Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!


http://laikikefalonia.blogspot.gr/Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που ακόμη και σήμερα προσκυνούν την ΕΕ, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια, δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Μείωσαν το μισθό με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, έκλεψαν το εισόδημα με χαράτσια και φοροεπιδρομές, κατάργησαν βαρέα, το 8ωρο, 5θήμερο, επίδομα ανεργίας και μια σειρά δικαιώματα κατακτημένα από τον προηγούμενο αιώνα.

Οι συνδικαλιστές που κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης εδώ και χρόνια σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία μέσα από νόθα συνέδρια, έκαναν ότι μπορούσαν για να μην ξεσηκωθείς, να μην καταλάβεις το χαρακτήρα αυτής της κρίσης, να μην οργανωθείς στα σωματεία σου. Να μείνεις μακριά από την οργανωμένη δράση. Να μείνεις μόνος, αδύναμος, αποκομμένος από τον συνάδελφό σου, από τα άλλα σωματεία, από τους άλλους κλάδους. Μέχρι χτες σου λέγανε να ψηφίσεις τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν και σε έφεραν στην εξαθλίωση. Σήμερα σου λένε να περιμένεις το νέο μεσσία που από τα πάνω θα έρθει να σε γλιτώσει από τα χειρότερα.

Οι μεγαλοξενοδόχοι- εστιάτορες που είναι και τραπεζίτες- εφοπλιστές-καναλάρχες-κατασκευαστές, ποτέ δεν έκρυψαν ότι σε θέλουν εξαθλιωμένο, κακοπληρωμένο, ανασφάλιστο και το βασικότερο ΜΟΝΟ ΣΟΥ. Να διαπραγματεύεσαι μονάχος τι μισθό θα παίρνεις, πόσες και ποιες ώρες θα δουλεύεις, αν και πόσα ρεπό θα παίρνεις τον χρόνο. Ό,τι ήθελε η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου να γίνει νόμος το εφάρμοζε πρώτα στις πλάτες τις δικές σου.

Όλοι αυτοί μαζί προβάλλουν την ανάγκη να επικρατήσει η «νομιμότητα» και να διατηρηθεί η «κοινωνική συνοχή». Η κυβέρνηση βάζει τα κόμματά της να ψηφίζουν νόμους που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι συνδικαλιστές τους επικαλούνται την αστική νομιμότητα ως μορφή πάλης!

Κι όμως με αυτούς τους νόμους στρέφονται ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στους πρωτοπόρους εργάτες. Στο όνομα αυτών των νόμων φυλακίζουν, διώκουν, απολύουν. Κι αν ακόμη έχει απομείνει νόμος που δεν τους βολεύει τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος των Ξενοδόχων που πρώτα απολύει έγκυο και μετά την συμβουλεύει να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια.

Η ίδια τύχη περιμένει τουλάχιστον 35 εργαζόμενους του Αστέρα Βουλιαγμένης που απολύονται με τρίμηνη προειδοποίηση επειδή δεν δέχτηκαν να γίνουν εποχικοί! Άλλωστε η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του Αστέρα με νόμο αυτού του κράτους θα πραγματοποιηθεί και οι αλλαγές προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του συγκροτήματος που θα γλυτώσουν την απόλυση, με ανάλογους νόμους θα επιβληθεί.

Τι άλλο μπορείς να περιμένεις; Πόσο ακόμη θα δοκιμάζεις την τύχη σου επιλέγοντας την ανοχή αντί την αντίδραση, τον συμβιβασμό από τη ρήξη, την υποταγή από την οργανωμένη απειθαρχία σε όλα αυτά που σου έκαναν και σε όσα ακόμη σου ετοιμάζουν;
  • Χθες κατάργησαν τις κλαδικές συμβάσεις και τώρα τελειώνουν και με τα κατώτερα μεροκάματα και όρους εργασίας της εθνικής συλλογικής σύμβασης.
  • Μέχρι τώρα ήσουν υποψήφιος άνεργος, αύριο θα είσαι μισοαπασχολούμενος, μισοάνεργος μέσα από σύγχρονους δουλεμπόρους, χωρίς να μπορείς να καλύψεις καμιά βασική ανάγκη.
Σταμάτησε ότι μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και το σωματείου σου.
Ο φόβος θα είναι μικρότερος αν δεν είσαι μόνος απέναντι στον εργοδότη, στην εφορία, στην τράπεζα, στη ΔΕΗ.
Σε έναν τέτοιο αγώνα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης θέλεις και άλλους συμμάχους.
Δεν φτάνει μόνο ένα σωματείο, ή ένας κλάδος.
Μέχρι πριν λίγο καιρό το αίτημα του διπλανού σου φαίνονταν ξένο για σένα. Σήμερα ο άνεργος, απλήρωτος ναυτεργάτης έχει τον ίδιο καημό με τον δικό σου: να βρει δουλειά, να πληρωθεί τον κόπο του, για να μπορείς κι εσύ να πάς στο νησί σου φτηνά και με ασφάλεια. Ο εργαζόμενος στο ΜΕΤΡΟ ζητά να πληρωθεί και να εργάζεται το ωράριο που θα σου εξασφαλίσει φτηνή και αξιόπιστη μεταφορά στη δουλειά σου. Ο αγρότης παλεύει να επιβιώσει και η παραγωγή του να φτάσει στο τραπέζι σου για να μην πληρώνεις τα μονοπώλια και τις μεταλλαγμένες εισαγωγές που επιβάλει η ΕΕ. Ο ιδιοκτήτης ενός μικρομάγαζου αγωνίζεται να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρησή του γιατί πελάτης του είσαι ΕΣΥ και κοινός σας εχθρός είναι οι πολυεθνικές, οι μεγάλες αλυσίδες που θέλουν να σας λιώσουν και τους δυο.

Το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα κρίνεται από τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ συμμετοχή!
Το Συνδικάτο, το ταξικό Σωματείο σου σε καλούν σε απεργία! Σε καλούν να δώσεις τη μάχη όχι μόνο τη μέρα της κινητοποίησης αλλά και κάθε μέρα. Να δημιουργήσεις με τον συνάδελφό σου απεργιακό κλίμα. Να μάθει κι αυτός που δεν ξέρει, τι μας ετοιμάζουν. Να πειστεί ο δύσπιστος ό,τι εξελίξεις φέρνει μονάχα η ταξική πάλη με όλες τις μορφές της. Αλλιώς θα είμαστε έρμαιο των διαθέσεων του κάθε εργοδότη, των κομμάτων της ΕΕ που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα μονοπώλια που ευθύνονται για την σημερινή οργάνωση της κοινωνίας, τα βάσανα και τα αδιέξοδα της εργατικής οικογένειας, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων.

Σήκωσε ανάστημα. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Θαρρετά πάρε το δρόμο που γενιές εργατών χάραξαν πριν από μας. ΕΣΥ δημιουργείς τον πλούτο που απολαμβάνουν μια χούφτα παράσιτα. Οργανώσου στο σωματείο σου και γίνε ενεργό μέλος. Διεκδίκησε τη ζωή που σου αξίζει. Δώσε προοπτική πραγματικής ευημερίας στο παιδί σου που το θέλουν σήμερα αμόρφωτο, απλήρωτο, άνεργο, ζητιάνο της ίδιας της ζωής που ονειρεύεται.


  • Την Κυριακή 17 Φλεβάρη δίνουμε το παρόν στην σύσκεψη του Εργατικού κέντρου στις 7.00 μ.μ για να προετοιμάσουμε την απεργιακή κινητοποίηση

  • Την Δευτέρα 18 Φλεβάρη σε καλούμε να συμμετέχεις στην παρέμβαση του Σωματείου μας στον ΟΑΕΔ Αργοστολίου στις
  • 9.00 πμ ενάντια στο νόμο που καταργεί το επίδομα ανεργίας των εποχικών - και όχι μόνο - εργαζομένων του κλάδου.

  • Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη θα σε περιμένουμε από τα ξημερώματα στις περιφρουρήσεις των χώρων δουλειάς και στις 10.30 στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου