Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ


 ΜΙΑ  ΚΙΝΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ  ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΥΤΕΥΤΕΙ  ΣΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ,,,  ΛΟΓΟ  ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ  ΠΙΑ  ΠΟΛΥ ΖΩΗ ΕΚΕΙ,, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΚΛΑΔΕΥΤΗΚΑΝ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ   ΝΕΑ   ΘΕΣΗ ΘΑ  ΕΧΟΥΝ    ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΔΙΑΒΙΟΣΗ.
ΑΥΤΟ  ΤΕΛΙΚΑ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ   ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!  ΚΑΙ  ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΩ  ΠΙΟ ΚΑΤΩ.






 Ο ΔΗΜΟΣ,,ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ,, ΚΑΙ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΣΟΛΩΜΟ
ΤΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΑΝ ,ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΜΕ ΧΩΜΑ  ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ,,ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ  ΓΙΑ ΝΕΑ  ΦΥΤΕΥΣΗ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΥΤΟΥ, -ΔΕΝΤΡΟΥ,, ΚΑΙ  ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ  ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣΑΝ ,,ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ,,
ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ  ΕΙΧΕ  ΕΡΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ   ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ  ΣΤΙΣ  ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΑΡΑΓΙΑ,, ΕΩΣ  ΔΩΘΕΙ  ΠΑΛΙ  ΤΟ ΟΚΕΥ  ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ   ΤΟ  ΕΡΓΟ ΚΑΛΟΠΙΣΜΟΥ  ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ!!






4 σχόλια:

  1. Έ καλά τώρα και να γίνει τίποτα χωρίς αντιδράσεις!
    Πώς να μεγαλώσουν εκεί μουριές?
    Εκεί χρειάζονται τίποτα κυπαρισσοειδή που να αντέχουν και να είναι πράσινα και το χειμώνα.
    Λοιπόν έχω μια ιδέα λίγο τρελή θα έλεγα.
    Άμα φυτευτούν εκεί μέσα νυχτολούλουδα και μπόλικο πράσινο θα κάμουν και η προβλήτα θα αποκτήσει εξαίσιο άρωμα!
    Μη θεωρηθεί αυτό σάτιρα αλήθεια το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναφέρθει ότι έγινε καταγγελία,,! αν εχει λογική υπόσταση θα αναρτηθει και αυτή!
    ατομικά την ενέργεια μεταφυτευσης και χρησιμοποιησης τους με άλλα φυτα την είδα
    και εγω θετικά! εξάλου προσπαθω να καταγράφω τα γεγονότα και όχι να τα κρίνω!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα για κυπαρισσοειδή aris μονο που οι ριζες τους μεγαλώνουν καθετα και όχι σε πλατος. Αν είναι να αρχισουμε να τρυπαμε τα μπετα του λιμανιου για να κανουμε θηκες με χωμα. Όχι τοσο οικονομική λυση.

    Poros ποιος αποφάσισε ότι δε μεγαλώνουν οι μουριές στα τσιμεντενια κιουπια; Μια χαρα ηταν τα δέντρα και οι ευρωπαικες πολεις είναι γεματες με δεντρα σε τεραστιες γλαστρες από διαφορα υλικα. Υπαρχει καποιο προβλημα ειδικα με τα τσιμεντενια κιουπια;

    Οι μουριές υπηρχαν εκει για να κανουν ένα ελαχιστο ίσκιο στους ταξιδιώτες που περιμένουν με αυτοκινητα στην ουρα για πολύ ωρα το καλοκαιρι στον ηλιο για να φυγουν από το νησι. Τον ηλιο αυτή η σειρά αυτοκινήτων τον έχει παντα στο αριστερό χερι. Βεβαια οι τριανταφυλλιές είναι αλήθεια ότι κανουν πιο παχυ ίσκιο από τις μουριές. Είναι και θεμα γουστου, δεν ταιριαζαν οι μουριες. Υπαρχουν κολωνες υψους 10 μετρων, κιουπια 2 μετρων και αναμεσα μονο φυτα υψους μερικων εκατοστων ταιριάζουν και όχι δεντρα.

    Το προβλημα είναι ότι υπαρχουν και καποιοι παλαβιαρηδες λιμενολογοι και μηχανικοι που σπουδασαν για να πληρωνονται για μελετες όπως του λιμανιού του Πόρου. Πισω από το μουραγιο που μεταφερουν το χώμα και μεταφυτευονται οι μουριές, αυτοι οι παλαβιαρηδες ειχαν προβλεψει να κατασκευαστουν φρεάτια απορροης υδάτων. Μάλλον αποφάσισε το λιμενικό ταμείο ή οι τεχνικες υπηρεσίες του δημου ότι εκαναν λάθος οι μελετητές του έργου και τα φρεάτια χώνονται τωρα με μπάζα. Μετα θα φωνάζουν για φρεάτια στο λιμάνι. Να δω που θα καταλήξουν οι εκχωματώσεις αν κάποτε γίνουν εργασίες διαπλατυνσης ή πεζοδρομησης στον από πάνω δρόμο. Καλά παμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΡΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ,,ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΤΥΧΑΙΑ,,(ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,,ΑΠΛΑ ΕΠΕΣΑ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ)
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ,, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΔΙΚΟΥ,
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!
    ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή