Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα


(Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη – Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο)


Συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας - Υπερασπίζουμε την αξιοπρέπειά μας
και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για το Ίδρυμα

Αργοστόλι 12-12-2012


Οι εργαζόμενες στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας που ξεκινήσαμε στις 22 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μας αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών και παραμένοντας απλήρωτες επί έντεκα μήνες.
Από τη θέση αυτή επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο πλευρό μας, και δημόσια δήλωσαν τη στήριξή τους. Ιδίως θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης που από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεών μας, τόσο πέρυσι όσο και φέτος μας προσέφερε αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση.
Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν έληξε η προηγούμενη κινητοποίησή μας, επιστρέψαμε στην εργασία μας και καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, υπό αντίξοες συνθήκες, το ίδρυμα να λειτουργήσει σ’ όλη τη διάρκεια του 2012, παραμένοντας και πάλι απλήρωτες επί μήνες. Το ίδρυμα αυτό έχουμε όλες υπηρετήσει επί δεκαετίες, το πονάμε και περισσότερο από κάθε άλλον επιθυμούμε να είναι βιώσιμο και να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον τόπο μας. Οι αντοχές μας όμως έφτασαν στο απροχώρητο και ξεκινήσαμε ξανά τον αγώνα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, αλλά και ένα καλύτερο αύριο για το Ίδρυμα.
Η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό, που εργάζεται με αξιοπρεπείς και σταθερούς όρους εργασίας και όχι να υπολειτουργούν για ελάχιστες ώρες με απλήρωτους υπαλλήλους και με πρόσχημα τη «βιωσιμότητα». Θεωρούμε ότι η αντίδραση της διοίκησης του Ιδρύματος, όπως εκφράστηκε με μια «εκτός θέματος» μακροσκελή ανακοίνωση διά του τύπου, αλλά και με εξώδικα και ανακοινώσεις που μας κοινοποιήθηκαν δεν μπορεί να εκφράζει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Άλλωστε, κι εμείς πληροφορηθήκαμε με θλίψη από τον ηλεκτρονικό τύπο τις απαντήσεις των τότε Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού στις ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ κατά την περσινή μας επίσχεση, οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα για συγκεκριμένες ευθύνες για την καθυστέρηση είσπραξης των νόμιμων επιχορηγήσεων του Ιδρύματος.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί διεκδικώντας την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων μας και των ασφαλιστικών μας εισφορών. Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένες να μην εξυπηρετούμε το κοινό της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου, και ιδίως τους μαθητές μας, ελπίζουμε όμως ότι κατανοούν το δίκαιο των αιτημάτων μας. Έχουμε πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, αλλά πιστεύουμε ότι δεν μπορεί αυτή να γίνεται αφορμή και δικαιολογία για να διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, και να απειλείται η ομαλή λειτουργία και ίδια η ύπαρξη του πιο σημαντικού πολιτιστικού φορέα του νησιού μας. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων. Γιατί η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας. Ελπίζουμε ότι  θα είστε όλοι στο πλευρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου