Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ Καταγγέλλει τη Διακίνηση διαφημιστικού υλικού εταιριών στα σχολεία!


Αναδημοσίευση  από το  INFOKEFALONIA

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔιαφημίζουν τις εταιρίες στα σχολεία!!!
Το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί σαν μαγαζί επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη τη διαφημιστική καμπάνια της Ionian Recycle ΑΕ στα σχολεία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ecoformula in Schools». Με τα προγράμματα αυτά, που τα εκπονούν από κοινού με την Ecoformula ΑΕ, «ανταλλάσσεται» τηγανόλαδο - που συλλέγουν οι μαθητές - με πετρέλαιο θέρμανσης για τα δημοτικά σχολεία. Οι αυτοαποκαλούμενοι «οικολόγοι – ενεργοί ακτιβιστές» είναι τόσο απροκάλυπτοι και ασύδοτοι στη δράση τους, ώστε τοποθετούν κάδους συλλογής τηγανόλαδου, διακινούν το έντυπο - διαφημιστικό υλικό τους και ενημερώνουν τους μαθητές ακόμη και μέσα στα σχολεία!!! Πληροφορούν μάλιστα τους Διευθυντές ότι θα.......
προσκομίσουν τις άδειες του Υπουργείου Παιδείας «σε δέκα μέρες»!!! Τόσο ασύδοτοι είναι και τόσοι σίγουροι για την αδειοδότηση από το Υπουργείο. Άλλωστε στελέχη της Ecoformula ΑΕ φωτογραφίζονται με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο στο πλαίσιο εσωκομματικών δραστηριοτήτων της ΝΔ. 
Είναι ενδεικτικό ότι στην άδεια που διαθέτουν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας (159339/Γ7 17-12-2012), και μόνο για τη δραστηριότητα Ecoformula in Schools, αναφέρεται ότι οι ενημερώσεις για το συγκεκριμένο μαθητικό διαγωνισμό γίνονται «χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος». Επισημαίνεται, επίσης, ότι «κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση» αλλά και ότι η διακίνηση του υλικού πρέπει να γίνεται παρουσία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Κι όμως!!! Ολόκληρα περιφερειακά σχολεία μετακινήθηκαν μέσα στο σχολικό ωράριο και υλικά διακινούνται ανεξέλεγκτα. Αν επρόκειτο για μαθητική κινητοποίηση θα ξεκίναγαν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για τα «χαμένα μαθήματα». Οι «οικολόγοι – ενεργοί ακτιβιστές – επιχειρηματίες» λοιδορούν δημόσια την ΕΛΜΕ-ΚΙ και το ταξικό κίνημα και συμπεριφέρονται σαν ιδιοκτήτες (και ευεργέτες) των σχολείων. Τεράστιες είναι οι ευθύνες σε αυτό όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής διοίκησης (περιφερειακής και δημοτικής) αλλά κι όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στα σχολεία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, επιπλέον, καταγγέλλει την προσπάθεια τοπικού ΜΜΕ, να διαβάλει τη θέση της Ένωσής μας, προκειμένου να διευκολυνθεί η εισβολή των επιχειρηματιών της Ecoformula ΑΕ και Ionian Recycle ΑΕ στα σχολεία. Η προσπάθεια γελοιοποίησης των πολιτικών – συνδικαλιστικών μας θέσεων, αντικειμενικά, προωθεί τα συμφέροντα των «οικολόγων – ενεργών ακτιβιστών» επιχειρηματιών που θέλουν τζάμπα εργατικό δυναμικό – τους μαθητές μας. Καμία μονομαχία σε οικολογικό - «πράσινο φόντο» δεν υπάρχει, γιατί απλούστατα το μόνο πράσινο, στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι το χρώμα του χρήματος που διακυβεύεται.
Αν οι επιχειρηματίες και το όργανά τους νομίζουν ότι έτσι θα κάμψουν τον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία είναι βαθιά γελασμένοι. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα εντείνει τον αγώνα της ενάντια στην οικονομική και ιδεολογική εισβολή που επιχειρείται παντοιοτρόπως, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της εξουσίας. Το νέο σχολείο της αγοράς, των χορηγών, των εταιριών είναι το σχολείο της σύγχρονης ακριβοπληρωμένης αμάθειας. Γι’ αυτό πρέπει να είναι σθεναρή η αντίσταση της συμμαχίας γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών. Το λαϊκό κίνημα θα ωριμάσει και θα σταθεί, αργά ή γρήγορα, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή.
Αργοστόλι 11/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου