Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κλειστές μέχρι και την Τετάρτη όλες οι τράπεζες


ENHMΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ  ΤΟΥ  ΣΩΤΗΡΗ  

Ολική ανατροπή στο θέμα της επαναλειτουργίας των τραπεζών είχαμε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε όλες οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη.
Κατόπιν έντονου παρασκηνίου και των επαφών που είχαν Διοικητής και Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στο Προεδρικό αποφασίστηκε όπως όλες οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές τις δύο επόμενες ημέρες και όχι μόνο η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί η επανέναρξη των εργασιών Κύπρου και Λαικής είναι διότι χρειάζονται 2 εργάσιμες μέρες για να προσαρμοστεί το λογισμικό τους σύστημα, μετά την απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου. Η Πέμπτη θα είναι εργάσιμη μέρα για τις δύο τράπεζες και οι πελάτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα τους.
 Σύμφωνα με πηγή από την ΚΤ, αυτό φανερώνει ότι η ΕΚΤ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης κυπριακό τραπεζικό σύστημα. «Έχουμε τη στήριξη και την κάλυψη της ΕΚΤ σε ότι αφορά την παροχή ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες», δήλωσε στο Sigmalive η ίδια πηγή.
Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου