Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΓΙΝΕ... ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔ


14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 www.apospasma.gr 
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος



ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ Β.ΛΟΡΕΤΖΑΤΟΙ! 
«Προσοχή, έρχεται η Τρόικα!», λένε οι Πορτογάλοι αλλά εννοούν το επιτραπέζιο παιχνίδι που κάνει θραύση στη χώρα τους και σίγουρα θα έρθει και στη δικιά μας. Στο παιχνίδι αυτό, ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας πολιτική επιρροή, φιμώνοντας τις φωνές των αντιπάλων του και κάνοντας τοποθετήσεις των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών.

Οι διαφημιστές μάλιστα βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να πουλήσουν την πραμάτεια τους:
 
«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!» λένε πολύ σωστά. Το παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε θα γίνει ανάρπαστο ανάμεσα στις Κασσάνδρες που προμήνυαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τουλάχιστον μπορούν να βγάλουνε εκεί το άχτι τους τώρα που απέτυχαν τα σχέδιά τους εδώ.

Η βασική ιδέα του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». δημιουργώντας γύρω του διάφορες ομάδες συμφερόντων συγκεντρώσει τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους. Στο τέλος νικητής αναδεικνύεται ο «ηγέτης» που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της «Τρόικας.»

Και τι κάρτα! Τρεις αγριωποί, μαυροντυμένοι άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της Ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια. «Ο στόχος μας ήταν οι άνθρωποι να ψυχαγωγηθούν με την πραγματικότητα της πορτογαλικής κοινωνίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, ο Κάρλος Μεσκίτα. «Είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους και να τους δείξουμε πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία σήμερα» προσέθεσε.

Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα. Θα γίνει ανάρπαστο στην Ελλάδα, και πάνω απ' όλα είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια τράπουλα που θα πάρει το βραβείο Γκίνες για τα περισσότερα τραπουλόχαρτα προς χρήση σε επιτραπέζιο παιχνίδι.

Ο συνδυασμός των καρτών είναι καθοριστικής σημασίας για το παιχνίδι: κάποιος μπορεί να κερδίσει αν πετύχει την κάρτα της Εκκλησίας με το Opus Dei ή να χάσει αν του τύχει η κάρτα με τα «Καλά Κορίτσια», τις ημίγυμνες νεαρές που εξουδετερώνουν τον αντίπαλο «ηγέτη» μέχρι να ολοκληρωθούν οι «εκλογές». Μήπως εννοεί τη Ρούμπι;

«Έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση, οι Ισπανοί θέλουν να αγοράσουν την ιδέα για να την προσαρμόσουν στα δικά τους δεδομένα, ενώ ενδιαφέρονται και οι Ιταλοί» δήλωσε ο Μεσκίτα.
Το διαφημιστικό μήνυμα καταλήγει: «Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική».

Πηγή: lykavitos.gr 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΤΡΟΚΟΗΣ 13.12.2012 | 13:57 Τέρμα οι «πορνοαναζητήσεις» στο Google Search Kοσμογονία! Η εταιρεία καταργεί το φίλτρο ασφαλείας ΣΧΟΛΙΑ (4) 82 Τέρμα οι «πορνοαναζητήσεις» στο Google Search Ένα δραστικό μέτρο για την «προστασία» των χρηστών της αποφάσισε να πάρει η Google, καθώς «απαγόρεψε» σύμφωνα με το VentureBeat τις πονηρές αναζητήσεις, πορνογραφικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα όταν ένας χρήστης γράφει στο πεδίο αναζήτησης εικόνων τη λέξη «porn», τότε δεν εμφανίζονται εικόνες σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλλαγή αυτή έγινε σήμερα αντιληπτή από τους χρήστες της διαδικτυακής κοινότητας Reddit, οι οποίοι κατηγόρησαν την εταιρεία για λογοκρισία» Λίγο αργότερα η εταιρεία, μέσω εκπροσώπου της, αποφάσισε να απαντήσει στις κατηγορίες των χρηστών: «Δεν λογοκρίνουμε κανένα υλικό για ενήλικες και θέλουμε να εμφανίζουμε στους χρήστες αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Ωστόσο, δε θέλουμε να τους δείχνουμε ακατάλληλες εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου παρά μόνο εφόσον ψάχνουν αποκλειστικά για αυτές. Χρησιμοποιούμε αλγορίθμους για να επιλέγουμε κάθε φορά τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Αν αναζητάτε "πονηρό" περιεχόμενο θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι στις αναζητήσεις σας εάν αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο αμφιλεγόμενες. Η αναζήτηση των εικόνων λειτουργεί αυτή τη στιγμή ακριβώς όπως η αναζήτηση στο Web.». Μέχρι στιγμές οι αλλαγές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην Ελλάδα οι εικόνες που εμφανίζονται δεν είναι φιλτραρισμένες. Πηγή: www.lifo.gr
Τέρμα οι «πορνοαναζητήσεις» στο Google Search Kοσμογονία! Η εταιρεία καταργεί το φίλτρο ασφαλείας ΣΧΟΛΙΑ (4) 82 Τέρμα οι «πορνοαναζητήσεις» στο Google Search Ένα δραστικό μέτρο για την «προστασία» των χρηστών της αποφάσισε να πάρει η Google, καθώς «απαγόρεψε» σύμφωνα με το VentureBeat τις πονηρές αναζητήσεις, πορνογραφικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα όταν ένας χρήστης γράφει στο πεδίο αναζήτησης εικόνων τη λέξη «porn», τότε δεν εμφανίζονται εικόνες σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλλαγή αυτή έγινε σήμερα αντιληπτή από τους χρήστες της διαδικτυακής κοινότητας Reddit, οι οποίοι κατηγόρησαν την εταιρεία για λογοκρισία» Λίγο αργότερα η εταιρεία, μέσω εκπροσώπου της, αποφάσισε να απαντήσει στις κατηγορίες των χρηστών: «Δεν λογοκρίνουμε κανένα υλικό για ενήλικες και θέλουμε να εμφανίζουμε στους χρήστες αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Ωστόσο, δε θέλουμε να τους δείχνουμε ακατάλληλες εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου παρά μόνο εφόσον ψάχνουν αποκλειστικά για αυτές. Χρησιμοποιούμε αλγορίθμους για να επιλέγουμε κάθε φορά τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Αν αναζητάτε "πονηρό" περιεχόμενο θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι στις αναζητήσεις σας εάν αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο αμφιλεγόμενες. Η αναζήτηση των εικόνων λειτουργεί αυτή τη στιγμή ακριβώς όπως η αναζήτηση στο Web.». Μέχρι στιγμές οι αλλαγές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην Ελλάδα οι εικόνες που εμφανίζονται δεν είναι φιλτραρισμένες. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου