Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ


ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Προφυλακιστέος ο 27χρονος - Εκρηξη οργής στα Δικαστήρια

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, που σημειώθηκε στην πόλη της Ξάνθης, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακιστέος ο 27χρονος - Εκρηξη οργής στα Δικαστήρια
Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και ή εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.
Προφυλακιστέος ο 27χρονος - Εκρηξη οργής στα Δικαστήρια
Κανείς δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού. Πάντως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, στη διάρκεια της μεσημεριανής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, αλλά και ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης στο πόρισμά του, αποκαλύπτουν ότι ο νεαρός διέπραξε ένα φρικιαστικό έγκλημα.
Είναι τερατούργημα, δεν το έχω συναντήσει ποτέ
Ο 27χρονος βρισκόταν στα χέρια της Ασφάλειας Ξάνθης ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης καθώς ένα αποτύπωμά του σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή όπου βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη κοπέλα, επέσπευσε αποφασιστικά την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Προφυλακιστέος ο 27χρονος - Εκρηξη οργής στα Δικαστήρια
Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου.
Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος και στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Ο 27χρονος προσήχθη, χθες το βράδυ, στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε "τερατούργημα", που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν.
Σε βάρος του δράστη, το όνομα του οποίου ο κ. Γκοδοσίδης δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα παρά μόνο αν δοθεί εισαγγελική εντολή, όπως είπε, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.
Ο 27χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.
Ο δράστης, ο οποίος δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, παρά μόνο εξ αποστάσεως, προσέγγισε την 34χρονη, την οποία είχε εντοπίσει νωρίτερα να κατευθύνεται προς το σπίτι της μαζί με μία φίλη της, την ακινητοποίησε στην πυλωτή της πολυκατοικίς και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι με τα χέρια, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα αφαίρεσε από την τσάντα της διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο. Έπειτα τράπηκε σε φυγή.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.
Ο δράστης, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.
Επιφυλακή στην ακριτική πόλη
Ενδεικτική της ταραχής και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, είναι η ανακοίνωση των αυτοκινητιστών της Ξάνθης που απευθύνει έκκληση στους οδηγούς όταν αποβιβάζουν πελάτες τις μεταμεσονύχτιες ώρες, να περιμένουν μέχρι να μπουν μέσα στις πολυκατοικίες: «Όλοι οι συνάδελφοι που εκτελούν διαδρομές ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, μετά την αποβίβαση των πελατών απο το ταξί να περιμένουν για λίγο τους πελάτες μας ώστε να εισέλθουν εις την είσοδο της οικίας τους και μετά να αποχωρεί το ταξί απο το σημείο.
Μαύρα προφίλ στο Facebook
Την ίδια στιγμή, οι χρήστες του Facebook από την Ξάνθη, σε ένδειξη πένθους και οργής για το τραγικό θάνατο της Ζωής Δαλακλίδου, «βάφουν» μαύρα τα προφίλ τους. Η πρωτοβουλία ανήκει στο group των Παλαιών Φωτογραφιών της Ξάνθης και πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες ώρες, πολύ μεγάλος αριθμός των χρηστών του Facebook από την Ξάνθη, άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ με μια μαύρη.
ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ
Η Ζωή Δαλακλίδου έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του. Την ξυλοκόπησε άγρια, την κατακρεούργησε σεξουαλικά και την ώρα που αβοήθητη ξεψυχούσε την πυρπόλησε ζωντανή με εύφλεκτο υγρό.
Το ασύλληπτης αγριότητας έγκλημα, ένα από τα πιο αποτρόπαια των τελευταίων ετών, έγινε στην πιλοτή της πολυκατοικίας του πατρικού σπιτιού της κοπέλας, με τραγικό πρόσωπο τον πατέρα της, γνωστό έμπορο της Ξάνθης, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που βοήθησαν μαζί με τον αδελφό της για να κατασβεστεί η φωτιά, χωρίς κανένας από τους δυο να γνωρίζει ότι θύμα ήταν η Ζωή...
Η 34χρονη, που διέμενε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην πόλη καταγωγής της για να περάσει τις γιορτές με τους γονείς, τα αδέλφια και τις φίλες της.
Το βράδυ της Κυριακής βγήκε με μια φίλη της σε καφέ μπαρ της θρακικής πόλης.
Λίγο μετά τις 4.30 το πρωί η φίλη της την αποχαιρέτησε σε απόσταση λίγων μέτρων από το πατρικό της σπίτι, στην οδό 40 Εκκλησιών, στο κέντρο της πόλης.
Ο εφιάλτης της Ζωής θα ξεκινούσε δευτερόλεπτα αργότερα, την ώρα που έβαζε το κλειδί στην κλειδαριά της εξώπορτας. Ο δράστης που την ακολούθησε ή την περίμενε εκεί την ακινητοποίησε και την οδήγησε στη διπλανή πιλοτή, όπου την ξυλοκόπησε άγρια.
Σε λιπόθυμη κατάσταση, η άτυχη κοπέλα κακοποιήθηκε σεξουαλικά με πολύ βάναυσο τρόπο -με ητν χρήση κάποιου αντικειμένου-, με αποτέλεσμα να της προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία. Στη συνέχεια ο παράφρονας δολοφόνος της έδωσε τη χαριστική βολή με τρόπο που σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Την έσυρε σε διπλανό χώρο, την περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και την πυρπόλησε ζωντανή. Αρπαξε και την τσάντα της και τράπηκε σε φυγή.
Μόνο τότε ακούστηκαν οι φωνές της άτυχης νεαρής, η οποία ανέκτησε τις αισθήσεις της από τους φρικτούς πόνους και φλεγόμενη άρχισε να τρέχει στην πιλοτή στριγκλίζοντας με όση δύναμη της απέμενε και προσπαθώντας απεγνωσμένα να βγάλει τα ρούχα της για να σωθεί.
Γείτονας που άκουσε τις φωνές της βγήκε στο μπαλκόνι και προσπάθησε με έναν κουβά νερό να τη σώσει. Την ίδια ώρα είχαν κατέβει από το διαμέρισμά τους ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος, έχοντας ακούσει για φωτιά σε μηχανάκι, με σκοπό να βοηθήσουν στην κατάσβεση.
Πήραν το λάστιχο και έσβησαν τις φλόγες από το δίκυκλο, χωρίς να περάσει από το μυαλό τους ότι η απανθρακωμένη σορός που βρισκόταν 5 μέτρα μακριά ανήκε στην κόρη και αδελφή τους.
Ο Θεολόγος Δαλακλίδης, γνωστός σε ολόκληρη την κοινωνία της Ξάνθης έμπορος ξηρών καρπών και εδεσμάτων της Ανατολής, έμαθε τι είχε συμβεί όταν είδε τα κλειδιά της κόρης του, που είχαν μείνει ακόμα στην κλειδαριά της εξώπορτας, και κατέρρευσε. Οπως είπε, η κόρη του δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν την απειλούσε κανένας και δεν διατηρούσε δεσμό με κανέναν.
Η Πυροσβεστική, που αρχικά ειδοποιήθηκε για φωτιά σε μηχανάκι και στη συνέχεια με δεύτερο τηλεφώνημα ενημερώθηκε πως φλεγόταν και άνθρωπος, έφτασε στο σημείο μετά τους γείτονες που είχαν σβήσει τη φωτιά και αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα.
Η κοπέλα κειτόταν στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, απανθρακωμένη, αλλά αναγνωρίσιμη, με τα ρούχα της κατεβασμένα στους αστραγάλους.
Λύγισε και ο ιατροδικαστής
Η νεκροψία-νεκροτομή πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και τα ευρήματά της σοκάρουν: «Διαπίστωσα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σεξουαλική κακοποίηση και εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος, στο κεφάλι και στο πρόσωπο.
Ο θάνατος του θύματος αποδίδεται στον συνδυασμό των κακώσεων, της αιμορραγίας από τη σεξουαλική κακοποίηση και στα εγκαύματα» είπε στο «Εθνος» ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την αγριότητα του εγκλήματος, παρόμοιο του οποίου δεν έχει δει ποτέ στα 13 χρόνια που υπηρετεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου