Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΝΤΡΟΠΗ!


October 7th, 2012  7:39 pm @ 
ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ   http://kefaloniaphotonews.gr
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ  και ΝΤΡΟΠΗ!

Η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δρυμού Αίνου στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο υποκρισίας!.  Ταυτόχρονα αποτελεί  ντροπή για όσους  εισηγήθηκαν την ρύθμιση αυτή. Αλλά και για όσους την ανέχονται και δεν  αντιδρούν δημοσίως με ότι μέσο διαθέτουν, ανάλογα με το αξίωμά τους. Είναι  εντελώς απαράδεκτο το ότι ο ΑΙΝΟΣ είναι ο μόνος εθνικός δρυμός που καταργείται !  Σε νησί..
ΠΑΤΗΣΤΕ  ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΝΩ ΤΗΣ ΦΩΤΟ  ,ΚΑΙ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ  ΣΤHN ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΜΑΚΗ  ΜΕΤΑΞΑ  ΣΤΟ  FACEBOOK!

  • Σπυρος Ζαπαντης ετσι ειναι μακη. υπακουμε στις εντολες του αφεντη κατακτητη.

  • Makis Metaxas Στην πρόταση που κατέθεσε ο συμπατριώτης μας καθηγητής Ηλίας Μπεριάτος έχουμε όλοι την ευθύνη να την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η ευθύνη κυρίως των θεσμικών φορέων και των συλλογικών τους οργάνων είναι δεδομένη όπως και κάθε ενεργού πολίτη. Οφείλουμε ευθέως όλοι μας να τοποθετηθούμε χωρίς αναβολή.

  • Stelios Spyratos Και τι αλλάζει δηλαδή; Γίδια και πρόβατα έβοσκαν στον "Εθνικό Δρυμό" και δεν αφήνουν ελατάκι να ξεπεταχθεί, γίδια και πρόβατα θα βόσκουν και τώρα. Ρημαγμένη ήταν η περιφερική περίφραξη, ρημαγμένα τα μονοπάτια. Ρημάδι ετοιμόρροπο το "Δασικό φυλάκιο".
    Η ευαισθησία θίγεται όταν καταργούνται οι τίτλοι και οι ονομασίες;
    Κε Ζαπάντη "αφέντη κατακτητή" εννοείτε τους ντόπιους βοσκούς;

  • Makis Metaxas Αγαπητέ Στέλιο θα συμφωνήσω απολύτως στις πικρές αλήθειες που ανέφερες. Δεν σου κρύβω όμως οτι παρά το γεγονός πως προσωπικά και διαχρονικά πιστεύω πως για την προστασία του Αίνου μπορεί να συμβάλει πολύ περισσότερο ένας συνειδητοποιημένος βοσκός της περιφερειακής ζώνης (που είναι και στην πραγματικότητα ο πραγματικός διαχειριστής του οικοσυστήματος) παρά ένας διορισμένος γραφειοκράτης, εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι καθοριστικής σημασίας η επιστημονική παρουσία μιας μόνιμης ομάδας ειδικών επιστημόνων για την διαχείριση ενός δάσους (οικοσυστήματος) που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν ποτέ θα κατορθώσουμε να κάνουμε τους γηγενείς διαχειριστές του δάσους (κυρίως τους βοσκούς) συμμάχους μας σε μια άλλη πορεία που θα εγγυάται την προστασία και την ανάδειξη αυτού του μοναδικού θησαυρού για το νησί μας.

  • Stelios Spyratos Μάκη τους ξέρω. Α-πο-κλεί-ε-ται! 
    Εδώ άνοιξαν τις δεξαμενές της πυροσβεστικής (έσπασαν τους κλειδωμένους κρουνούς) και χύθηκαν τόνοι νερό που ήταν φυλαγμένο για πυρόσβεση.
    Ο τίτλος δε του άρθρου "υποκρισία και ντροπή" αρμόζει μάλλον στους όψιμα διαμαρτυρόμενους για το θέμα.
    Ποιανού αλήθεια ήταν ιδέα η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τις κεραίες; Αυτό μας έλειπε;; ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι για να μπορούν να ανεβαίνουν κεραίες τα συμβατικά "Μερσεντέ" και "μπεμβε";; ή φτιαγμένα και σημασμένα μονοπάτια για τους πεζοπόρους;
    (η κακόγουστη φωτοσοπιά της Μέρκελ με φάτσα κλόουν που κολλάει;)

  • Stelios Spyratos Και αφού είχε "πρόεδρο και προσωπικό του Φ. Δ. Αίνου" μπορείτε να μας πείτε τον χρόνο απασχόλησης τους, την οικονομική αποζημίωσή τους, και την συμβολή τους στη "διαχείριση ενός δάσους (οικοσυστήματος) που βρίσκεται υπό κατάρρευση";;. Να δεχτώ ότι έσφαλα και να επανορθώσω.

  • Σπυρος Ζαπαντης δεν ενοω τους βοσκους βεβαια, ενοω τα αφεντικα της εσωτερικης και εξωτερικης τροικας που μας επιβαλουν να καταργησουμε τα παντα

  • Makis Metaxas Αγαπητέ μου Στέλιο και βεβαίως δεν έσφαλες ! την αλήθεια είπες και τα πράγματα ως έχουν τόσο με την σημερινή στάση της πολιτείας - φορέα όσο και με τους χρήστες του οικοσυστήματος. Το ζήτημα όμως είναι εάν θα πρέπει να υπάρχει φορέας διαχείρισης ενός οικοσυστήματος μοναδικού σε νησιωτική περιοχή που θα παράγει έργο αντάξιο του καταστατικού του, καθώς επίσης χρήστες της περιφερειακής ζώνης του Αίνου που θα γνωρίζουν τις ευθύνες τους αλλά και τα μακροπρόθεσμα οφέλη των παιδιών τους. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να συμβεί. Για αυτή την προοπτική τοποθετήθηκα ξέροντας οτι κανένας φορέας δεν μπορεί να μας σώσει εάν αυτός θα είναι ανύπαρκτος και οι χρήστες της περιφερειακής ζώνης πλήρως αποκομμένοι από τις δομές μιας οργανωμένης κοινωνίας και έξω από έναν ειλικρινή διάλογο που έχουμε ευθύνη να κάνουμε μαζί τους όσο δύσκολο και να είναι αυτό. Ο Σπύρος όμως έχει δίκιο λέγοντας οτι τον φορέα το κατάργησε η τρόικα όχι γιατί δεν είχε παράξει έργο αλλά γιατί κάτι έπρεπε να κόψουν και έτσι σε εμάς έπεσε δυστυχώς ο κλήρος.

  • Stelios Spyratos Η τρόικα ζητά περικοπές ώστε να είμαστε μέσα στους στόχους εξυπηρέτησης της δανειακής σύμβασης. Δεν λέει κόψτε τον φορέα του Αίνου κλπ. Επομένως τίθεται αμείλικτα το ερώτημα ΠΟΣΟ μας κόστισε ο φορέας και ΤΙ ΕΡΓΟ παρήγε για τα λεφτά που δαπανήθηκαν. Ίσως να υπάρχουν κάπου αυτά γραμμένα και δεν τα ξέρω (δεν τα παρακολουθώ) Θέλω όμως να μάθω. 
    Από εκεί και πέρα άν υπάρχει αγάπη για τον Αίνο η τοπική κοινωνία θα κινήσει τις δυνάμεις που θα προσφέρουν και με εργασία και με αναζήτηση χρηματοδότησης. 
    Μέχρι τότε εφόσον υπάρχει ο φορέας και δεν κάνει τίπότε καλώς κόβεται. Δηλαδή χωρίς τον φορέα ο Αίνος δεν διαχειρίζεται από κανένα; Ούτε Δασαρχείο υπάρχει ούτε τοπική αυτοδιοίκηση;
    (Αλήθεια πόσα χρήματα σπαταλήθηκαν για την ασφαλτόστρωση -εντός του Δρυμού !!- και για ποιό λόγο έγινε;)
    Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου και πιστεύω στο ειλικρινές σου ενδιαφέρον για την υπόθεση.


  • Makis Metaxas Στέλιο έχω την άποψη πως ιδικά για το οικοσύστημα του Αίνου πρέπει κάποιος υπεύθυνα και άμεσα πριν είναι πλέον αργά να ασχοληθεί. Δεν έχω κανένα κώλυμα εάν αυτός θα λέγεται Δασαρχείο, Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια ,Δήμος, Φορέας Διαχείρισης κ.τ.λ. Όταν όμως ψηφίζονται νόμοι που μεταφέρουν την αποκλειστική διαχείριση των εθνικών δρυμών σε φορείς όπως ήταν και ο δικός μας,τότε υπάρχει πρόβλημα ειδικά για τον Αίνο όταν αυτός ο φορέας καταργείται. Κατανοώ απολύτως το σκεπτικό σου και τους προβληματισμούς σου για το εάν θα έπρεπε να γίνει ασφαλτόστρωση ή όχι. Εμένα όμως με στενοχωρούν πολύ περισσότερο αυτά που είχαν αρχικά προγραμματιστεί και δυστυχώς δεν έγιναν αφήνοντας τελικά σε μας μόνο ....μια ξερή ασφαλτόστρωση....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου