Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Θόδωρος Γαλιατσάτος : Προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας οι πλοιοκτήτες


new  ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ : Με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ των εταιρειών : Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Ζάκυνθος Ι, μεσημέρι 06.01.2013 - Κουίζ για δυνατούς λύτες Νο 1
                                                                            
Διαβάστε περισσότερα...
new  Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Ανυπεράσπιστα τα νησιά μας στην ασυδοσία των πλοιοκτητών
http://1.bp.blogspot.com/-qQBH5npaff8/TXVU51Nu6OI/AAAAAAAALMI/SiczGhpR_r0/s1600/thalassotaraxi_13374.jpg 
                                                                           
Διαβάστε περισσότερα...

 - Αδιαφορούν για τη ζημιά που προκαλούν

θόδωρος γαλιατσάτος
ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ!
ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» ΜΕ ΑΘΛΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ!
Δυστυχώς, όπως το είχαμε προβλέψει, οι αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις ακτοπλοϊκές  συγκοινωνίες στα νησιά μας βάζουν τους πολίτες και την οικονομία σε μεγάλη δοκιμασία.
Ιδιαίτερα στην γραμμή Πόρος-Κυλλήνη η κατάσταση είναι πλέον κωμικοτραγική!

Τα δρομολόγια ματαιώνονται το ένα μετά το άλλο, η ταλαιπωρία επιβατών και επαγγελματιών τεράστια με μεγάλο οικονομικό κόστος, η δυσφήμιση των νησιών μας ως προορισμός πολύ μεγάλη με μακροπρόθεσμες αρνητικές  συνέπειες στον τουρισμό.
Εν τω μεταξύ οι πλοιοκτήτες με δελτία τύπου  και δηλώσεις εκπροσώπων τους, που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, «τα ρίχνουν» ο ένας στον άλλον, αλλά συνεχίζουν προκλητικά την ίδια τακτική: να βάζουν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα στην μάχη για τον έλεγχο  της γραμμής πάνω  απ όλα, αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούν!
  • Ø Αλήθεια, ας κάνουν το κόπο οι «συγκλονισμένοι»πλοιοκτήτες να μας εξηγήσουν , πως γίνεταιτην γειτονική γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθο να την εκμεταλλεύονται από κοινούσε Κοινοπραξία καιλίγα μίλια πιο πέρα στην γραμμή Κυλλήνη-Πόροςνα καμώνονται ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν;
  • Ø Πού είναι η παρέμβαση του δήμου Κεφαλονιάς; Μήπως επειδή, όπως γράφτηκε στο διαδίκτυοκαι δεν διαψεύστηκε, οι παράγοντες του δήμου Κεφαλονιάς ψάχνονται να γίνουν εφοπλιστές(!) θεωρούν κατά συνέπεια τους πλοιοκτήτες«συναδέλφους» και τους αφήνουν ανενόχλητους να στραπατσάρουν τα νησιά μας;
  • Ø
Η  ΑΝ.Α.Σ.Α  απαιτεί από κάθε υπεύθυνο να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της γραμμής Πόρου-Κυλλήνης.
Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος,  να σταματήσουν την δια πράξεων η παραλείψεων  κάλυψη των εφοπλιστικών συμφερόντων και να βάλουν φρένο στον εξευτελισμό των νησιών μας και την οικονομική ζημιά του τόπου μας.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εν μέσω της μνημονιακής λαίλαπας που εφαρμόζει  σ όλη την χώρα, δίνει  ένα ακόμη κτύπημα στις νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας, αφήνοντας τα εφοπλιστικά συμφέροντα να εκμεταλλεύονται απροκάλυπτα την συγκυρία.
ü Τέρμα στην εφοπλιστική ασυδοσία που αναπαράγεται στους «σκοτεινούς» διαδρόμους του υπουργείου Ναυτιλίας.
ü Άμεσα μέτρα για την αλλαγή της σχετικής  νομοθεσίας ώστε να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας με την συμμετοχή της αυτοδιοίκησης που θα αποφασίζει με κριτήριο τα συμφέροντα των πολιτών για τις γραμμές, τα δρομολόγια, τις τιμές των εισιτηρίων.
ü Μείωση της υψηλής τιμής των εισιτηρίων  σε επιβάτες και προϊόντα , εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου» μέσω των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, ειδικά μέτρα για ανέργους και πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αργοστόλι,6/1/2013                              Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                                  Περιφερειακός σύμβουλος
                                                                  Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου