Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!


Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ - ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!

ΔΕΝ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΛΟΙΠΟΝ ,,ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ!



4 σχόλια:

  1. Βρε καλοί μου το λιμάνι του Πόρου μόνο σα το λιμάνι του Φόρκυνα μπορεί να σταθεί με προυποθέσεις πάντα, γιατί άμα το θέσουμε σα του Ρείθρου υπήρχε η δυνατότητα να φανεί το πλοίο του «Μέντη» από το παλάτι του Οδυσσέα όπως φάνηκε το πλοίο των μνηστήρων όταν επέστρεψαν άπρακτοι και το πλοίο της επιστροφής των συντρόφων του Τηλέμαχου από τη Πύλο. 

    Έπειτα το λιμάνι του Ρείθρου πρέπει να ήταν μακριά τελείως κρυμμένο στην εξοχή, «ἐπ᾽ ἀγροῦ νόσφι πόληος,», όχι παραέξω από τη πόλη.
    Αλλιώς γιατί να τη ρωτάει ο Τηλέμαχος?
    Σημαίνει ότι κάποιο λιμάνι έλεγχε με τα μάτια και του έλεγε η Αθηνά ότι έχει το πλοίο της κάπου όπου δε φαίνεται από την πόλη, ή τα ανάκτορα.
    Μη τα γυρνάμε όλα ανάποδα!
    Δε κάνω τον έξυπνο ούτε και αυτό θέλω, αλλά οι υποθέσεις πρέπει κάπου να «δένουν» με την Οδύσσεια αλλιώς δεν έχει και νόημα η συζήτηση.

    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λείπει η σπηλιά ,με τις δύο εισόδους ,και με τα νερά μέσα!!!,, αν και φορκυνας-Βοχυνας έχει ομοιοκαταληξία, και όντως τα δώρα τα έκρυψε ,, γιατί κοντά υπήρχε πόλη!! εκτός λοιπόν τον Ρείθρο-που υπονοεί και ποτάμι τώρα,, Τα λιμένια ως γνωστό ,,και σε παλιούς χάρτες λέγονταν και λιμιώνας,, κάτι που το αναφέρει ο Ομηρος,, και υπάρχει μιας και έχουμε ονομασίες στα βράχια,,και σε ξηρά μαζί με τις λοιπές ονομασίες και η κορακόπετρα,, που κραζει στο που ψάχνουμε ,και γιατί!!(το πιανεις το υπονοούμενο και με κάνεις αν και τονίζω ότι η φωτο δεν χρειάζεται σχολιασμούς , να προσπαθώ να επεξηγήσω τα ολοφάνερα!!,, σαν το ανέκδοτο που σου είχα πει με αυτόν που έψαχνε στην λάμπα να βρει τα χαμένα χρήματα του,, επειδή εκει υπήρχε φως!! Ελα μια βόλτα στην Γραδού την Κυριακή θα βρεις πολλά ίχνη εκείνης της εποχής!!

  3. Άκουσε Poros και μιλάω σοβαρά τώρα. Αναμφίβολα η περιοχή έχει αρχαιότητες, δε θα μπορούσε να μην έχει άλλωστε, γι΄αυτό έχω πραγματικό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει με τις ανασκαφές, κάτι θα δείξουν και ήδη έχουν δείξει πιστεύω σε ό,τι αφορά το όνομα των Κεφαλλήνων για την ώρα και ψάχνοντας ακόμα εύχομαι να γίνουν πολύ περισσότερες οι πληροφορίες.
    Ο Πόρος είναι μια περιοχή με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

    Για τη σπηλιά τώρα επειδή έχω ψαχτεί και έγώ κάπως΄, υπάρχει σπηλιά με πολλές ομοιότητες σε γνωστό λιμάνι μόνο που δεν φαίνεται εύκολα και είναι σχεδόν άγνωστη.
    Βέβαια ξεφεύγει από τις μέχρι τώρα γνωστές θεωρίες και από την όχι σωστή πιστεύω ενημέρωση αλλά και του μη υπαρκτού πραγματικού ενδιαφέροντος των σχετικών υπηρεσιών παραμένει να μας κοιτάει με απορία.
    Η φωτό που έλαβα και σου έστειλα λίγο πριν είναι από αυτή τη σπηλιά, δεν ήταν πλάκα.
    Ούτε τον πράκτορα 007 φιλοδοξώ να κάνω αλλά ψιλοειρωνεύομαι τους επαΐοντες που δεν δίνουν σημασία έτσι από περιέργεια.

    Όταν ψάχνεις κάτι μπορεί να συγκεκριμενοποιείς στόχους, αλλά και ό,τι «πετάει» στον αέρα είναι ηλίθιο να μη το εξετάζεις.
    Πιστεύω να συμφωνείς.
    Αυτά φίλε.
     
  4. Δεν έχω τις αυτή την  γνώση ,, και δεν γνωρίζω και την θέση της σπηλιάς που λές, απλά τα εδώ δεδομένα ,,συν κάποια που δεν έχω δημοσιεύσει συνηγορούν στο να υπερασπίζω της θεωρεία που πιστεύω , και να νιώθω την σιγουριά ,ότι δεν πρόκειται να βρεθεί κάπου αλλού κάτι περισσότερο ενδιαφέρον! , Εξάλου  δημοκρατία έχουμε,, και ο καθένας μπορεί  να  γράφει την αποψή του.
    Θα με βόλευε για να πω την αλήθεια ο Φόρκυνας να ήταν πιο κοντά στην Πόλη,, , και το σπήλαιο των νυμφών ήταν ιερός τόπος,, γιατί του αναφέρει η Αθηνα πως έκανε τακτικά θυσίες εκεί και ο Οδυσσέας  αλλά τα περισσότερα σπήλαια και με νερά βρίσκονται καραβόμυλο.
    Μην ξεχνάς φυσικά όμως πως από τον Φόρκυνα ,,μέχρι να φτάσει στον Ευμαιο πέρασε πολλές βουνοκορφές όπως επίσης αναφέρει ο Όμηρος , που είμαι σίγουρος πως όποιος τραγούδησε την Οδύσσεια (ο Ομηρος την έγραψε) ήξερε πάρα πολύ καλά την Ιθάκη!
    και  συνέχεια με  φέις,,γιατί και εκει οι σχολιασμοί  είνει συνεχή,, και αξίζει να αναδημοσιεύω μερικούς  προς  γνώση!!
    4
    • Vassiliki Papadopulu ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΑΚΗ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΑΚΕΣ ΜΑΣ
    • Makis Metaxas Βασιλική μου καλημέρα !!! Μετά από τόσα που έχουμε γράψει και επειδή διαπίστωσα πως ίσως πολλοί λίγοι θα τα διαβάζουν( αυτό προφανώς δεν αφορά εσένα και αρκετούς φίλους μας) αποφάσισα να τα πω με φωτογραφίες μήπως και οι έχοντες την ευθύνη αντιληφθούν σε ποιο νησί βρίσκονται. Εάν αποτύχω και με τις φωτογραφίες υπάρχει και η άλλη διέξοδος να κάνω τον κουρλόνε όπως λέμε στην Κεφαλλονιά. Ελπίζω να το αποφύγω αν και δεν το νομίζω.....
    • ΠΡΟΝΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΥΣ Ο ίδιος δηλώνει:
      "Ειμ' Οδυσσεύς Λαερτιάδης ο πάσι δόλοισιν ανθρώποις μέλω και μεφ' κλέος ες ουρανόν οίκει..."
      Το κλεος του λοιπόν είναι υπεραρκετό για να ικανοποιήσει τους πάντες χωρίς να τον έχουν γείτονα και σέμπρο.
      Αρα παραχαράξεις και κατα το δοκουν και συμφέρον ερμηνειες δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
      ΥΓ
      Συγνώμην για τα ορθογραφικά ατοπήματα αλλά γράφω απο σημείο όποι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε κείμενα.
    • ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ Μάκη το ξέρεις, 
      ορισμένοι είτε γιατί είναι χαζοί είτε γιατί παριστάνουν τους χαζούς, θα συνεχίσουν να μην αναγνωρίζουν 
      τα αδιάψευστα στοιχεία που τόσα χρόνια με υπομονή και επιστημονική τεκμηρίωση μας παρουσιάζεις. 
      Μάκη θα στο πω για άλλη μια φορά,
      Όλοι οι Κεφαλλονίτες, και όχι μόνο, είμαστε στο πλευρό σου, και σου είμαστε ευγνώμονες για όσα έχεις προσφέρει σε μας και το νησί μας.
    • Vassiliki Papadopulu ΜΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΥ ΚΟΥΡΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΥΦΟ. ΔΕΝΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΟΙ ΑΥΤΟΙ.
    • Stelios Spyratos Για την ταυτοποίηση της Ομηρικής Ιθάκης υπάρχουν πολλές θεωρίες (http://www.kefalonitikanea.gr/2012/05/blog-post_12.html) και δεν πρέπει να "κραυγάζουμε" για την Κεφαλονιά μόνο και μόνο επειδή είμαστε Κεφαλονίτες.
      Η έρευνα του Μάκη Μεταξά και της Αριέτης είναι σημαντική και η δική τους άποψη χωρίς καθόλου να είμαι ειδικός έχει δυνατά επιχειρήματα. Το βιβλίο του Μάκη είναι τρομερά ενδιαφέρον αλλά το πλεονέκτημά του είναι ότι διαβάζεται νεράκι και με περισσή απόλαυση από τον μη ειδικό.
      Η αρχαιολογική έρευνα θα συνεχιστεί και μακάρι κάποτε να βρεθεί και το παλάτι του Οδυσσέα!
      www.kefalonitikanea.gr
      Τις κυριότερες θεωρίες για την τοποθεσία που θεωρούν διάφοροι ερευνητές ότι βρίσκεται η Ομηρική Ιθά...
    • Vassiliki Papadopulu ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ (Ο ΜΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ
    • Makis Metaxas Αγαπητοί μου φίλοι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και το κουράγιο που μας δίνετε. Θα πω όμως τούτο για μια ακόμη φορά. Η έρευνα που αφορά την ταυτοποίηση του "αταύτιστου -ακόμη επιστημονικά - Μυκηναϊκού κέντρου" που ανασκάπτεται και μελετάται από τους ειδικούς επιστήμονες είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας αλλά κυρίως την επιστήμη της αρχαιολογίας η οποία μάχεται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή συναντώντας στον δρόμο της απρόσκλητους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Η υπόθεση αυτή έχει περάσει σε καλά χέρια και υποχρεωτικά θα υποστεί την μακροχρόνια βάσανο της επιστημονικής τεκμηρίωσης. Σε αυτή την συλλογική εργασία όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως έχουν προκύψει εντελώς νέες προσεγγίσεις και θέσεις με εξαιρετικές επιστημονικές ερμηνείες. Σας διαβεβαιώ οτι τα καλύτερα έπονται .. Θα μου πείτε πόσοι ενδιαφέρονται .... ειλικρινά δεν ξέρω φίλε Μάκη, Πρόνοιε,Στέλιο, Βασιλική και όσοι και όσες μας παρακολουθείτε. Ο Μάκης μας λέει πως είναι πολλοί . Μακάρι Μάκη μου να είναι έτσι .... τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι...
    • Vassiliki Papadopulu ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΙΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ
    • Sakis Dani "Η Ιστορία δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη. Δεν πετυχαίνεις χωρίς φαντασία."
      Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921.
    • ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ Μάκη αισθάνομαι θλίψη αν δεν είμαστε πολλοί, γιατί το χρωστάμε στην ιστορία αλλά πολύ περισσότερο στις επόμενες γενιές. 
      Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο πλευρό του Μάκη Μεταξά να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο προς όφελος του νησιού μας.
    • Makis Metaxas Αγαπητέ μου Μάκη κάποτε όταν ξεκινήσαμε πίστευα πως είμαστε πολλοί ...εάν με ρωτάς τώρα πιστεύω πως χρόνο με τον χρόνο γινόμαστε όλο και λιγότεροι...σημάδια των καιρών και εκείνων των πολιτικών κατευθύνσεων που θέλουν να ξεχάσουμε...αμνήμονες και λωτ...Δείτε περισσότερα
    • Vassiliki Papadopulu ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ

    • Diamantatos Paraskevas simasia den exei an eimaste polloi oi ligoi. kai enas monos tou mporei na kanei tin diafora, arkei na pisteuei se auto pou kanei. As ginei oti einai na ginei, kai tha akolouthisoun kai alloi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου