Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συνταγή για Λαγάνα


undefined

Υλικά
4 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. νωπή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
25 γρ. αλάτι(1 κουταλιά και 1 κουταλάκι του γλυκό)
4 κουταλιές λάδι
1 1/2 –2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά,το νερό,το λάδι,τη ζάχαρη,1 κιλό από το αλεύρι μας,το αλάτι και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ακόμη για να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία μεγάλα κομμάτια και τα λαδώνουμε καλά.Αφήνουμε σκεπασμένα,1 ώρα περίπου( ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος)να φουσκώσουν.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και με ένα μικρό πλαστράκι σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε.
http://porosnews-sintages.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου