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού πρώτα απ’ όλα στους φοιτητές του ΤΕΙ Ι.Ν. και στις οικογένειές τους. 
ü Οι όποιες αλλαγές προωθούνται, από την πρώτη κιόλας στιγμή, δεν διέπονται από καμία Ακαδημαϊκή Λογική.
ü Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του ΤΕΙ ΙΝ δεν υπολογίζεται από τους αρμόδιους της μεταρρύθμισης.
ü Οι όποιες ουσιαστικές προτάσεις κατατέθηκαν για το ζήτημα του ΤΕΙ ΙΝ είτε από την Ακαδημαϊκή κοινότητα, είτε από αρμόδιους φορείς των νησιών μας απερρίφθησαν χωρίς καμία απολύτως ανταπάντηση.
ü Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μια περιφέρεια με επιστημονικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, οδηγείτε σε υποβάθμιση και κοινωνικοοικονομική απαξίωση. 
Ως Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης δηλώνουμε απερίφραστα ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών για την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ!
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς θεσμικούς ή μη, να επιδείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα και σοβαρότητα που η συγκυρία απαιτεί.
Καλούμε την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να σταθεί στο ύψος της ιστορικής της ευθύνης και να επιδείξει την υπευθυνότητα που αρμόζει σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Αγωνιζόμαστε για:
ü Την παραμονή
ü Την Συνέχιση λειτουργίας
ü και την Αναβάθμιση του ΤΕΙ ΙΝ είτε ως αυτόνομο ίδρυμα είτε ως ομόσπονδο με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ως νέοι δημοκράτες και προοδευτικοί διεκδικούμε πτυχία με ΑΞΙΑ και όχι πτυχία για κορνίζα.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

1 σχόλιο: