Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τουρκικά δάνεια (!) σε Ελληνες αγρότες


ENHMEΡΩΣΗ  ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ


09.01.2013 dimokratianews.gr

Μετά τα τουρκικά σίριαλ, οι γείτονες «λανσάρουν» και τα τουρκικά δάνεια για Ελληνες γεωργούς και επιχειρηματίες, κάνοντας πλάκα στην καθημαγμένη Ελλάδα που δημιούργησε η Μεταπολίτευση. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», τα κεφάλαια από την τουρκική κρατική τράπεζα Ζiraat Bank που θα «πέσουν» στην ελληνική αγορά θα είναι συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ.

«Ειδικό τουρκικό δάνειο στον Γιώργο» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας, η οποία αποκαλύπτει μάλιστα ότι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας.

Γιώργο αποκαλούν οι Τούρκοι όλους τους Ελληνες...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη δυτική Θράκη, όπου, σύμφωνα με τη «Hürriyet», τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους τους επιχειρηματίες, γεωργούς και κτηνοτρόφους, «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων ή Ελλήνων». Η «Ηürriyet» υποστηρίζει ότι το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας παρουσιάστηκε προς εξέταση στις ελληνικές Αρχές και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές».

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός διευθυντής της τράπεζας μιλώντας στην εφημερίδα για τα δάνεια σημείωσε: «Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να παράσχουμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η τουρκική κυβέρνηση μας πει ότι θα καλύψει τις ζημιές μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε».

Η «Ηürriyet» σημειώνει, επιπλέον, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP).

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα έχει ήδη συζητήσει το θέμα με αξιωματούχους της UNDP. Επίσης η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι η Ζiraat Bank δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματα στην Αθήνα, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου