Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

ΣΆΒΒΑΤΟ
 Στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, αρκετές νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες όσον αφορά το κεντρικό Ιόνιο. Στα νοτιοδυτικά της χώρας, θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο στην ανατολική Πελοπόνησο και στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς, αναμένονται νεφώσεις με τάσεις πύκνωσης καθώς και σποραδικές βροχές. Οι συνθήκες θα αρχίσουν να επιδεινώνονται προς το μεσημέρι, με γενίκευση των βροχών οι οποίες θα απασχολήσουν και το κεντρικό/ανατολικό Αιγαίο. Στο νότιο Αιγαίο, γενικά διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες θα αρχίσουν να πυκνώνουν ταυτόχρονα με αναπτύξεις νεφών και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κυρίως όσον αφορά τη δυτική Κρήτη, καθώς και κάποιες δυτικές περιοχές των Κυκλάδων/Μυρτώο. Πιο ανοιχτός ο καιρός στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ιδιαίτερα αισθητοί οι άνεμοι και στην Ήπειρο αλλά και αρκετές περιοχές της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας, με εντάσεις που σε περιοχές καναλισμού θα φτάνουν και τα 7 μποφώρ, ενώ στο Ιόνιο η ένταση των ανέμων αναμένεται έως και τα 8 μποφώρ σε περιοχές καναλισμού, όπως το στενό του Ρίο, και τα κεντρικά νησιωτικά συμπλέγματα. Σταδιακά και σε νοτιότερες περιοχές του Ιονίου καθως και στα υπόλοιπα της δυτικής Πελοπονήσου θα έχουμε επικράτηση ισχυρών ανέμων ΑΒΑ διεύθυνσης.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Η ένταση των φαινομένων θα αρχίσει να μειώνεται μέσα στην ημέρα και βασικά μετά το μεσημέρι. Έως εκείνες τις ώρες, στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής και βορειοανατολικής Πελοπονήσου, αναμένονται ισχυρές βροχές, ενώ σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός από το πρωί, θα αρχίσει να ανοίγει στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, ενώ αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται και στη Θεσσαλία καθώς και στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και στα νοτιοδυτικά.

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς φτάνοντας σε υψόμετρα έως και ημιορεινές περιοχές (700μ). Σε ανάλογα υψόμετρα οι χιονοπτώσεις και στα νότια και νοτιοδυτικά της Θεσσαλίας. Άνω των 1000-1200μ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειας και βορειοανατολικής Πελοπονησου.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, η γενική εικόνα θα είναι καλή, ενώ την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου φαίνονται κάποιες βροχές στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, θα επεκταθούν σε πολλά κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες για γενικευμένη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο στη χώρα, ψυχρή εισβολή και επικράτηση βοριάδων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις έως και χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και στο Αιγαίο, κατάσταση που θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες (Τρίτη 8 Ιανουαρίου και μετά).
http://www.kairos.gr/blog/article/prognosi-kairou-elladas-28-30-12-2012-epomenes-imeres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου