Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

8 RIXTER ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ



Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν από το σεισμό 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στα νησιά του Σολομώντα στο νότιο Ειρηνικό. Ο σεισμός προκάλεσε παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι) 90 εκατοστών, σύμφωνα με το κέντρο προειδοποίησης για παλιρροϊκά κύματα της Χαβάης.<br> <b> Δείτε το βίντεο </b> 

Μαρτυρίες από την επαρχία Τεμοτού των νησιών του Σολομώντα αναφέρουν ότι έχουν πλημμυρίσει σπίτια από το παλιρροϊκό κύμα.

Το κέντρο της Χαβάης είχε εκδόσει προειδοποίηση για παλιρροϊκό κύμα που αφορούσε τα νησιά του Σολομώντα, Βανουάτου, Ναούρου, Παπούα Νέα Γουινέα, Τουβαλού, Νέας Καληδονίας, Κόσραε, Φίτζι, Κιριμπάτι και Ουαλίς και Φουτουνά.

Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 03.00 (ώρα Ελλάδος) είχε εστιακό βάθος 28,7 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 340 χιλιομέτρων ανατολικά από την πόλη Κιρακίρα της νήσου Μακίρα που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Σολομώντος.

Το σεισμό των 8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει αρκετές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

Το 2007 ισχυρότατος σεισμός 8,1 Ρίχτερ είχε χτυπήσει την περιοχή και προκάλεσε παλιρροϊκό κύμα από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι ενώ χιλιάδες άλλοι έμειναν άστεγοι.

Σεισμός 8 Ρίχτερ στα νησιά του Σολομώντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου