Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μετά την επιστράτευση ανοίγουν τα λιμάνια εκτός Αττικής


Μετά την επιστράτευση ανοίγουν τα λιμάνια εκτός Αττικής - Καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων όλη τη νύχτα στον Πειραιά

Καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων όλη τη νύχτα στον Πειραιά


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  INKEFALONIA.GR
Μετά την απόφαση για την επιστράτευση των ναυτεργατών, το μέτωπο των απεργών διασπάστηκε, καθώς μόνο στον Πειραιά παραμένουν ανυποχώρητοι, ενώ σε όλα τα άλλα λιμάνια της χώρας από το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια.

Ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ, οι ναυτεργάτες στον Πειραιά εμφανίζονται αποφασισμένοι για όλα και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κρατώντας τα πλοία δεμένα για άλλες 48 ώρες.
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές τονίζουν πως η απεργία συνεχίζεται και κανένα πλοίο δεν θα φύγει από τα λιμάνια και μάλιστα είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στους καταπέλτες προκειμένου να μην αφήσουν κανέναν να πιάσει δουλειά.
Στο ζήτημα της επιστράτευσης οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ δηλώνουν πως οι ναυτεργάτες θα αρνηθούν να πάρουν τα φύλλλα πορείας, τα οποία ωστόσο έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλονται, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί κάποια πλοία να αναχωρήσουν ακόμα και τη νύχτα της Τρίτης.
Οι απεργοί μάλιστα έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης που θα μείνουν στους καταπέλτες όλη τη νύχτα μέχρι και το πρωί στις 06:00 της Τετάρτης, ενώ στις 10.00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Διονυσίου και εν συνεχεία πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών που ανακοινώθηκε δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Μουσουρούλη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη να κάνει λόγο για χουντικές πρακτικές. Αντίθετη με την επιστράτευση εμφανίζεται και η ΔΗΜΑΡ, κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στη συνάντηση της Τετάρτης.
Στο πλευρό των ναυτεργατών τάχθηκε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που κήρυξε την Τετάρτη πανπειραϊκή απεργία, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτεργάτες, ενώ κηρύχθηκε επίσης και 24ωρη παναττική απεργία την Τετάρτη από τη ΓΣΕΕ.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου