Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Συκόπιτα Ιθάκης


Β. Λορεντζάτος
4:32 π.μ. (Πριν από 15 ώρες)
 
προς Εμένα
 
Συκόπιτα Ιθάκης
Ο ιερέας Π. Θεοδόσιος Ι. Δενδρινός:
" Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλαιά. Από στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να είναι πάνω από 120 χρονών. Είναι ένα εύκολο, νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό. Δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο ούτε καν λάδι οπότε και πολύ υγιεινό είναι και μπορεί να καταναλωθεί σε περίοδο αλάδωτης νηστείας. Βέβαια δεν έχει καθόλου χοληστερίνη και κάνει πολύ καλό σε όσους έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας."
Υλικά3 τσαπέλες σύκα ξερά Καλαματιανά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και Κύμης
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, με τη φλούδα τους, ελαφρά ψημένα και χοντροκοπανισμένα
1/2 φλ. τσαγιού σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη λευκή ή και μαύρη
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Κανέλλα σε σκόνη κατά βούληση
Γαρύφαλλο τριμμένο κατά βούληση
Ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Μερικές σταγόνες σπορέλαιο για το πλάσιμο
Εκτέλεση

Παστίτσιο λαχανικών

ΑΠΟ  ΒΑΣ. ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
roasted-vegetable-lasagnaMια εύκολη και light συνταγή για να πείσετε τα παιδιά σας να δουν τα λαχανικά με ένα άλλο μάτι. 
Το πατσίτσιο λαχανικών αν και γίνεται χωρίς κρέας δεν υπολείπεται σε τίποτα της κλασικής συνταγής.

Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί


Β. Λορεντζάτος
3:08 π.μ. (Πριν από 7 ώρες)
 
προς Εμένα
 



Το κουνουπίδι όπως δεν το είχατε φανταστεί ποτέ!

Χταποκεφτέδες Θάσου


ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

iiiiiyiiyisiiiiiii.jpg





Υλικά :

1 μέτριο  χταπόδι
1 αυγό
¼ ματσάκι άνηθο
1 φλιτζανάκι αλεύρι
¼ μαϊντανό 
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές φρυγανιά
μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση :

Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα του και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. 
Το βράζουμε χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά. Μόλις βράσει το κόβουμε   σε μικρά κομματάκια .
Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε  μαζί με το αυγό , το αλεύρι, 
και τη  φρυγανιά στο χταπόδι και τα ανακατεύουμε  μέχρι να γίνει ένας πολτός  που να στέκεται.
Βάζουμε  για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. .
Πλάθουμε σαν τους  κεφτέδες , τους  αλευρώνουμε και τους  τηγανίζουμε ( ή χωρίς αλεύρι τους ψήνουμε στα κάρβουνα.)

ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ!
Σπανακοκεφτέδες

Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • Αλεύρι ή γαλέτα για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Πολύχρωμα γεμιστά με καταγωγή εκ Σμύρνης


Β. Λορεντζάτος
5:49 μ.μ. (Πριν από 6 λεπτά)
 
προς Εμένα
 


συνταγη για γεμιστες ντομάτες και πιπεριεςΓεμιστές ντομάτες και πιπεριές
 AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ   KEFALONIAPRESS
Εργαστήρι στην κουζίνα: ανοίγουμε το πανεύκολο, συγκλονιστικό φύλλο της Εύης Βουτσινά και φτιάχνουμε μια πίτα σκέτο λουκούμι!
Υλικά
Για ταψάκι Νο 30
Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι όσο χρειαστεί (600 γρ. περίπου) + λίγο ακόμη για τον πάγκο εργασίας
Για τη γέμιση
  • 1.200 γρ. κρεμμύδια, σε φετάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 1½ κουτ. γλυκού σπόρος μάραθου ή κύμινου (το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα), τριμμένος στο μύλο μπαχαρικών ή πολύ καλά κοπανισμένος
  • αλάτι και πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου