Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Σημαντική Εξέλιξη: Ξένοι Επενδυτές ενδιαφέρονται για προαγορά φυσικού αερίου

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα είχαμε χθες. Μεγάλο επενδυτικό ταμείο του Ντουμπαϊ ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία να προαγοράσει άμεσα τα αποθέματα Φυσικού Αερίου από το Οικόπεδο 12, όπως αποκάλυψε το Σίγμα.
H Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων απάντησε πως προς το παρόν δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κύπρου η προπώληση, ωστόσο δεν «έκλεισε» τη γραμμή επικοινωνίας. Πρόκειται για την Royal Investment Bank του Ντουμπάϊ η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορίου και τον Πρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ αναφέρει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο οικόπεδο Αφροδίτη, συγχαίροντας μάλιστα την κυπριακή κυβέρνηση για τις εξαιρετικές προοπτικές που διαφαίνονται. Παράλληλα, η Royal Investment Bank ξεκαθαρίζει το ενδιαφέρον της για εκ των προτέρων αγορά του φυσικού αεριού στο οικόπεδο 12, το οποίο θα εξορυχθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, άσχετα με το χρόνο της εξόρυξης!

Μάλιστα, τονίζεται ότι η Royal Investment Bank είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της ποσότητας, την οποία η Δημοκρατία ενδιαφέρεται να πωλήσει, την τιμή ανά κυβικό πόδι και το θέμα της κυριαρχίας. Διευκρινίζει επίσης ότι είναι έτοιμη να συζητήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσει η Κύπρος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η απάντηση της Κύπρου

Στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 29 Ιανουαρίου 2013, ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας ευχαρίστησε το επενδυτικό ταμείο του Ντουμπάϊ για το ενδιαφέρον του, διευκρινίζοντας ότι στο παρόν στάδιο δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ των προτέρων πώλησης του φυσικού αεριού στο 12. Ωστόσο, η Κύπρος δεν «έκλεισε» τη γραμμή επικοινωνίας, αναφέροντας είναι έτοιμη να συζητήσει άλλες επενδυτικές ευκαιρίες, σε σχέση με την εξόρυξη των κυπριακών υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου