Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Σχολιασμένος μπακλαβάς

1 σχόλιο:   στην προηγούμενη ανάρτηση!!!

και  Καλά  γλυκά χριστούγεννα σε όλους!

Ωραία γλυκά φαίνουνται ορέ Poros!
Έτσι μου έρκεται να φάω την οθόνη…
Σας προσφέρω από ένα σε όλους τους φίλους
και ευχές σε εσάς και στις οικογένειές σας.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Στο φίλο τον Αβραάμ ιδιαιτέρως το πιάτο
με τσου μπακλαβάδες ολόκληρο!
(Να γιατί ξεπερνάμε τσου Εβραίους εμείς.
Εκέρασα ένα κάρο κόσμο και δε χάλασα ούτε φράγγο)!
Να είμαστε καλά φίλοι μου και αγάντα.

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο ποιο λεπτα βρειτε
  • 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια
  • 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα
  • 3 κουταλιες σουπας κανελλα σε σκονη
  • 1 κουταλια σουπας κοφτη γαρυφαλλο σκονη
  • 600 γραμ περιπου φρεσκο βουτυρο λυωμενο

Για το σιροπι


  • 6 κουπες ζαχαρη
  • 1/2 κιλο γλυκοζη η αν θελετε την ιδια ποσοτητα μελιου
  • 4 κουπες νερο
  • τις φλουδες απο 2 λεμονια και 2 ξυλα κανελλας

  1. Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης. Βουτυρωνουμε καλα και κατω και στα πλαγια ενα ταψι στο μεγεθος που εχουν τα φυλλα μας. Στρωνουμε στο ταψι 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο. Σκορπιζουμε με κουταλι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων και συνεχιζουμε βουτυρωνοντας καθε φυλλο και βαζοντας σε καθε φυλλο γεμιση.
  2. Αφηνουμε 4-5 φυλλα για να τα βαλουμε στο τελειωμα. Με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε μπακλαβαδωτα το γλυκο μας η σε αλλο σχημα, αλλα χωρις να φτανει το μαχαιρι μας μεχρι τον πατο του ταψιου.
  3. Περιχυνουμε απο πανω ακομη λιγο βουτυρο και αφου ραντισουμε με παγωμενο νερο, ψηνουμε το γλυκο μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου. Παιρνει χρυσοξανθο χρωμα.
  4. Ετοιμαζουμε το σιροπι με τα υλικα μας και το αφηνουμε να βρασει 5 λεπτα. Μολις βγαλουμε απο το φουρνο το μπακλαβα μας τον σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι μας ριχνοντας λιγο λιγο το σιροπι για να παει παντου. Αφηνουμε ακαλυπτο το ταψι μεχρι να απορροφησει το γλυκο μας το σιροπι για να ειναι τραγανο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσπαθουμε να βαζουμε τα φυλλα μας και το βουτυρο πολυ απαλα για να μη τα πιεζουμε και να γινει το γλυκο μας αφρατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου