Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

μετά το σχίσμα των εκκλησιών του 1054, Πρώτη φορά θα παραστεί Οικουμενικός Πατριάρχης σε τελετή ενθρόνισης Πάπα


Στη Ρώμη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την «ενθρόνιση» του Πάπα


Πρώτη φορά θα παραστεί Οικουμενικός Πατριάρχης σε τελετή ενθρόνισης Πάπα μετά το σχίσμα των εκκλησιών του 1054.



ΑΝΑΧΏΡΗΣΕ ΝΩΡΊΤΕΡΑ ΣΉΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΏΜΗ, Ο ΠΑΤΡΙΆΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΌΜΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΆΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΎ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΊΟΥ ΜΕΓΆΛΟ ΛΟΓΟΘΈΤΗ Κ. ΘΕΌΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΌΠΟΥΛΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΊ ΑΎΡΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΝΘΡΌΝΙΣΗ» ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΠΆΠΑ ΦΡΑΓΚΊΣΚΟΥ'. 

Στο πατριαρχικό αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ρώμη φιλοξενήθηκε και ο αρχιεπίσκοπος κ. Aram Ateşyan, γεν. επίτροπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που μεταβαίνει στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό.
Ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα στο Φανάρι σημειώνει ότι στην Ρώμη θα προστεθούν στην πατριαρχική αντιπροσωπεία οι Μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Περγάμου κ. Ιωάννης και Μπουένος Αϊρες κ. Ταράσιος.
Εκκλησιαστικές πηγές επισημαίνουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το σχίσμα ανάμεσα στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, που Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης.
Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, o Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63799025

3 σχόλια:

  1. Να είναι καλά ο θείος Sam.
    Θα του πάει και δώρο τον 45ντάρη του Μπιθικώτση.

    Μπουένος Άιρες, Νέα Υόρκη,
    Βομβάη, Τόκιο και Μπαρμπαριά...
    Ψεύτικα όνειρα, ψεύτικοι όρκοι,
    αχ, να τα ξέχναγα εκεί μακριά...

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poros news καλημέρα.
    Ξύπνησα και είπα να διαβάσω τα νέα της ημέρας,αλλά με την ανάρτησή σου για τον Βαρθολομαίο, τα κατάφερες να με κάνεις να κάνω εμετό πρωί-πρωί.
    Είναι δυνατόν να τιμούμε και να σεβόμαστε ή να αναφέρουμε έστω για τον πρώην αξιωματικό του τουρκικού στρατού ο οποίος κατά την ενθρόνισή του έβρισε με τα χειρότερα λόγια τους ήρωες του 1821;
    «Δυστυχώς οι δυο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές».
    Ναι, είναι γνωστό ότι έτσι είπε το απόβρασμα,ο ανθέλληνας, έντρομος μπροστά στις τουρκικές αρχές και τους Έλληνες επισήμους.
    Αυτοί μας κυβερνούν,αυτούς προσκυνάμε γι αυτό φτάσαμε στον πάτο.
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ANAΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ,,ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1054,,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΔΑΜΕ ΤΟ 2013 ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!,,ΚΟΜΗΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ,, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή