Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

 AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ   KEFALONIAPRESS
http://3.bp.blogspot.com/-zWyBbsSq3kM/UROQn5cKzmI/AAAAAAAAlxk/S92XCyTACjk/s320/pita.jpg 
                                                                             

Η εκδήλωση που οργάνωσαν η διοίκηση, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΚΙ κ. Ευάγγελου Μαζαράκη, του αντιπροέδρου της ένωσης κ. Θ. Βαλσαμή, καθώς και παλαιών παραγόντων, αθλητών και φίλων του σωματείου.
Για τα περίπου 80 άτομα που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχε ετοιμαστεί μπουφές με φαγητά και ποτά, ενώ σε μια γωνία της αίθουσας υπήρχε μια μικρή έκθεση με παλιές εμφανίσεις της ομάδας, φωτογραφικό αφιέρωμα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας του 1994-95 και μια οθόνη που έδειχνε σε βίντεο αγώνα της ομάδας από το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας του 1997.


Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Φώτιος Γαβριελάτος ευλόγησε τη βασιλόπιτα για το νέο έτος με το φλουρί να πέφτει σε πιστό φίλαθλο της ομάδας και ως δώρο ένα γυάλινο «γούρι» για το νέο έτος.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γεράσιμος Βαβάσης. Στη σύντομη ομιλία του, σημείωσε ότι με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του σωματείου, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο μετά από πολύ καιρό άνθρωποι από το παρελθόν και το παρόν της ομάδας.
Ο κ. Βαβάσης έκανε και μια μικρή αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του σωματείου από την ίδρυση του, στην καθιέρωση στην Α’ κατηγορία, στην ουσιαστική συγχώνευση του 2000 και μέχρι τις σημερινές δυσκολίες. Έδωσε έμφαση στις αξίες του σωματείου, που όπως τόνισε δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία μεταγραφών και επιδίωξης τίτλων εις βάρος των σκοπών του καταστατικού του, αλλά αντίθετα  βασίστηκε πάντα στην νεολαία και το ανθρώπινο δυναμικό της ευρύτερης περιοχής, των χωριών των Πρόννων και του Ελειού.
Επίσης θύμισε ότι ο Ηρακλής Πρόννων, με επίπονες προσπάθειες της τότε διοίκησης επένδυσε στις υποδομές και την ασφάλεια των αθλητών, καθώς ήταν το πρώτο σωματείο που απέκτησε αγωνιστικό χώρο με φυσικό χλοοτάπητα στην Κεφαλονιά το 1997, στο γήπεδο των Τζαννάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο ως αθλητικός χώρος με την ιστορία του σωματείου και του αθλητισμού στην περιοχή γενικότερα. Θύμισε τους σταθμούς της εξέλιξης του γηπέδου από χωράφι, σε ξερό γήπεδο, μετά με φυσικό χλοοτάπητα, μέχρι τη σημερινή μορφή του.
Έκανε επίσης λόγο για την επιτυχημένη παιδική ομάδα του Ηρακλή Πρόννων κατά τη δεκαετία του 90’ από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι σημερινοί ποδοσφαιριστές του σωματείου ώστε να το κρατούν ακόμα ζωντανό και ενεργό στα γήπεδα με τη βοήθεια των προπονητών της ομάδας.
Ο κ. Βαβάσης τόνισε ότι οι βραβεύσεις που το σωματείο έκανε ήταν συμβολικές και ότι αξίζουν να τιμηθούν και άλλοι άνθρωποι, αλλά προτιμήθηκε να τιμηθούν ιδρυτές, διοικητικοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές από τα πρώτα βήματα του σωματείου. Ευχήθηκε επίσης ο πρωταγωνιστικός σύλλογος της νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς «Α.Ο. Πρόννοι» να εκπροσωπεί και πάλι την περιοχή με το νέο αγωνιστικό έτος από τη θέση που του αξίζει στην Α’ τοπική κατηγορία.


Μετά τις καθιερωμένες ευχές και ευχαριστίες, ο Πρόεδρος του Ηρακλή υπενθύμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σωματείο και τελειώνοντας κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται να κρατηθεί ζωντανό.
Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ. Μαζαράκης που ευχήθηκε με τη σειρά του ότι καλύτερο στο σωματείο. Σε μια γενικότερη τοποθέτηση ο κ. Μαζαράκης έκανε λόγο και για τις οικονομικές δυσκολίες της ίδιας της ΕΠΣΚΙ που δεν έχει πόρους για να ενισχύσει το τοπικό ποδόσφαιρο όπως θα επιθυμούσε και την αδιαφορία χρηματοδότησης του αθλητισμού σε κεντρικό επίπεδο. Ο κ. Μαζαράκης παρότρυνε με τη σειρά του τους ανθρώπους της περιοχής να ενεργοποιηθούν ώστε το σωματείο να επιβιώσει από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Η εκδήλωση πέρασε στο κύριο μέρος της με βραβεύσεις παραγόντων, προπονητών και ιδρυτικών μελών από το παρελθόν της ομάδας, με αρκετούς να παίρνουν το λόγο και να θυμούνται με νοσταλγία την περίοδο της ίδρυσης του Ηρακλή, τις δυσκολίες εκείνης της εποχής και τις προσπάθειες κατασκευής γηπέδου ώστε να αποκτήσει ο Ηρακλής στα Τζαννάτα τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις.
Αίσθηση έκανε η παρουσία του παλαιού ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας του Ηρακλή Πρόννων στο μεγαλύτερο διάστημα της ιστορίας της, κ. Γεράσιμου Γιαννάκη που είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό με κύρος και σημαντικό ειδικό βάρος για την ιστορία του σωματείου, αλλά απέχει εδώ και αρκετά χρόνια από τις δραστηριότητες της ομάδας. Κατά τη βράβευσή του πήρε το λόγο και καταχειροκροτήθηκε από όλους στην αίθουσα. Συγκινημένος έκανε μια αναδρομή στις μνήμες του από το σωματείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απέχει συνειδητά καθώς έδωσε πολλά αλλά πήρε λίγα, όμως η αγάπη του για την ομάδα παραμένει.       

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Ηρακλή αμέσως μετά την ομιλία του κ. Γιαννάκη προσπάθησε να «βγάλει» είδηση, λέγοντάς από το μικρόφωνο ότι τον περιμένει πάντα να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας όταν το αποφασίσει, εκφράζοντας την ευχή και επιθυμία όλων των παρευρισκόμενων.


Το σωματείο βράβευσε επίσης τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Ηρακλή στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ έκανε και μια ειδική βράβευση στον εν ενεργεία ποδοσφαιριστή Λεωνίδα Βανδώρο ως πρώτο σκόρερ στην ιστορία του σωματείου μέχρι σήμερα. Μάλιστα ο επιθετικός των Φωκάτων είπε στο μικρόφωνο ότι παρακολουθώντας από την οθόνη το βίντεο με παλαιό αγώνα της ομάδας, αισθάνεται ακόμα την ίδια αγωνία και έχει τις ίδιες σκέψεις με τότε για την κατάληξη κάθε φάσης που βλέπει.
Με την ευχή το σωματείο να μπορέσει να συνεχίσει την δράση του για πολλά χρόνια και να είναι σε θέση να διοργανώσει και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, οι φίλοι του Ηρακλή ανανέωσαν το ραντεβού τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. 
 http://sportsthea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου