Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

O Tερενς Κουικάτος,, μιλησε για το νοσοκομειο Ληξουριου στην Βουλή


O Tερενς Κουικ τωρα απο το βημα τις βουλης μιλησε για το νοσοκομειο Ληξουριου....μπραβο στον Κουικατο οπως του αρεσει να λεει.......ως μισος Κεφαλονιτης...
από το Γραφείο Τύπουανάρτηση από http://www.newsnow.gr
Κοντά στους εργαζόμενους του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου στο Ληξούρι, αλλά και στην Επιτροπή Στήριξης των κινητοποιήσεων για τη μη ισοπέδωση του νοσοκομείου, βρέθηκε το Σάββατο ...(29.12.2012) το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη διήμερη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, στα πλαίσια της περιοδείας του σε 16 νομούς της χώρας.

«Το νοσοκομείο μας, κληροδότημα του Παναγή και της Αντωνίας Μαντζαβινάτου, είναι ίσως από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό στην Ελλάδα, που έχει θετικό ισολογισμό και δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ», τόνισε στον Τέρενς Κουίκ ο Διοικητής του νοσοκομείου Διονύσης Μαρκάτος παρουσία ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, σε σύσκεψη που συγκροτήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ληξούρι με την παρουσία και της Πολιτευτή Γιώτας Αποστολάτου - Τραυλού και μελών της τοπικής Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Βασίλη Καμπίτση.
Ο κ. Μαρκάτος επέδωσε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞ ΕΛ και ειδική γνωμάτευση του Συνταγματολόγου Νίκου Αλεβιζάτου με την οποία είναι αντισυνταγματική η όποια μεταβολή στο καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου και πόσο μάλλον της καταστροφικής συγχώνευσης με το καταρρέον νοσοκομείο Αργοστολίου, που αποφάσισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αγνοώντας και κάθε επίκληση-κραυγή αγωνίας των χιλιάδων κατοίκων του νησιού. 

Ο Τέρενς Κουίκ στη συνέχεια επισκέφθηκε θαλάμους ασθενών, όπου οι συγγενείς τους, μέχρι και με λυγμούς, εκλιπαρούσαν να αναλάβει πρωτοβουλία για την παρέμβαση όλων των Βουλευτών Κεφαλονίτικης καταγωγής, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση η οποία θα μεταβάλλει σε εγκληματικά επίπεδα τον καταστατικό χάρτη Υγείας της περιοχής. 

Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη της Αγωνιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τη σωτηρία του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου και την οποία εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των πρώην Δημάρχων Ληξουρίου, των πρώην Διοικητών του νοσοκομείου και επιφανών πολιτών από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς κλάδους που συγκροτούν τον Όμιλο Φίλων του Μαντζαβινάτειου. 

Όπως είπαν στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι δράσεις τους θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς. Μετά την πρόσφατη διήμερη κατάληψη της Εφορίας Αργοστολίου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα οργανώσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά με συμβολικό αποκλεισμό των πυλών εισόδου στο νησί, δηλαδή σε λιμάνια και αεροδρόμιο. 

Μετά το τέλος και αυτής της συνάντησης ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τη μεθοδευμένη σταδιακή εκχώρησή της σε ιδιώτες επιχειρηματίες, είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο ίδιος ο αρχιτσάρος της κυβέρνησης και των τραπεζιτών συνεταίρων της, Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη. Το έγκλημα είχε προαναγγελθεί, χωρίς κανείς να αντιδράσει, πλην του Κινήματός μας.

Πρόθυμος υπηρέτης αυτής της πολιτικής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το αυτί του οποίου δεν ιδρώνει ακούγοντας Συνταγματολόγους, τα υγιή οικονομικά στοιχεία του νοσοκομείου, αλλά ούτε και τις παρακλήσεις των Κεφαλήνων να μην καταστρέψει το νοσοκομείο τους που θέλει να το θάψει μαζί με το αποτελειωμένο νοσοκομείο Αργοστολίου. 

Υπενθυμίζω μάλιστα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ζητήσει την απομάκρυνση του Διοικητή του νοσοκομείου Αργοστολίου, κατά σύμπτωση του συστήματος βαθέως ΠΑΣΟΚ ή ό, τι έχει απομείνει απ' αυτό, ο οποίος προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του, αρνείται να καταγγείλει τα Μνημόνια και την κυβέρνηση που κατάντησαν αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα μια σκιά του τίποτα με απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, αφήνοντας να κάνουν πάρτι ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα.

Αυτή την ένοχη σιωπή του, την επιβράβευσε ο Νεοδημοκράτης Υπουργός με την πολύ πρόσφατη ανανέωση της θητειάς του.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με όλες τις επιτροπές, με όλους τους φορείς, αλλά και με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους των κομμάτων που θα συστρατευθούν για τη σωτηρία του Ματζαβινάτειου».

Σήμερα το πρωί 30/12/2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνομιλώντας με το Δήμαρχο της Κεφαλονιάς Αλέκο Παρίση έλαβε τη διαβεβαίωση ότι και εκείνος θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του νοσοκομείου Ληξουρίου, υπογραμμίζοντας ότι ήδη είχε στο γραφείο του Υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου μία συνομιλία σε κλίμα έντασης και ότι θα ηγηθεί αντιπροσωπείας η οποία μετά τις γιορτές θα ξαναπάει στο Υπουργείο για νέο και ισχυρότερο διάβημα διαμαρτυρίας. 

«Κανένας δεν θα παίξει με την υγεία της ιδιαίτερης πατρίδας μου», τόνισε ο Δήμαρχος του νησιού στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με το άνοιγμά της θα επισκεφθεί τη Βουλή για να μιλήσει με όλους τους Βουλευτές που έχουν ρίζες από το νησι.

Χθες το βράδυ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμμετείχε σε σύσκεψη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, την οποία συγκρότησε ο Πρόεδρός της Βασίλης Καμπίτσης.

Η σύσκεψη κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και ασχολήθηκε τόσο με οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει προσυνεδριακών και συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα τέλη Απριλίου, όσο και με θέματα που απασχολούν το νησί και πρέπει να διαχειριστούν κοινοβουλευτικά οι Βουλευτές-Τομεάρχες του Κινήματος. 

Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα αναχωρεί αεροπορικώς για τη Χίο, η οποία και αυτή βρίσκεται υπό τη βουλευτική του εποπτεία. 
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου