Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΗΛΕΙΑΣ


Kατάκολο: Βούλιαξε το λιμάνι από τις νταλίκες - Απίστευτη ταλαιπωρία για την πορθμιακή σύνδεση - Στην Πάτρα τα δρομολόγια ; (Νεότερη ενημέρωση 14:42)

  • 08/02/2013 - 09:40
katak_port1
katak_port2
katak_port3
katak_port4

Κατηγορία

Πηγή

ilialive.gr
Με αρκετή βροχή και τσουχτερό κρύο υποδέχθηκε το Κατάκολο τα πλοία της γραμμής από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης παραμένει κλειστό λόγω νάρκης.
Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αλλά και των εμπορικών μεταφορών. Τα πλοία έδεσαν στο νότιο προβλήτα, στη θέση των κρουαζιερόπλοιων και λόγω της ρεστίας που επικρατεί κατά διαστήματα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα μεγάλα οχήματα στο να βγουν από τα πλοία.

Έως τώρα έχουν καταπλεύσει το Ionian Star και το Ανδρέας Κάλβος από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά αντίστοιχα.

Καταγγελίες του αντιδήμαρχου Ζακύνθου κ. Λαδικού για απίστευτη ταλαιπωρία. Ο ίδιος βρέθηκε αποκλεισμένος στην Κυλλήνη και αναγκάστηκε να περιμένει από χθες για να πάει στο νησί του. Ζητά ΕΔΕ κατά παντώς υπευθύνου για τα λάθη που άφησαν χωρίς συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα τα δύο νησιά του Ιονίου.

Ωστόσο καθυστερούν να αποπλεύσουν τα δύο πλοία που έπρεπε να ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. λόγω του μεγάλου όγκου επιβατών και βαρέων οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη τη διαδρομή έως το νότιο προβλήτα υπάρχουν εκατέρωθεν σταθμευμένες νταλίκες ακόμα και από τη νύχτα.

Ο καιρός παραμένει βροχερός, χωρίς όμως οι άνεμοι να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στα δρομολόγια.

Σε λίγο καταφτάνει και το Ζάκυνθος Ι.

Όπως έγινε γνωστό και το δρομολόγιο των 11:30 για Ζάκυνθο θα αναχωρήσει από το Κατάκολο.

Νεότερη ενημέρωση 10:03

"Κόβει βόλτες" έξω από το λιμάνι Κατακόλου του Ζάκυνθος Ι, αφού καθυστέρησαν τα άλλα δύο πλοία της γραμμής να αποπλεύσουν και δεν υπάρχει θέση στον προβλήτα.

Δίδεται λύση από το Λιμεναρχείο με θέση πρόσδεσης στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού.

Νεότερη ενημέρωση 14:42

Η καθυστέρηση στον εντοπισμό της νάρκης φαίνεται να αναγκάζει τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κυλλήνης - Κεφαλονιάς να αλλάξουν ρότα για τα επόμενα δρομολόγια. Σε αυτό συμβάλλει και η έλλειψη σχετικών υποδομών στο Κατάκολο, που καθιστά δύσκολη την εκφόρτωση των οχημάτων και κυρίως των βαρέων από τα οχηματαγωγά - επιβατηγά πλοία της γραμμής. Πάντως με μεγάλη καθυστέρηση αναχώρησε από το Κατάκολο και το δεύτερο δρομολόγιο για Ζάκυνθο με το Ζάκυνθος Ι.

Δεν έχει ανακοινωθεί για την ώρα η τέλεση κάποιου άλλου δρομολογίου από και προς τα δύο νησιά του Ιονίου. Είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί μόνο ένα ακόμα από και προς κάθε νησί.

Σε λίγο περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου